Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Beyond: Two Souls Beyond: Two Souls

Beyond: Two Souls információáradat

A VG24/7 munkatársa járt a Quantic Dreamnél, ahol alaposan szemügyre vette az ősszel érkező új játékot. Most összegyűjtöttük az általa tapasztaltakat, valamint a legújabb trailereket.

2013.03.21. 22:11 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Quantic Dream mindig is innovatív játékairól volt ismert, és a jelek szerint nem lesz ez másképp a Beyond: Two Souls esetében sem. A VG24/7 magazin képviseletében Patrick Garratt látogatott el a párizsi fejlesztőstúdióba, ahol alaposan szemügyre vehette a készülő játékot. Tapasztalatait és az általa hozott vadonatúj videókat most mi is összegyűjtöttük nektek. A játék főszereplője Jodie, akit kislányként ismerhetünk meg, hogy a játék során a szemünk előtt cseperedjen felnőtt, érett nővé. Ez nagyjából 15 évet ölel fel. Jodie-nak van egy barátja is, akit egyedül ő lát (valószínűleg nem egy képzeletbeli barát, sokkal inkább egy szellem), akit Aidennek hívnak. Ez adja a játék gerincét, hiszen mi egyszerre irányítjuk majd kettejüket. Jodie-nak van egy sokkal hétköznapibb barátja is, Nathan Dawkins (őt Willem Dafoe alakítja), aki munkáját tekintve egy szövetségi kutató, ám sokkal fontosabb lesz apaszerepe Jodie számára.
David Cage, a stúdió vezetője és a játék író-rendezője úgy fogalmazott, hogy a Beyond története a felnőtté válásról szól, hogyan formálnak minket a körülöttünk zajló események. Az események nem kronologikus sorrendben zajlanak majd, hanem ugrálni fogunk az időben előre-hátra, a játékos dolga lesz összerakni a képet.
A játékmenet egyik újdonsága a Heavy Rainhez képest, hogy a QTE elemek teljesen eltűnnek, helyette egyfajta Bullet Time-szerű megoldást alkalmaznak. Ha például egy baseball ütővel csapnak felénk, nekünk csak a megfelelő irányba kell mozdítanunk az analóg kart, hogy kivédjük az ütést. Az összecsapások mindig az adott környezethez igazodnak, vagyis nagyfokú interaktivitás jellemzi őket. A Beyond: Two Souls vadonatúj grafikus motort kap, amely teljesen különbözik a Heavy Rain motorjától. Számos effekt már a PlayStation 4-re is készült, vagyis az előző játéknál sokkal részletesebb lesz. A játékidő nagyjából 12-15 órát tesz ki, ezalatt több helyszínen zajlanak majd az események. Esetenként lesznek vezethető autók, de lovagolhatunk és motorozhatunk is.
Az irányítás két részből áll: Jodiet klasszikus hátsó nézetből irányíthatjuk, míg Aident FPS nézetből. Kettejük között bármikor válthatunk. Aiden képes lesz átrepülni a falakon, bizonyos tárgyakat mozgatni és a holttestek auráján keresztül emlékeket mutatni Jodienak. Ezeken az emlékfoszlányokon keresztül kaphatunk tippeket az adott feladat megoldására.

A látogatás során a játék három fejezetét mutatták meg a fejlesztők: az elsőben Jodie még nagyon fiatal és egy laboratóriumban kísérleteznek rajta. A feladat a szokásos, mondja meg, milyen kártyát tart a nő a kezében a másik helyiségben. Ezt persze Aiden segítségével válaszolja meg, ám ezután Aiden csúnya játékba kezd a nővel, tulajdonképpen igazi poltergeist jelenséget idéz elő. A jelenetet megnézhetitek az alábbi videón.

A következő jelenetben Jodie már fiatal tinédzser, akivel egy önvédelmi kiképzésen vehetünk részt. Ezzel demonstrálták a játék harcrendszerét. Mint említettük, ez már nem a Heavy Rainben megismert QTE rendszerre épül, hanem időlassításos megoldásra. A két játék közötti különbséget megnézhetitek a következő videón.

A harmadik fejezet a Homeless címet kapta és Jodie életének egy nehéz szakaszát mutatja be. Garratt elmondása alapján ez a bemutató - amelyet nem tárhatott a nagy közönség elé - szó szerint könnyeket csalt a szemébe. A játékban kiemelten fontos szerep jut a különféle érzelmeknek, legyen szó jóról vagy rosszról.
A Beyond: Two Souls a tervek szerint októberben kerül a boltok polcaira, kizárólag PlayStation 3-ra. ■

előző
következő
Beyond: Two Souls információáradat
Beyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradat
Beyond: Two Souls
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Beyond: Two Souls

hozzászólások (2)

regard001
regard001 2013.03.22. 08:21
Ez egy nagyon jó játék lesz. Főleg,hogy ilyen precízen megalkották a karaktereket. Maga a történet is filmszerű. Na meg persze William Dafoe. Alapból nem indulhat rosszul. Kár,hogy nem jön PC-re :(.
medve91
medve91 2013.03.22. 08:42
Azért A PS3 tartogat még erőt bőven, ahogy a képeken látom! Szerintem beszerzem, októberre csak lesz egy kis spórolt moneym :D
ajánlott olvasnivaló