Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Beyond: Two Souls Beyond: Two Souls

A Beyond: Two Soulsban semmi sem egyforma

David Cage úgy fogalmazott, a játék során sosem fogjuk kétszer ugyanazt csinálni.

2013.04.20. 12:50 | szerző: GeryG | kategória: Játék

David Cage, a francia Quantic Dream vezetője nemrég az Eurogamer magazinnak adott egy interjút, amelyben természetesen a csapat őszre várt új játéka, a Beyond: Two Souls volt a központi téma. Cage ebben úgy fogalmazott, a játék nem szintekre és sablonokra épül, minden eleme különbözik a többitől.
"Minden jelenet más kihívás elé állít. Minden jelenet teljesen egyedi, mint a filmekben. A játék történetét kronológiailag összekavarva meséljük el, mint a Memento című filmben. Ez érdekes dinamikát ad. Néha előbb láthatjuk egy esemény következményét, mint magát a kiváltó okokat."
Eszerint elő fog fordulni, hogy az egymást követő fejezetekben különböző korú Jodie játssza a főszerepet, hol felnőtt, hogy tini, hol pedig kisgyerek. Az ezek közötti összefüggést pedig csak később fogjuk megérteni. Ezzel a fejlesztők azt szeretnék elérni, hogy ne csupán passzív szemlélői legyünk a történetnek, hanem mi magunk akarjuk alakítani azt, hogy megismerjük az okokat.
"Arra sarkalljuk a játékost, hogy ne csak figyelje a történetet, hanem mélyen adjon is hozzá, hogy megértse azt és egyenként rakja össze a kirakós elemeit. Ez az interakció egy új, nagyon izgalmas szintjét jelenti. A Beyond két ember története, kettejük kapcsolatának története. Egy életen át összekötve lenni valakivel, megtanulni ezt elfogadni és együtt élni vele."
A Quantic Dream a játék rendkívül összetett története miatt nagyon odafigyelt a megfelelő színészek kiválasztására, és nem az motiválta őket, hogy közönségcsalogató nevek (Willem Dafoe és Ellen Page) kerüljenek a játék dobozára. Egy évet csupán azzal töltöttek, hogy 300-nál is több színész mozgását rögzítsék, amely végül 23000 különböző animációt eredményezett.
"Őrült nagy meló volt. A kreatív tehetségekkel való együttműködés érdekelt, nem fizettem volna egy hollywoodi sztárnak csupán azért, hogy néhány sort felmondjon egy stúdióban. Az arcukat és a testüket is lemodelleztük, elkészítettük a tökéletes klónjukat a játékban, mindezt valós 3D-ben. Nem csak a külsejüket kaptuk meg, de a mozgásukat és a kifejezéseiket is. Teljesen lemásoltuk őket. Ez pedig azt jelenti, hogy minden egyes jelenethez különböző animációk állnak a rendelkezésünkre. Egy akciójátékban egy ajtó kinyitása csupán egy ajtó kinyitása. Egy történetközpontú játékban egy ajtó kinyitása számtalan módon megtörténhet. Otthon egy ajtó kinyitása semmi különöset nem jelent. Ám, ha félünk attól, mit találunk az ajtó másik oldalán, máris egészen másként nyitjuk ki azt."
Egyre izgatottabban várjuk a Quantic Dream játékát, minél többet árulnak el róla a fejlesztők, annál távolabbinak tűnik az októberi megjelenés. A Beyond: Two Souls, amely a napokban megkapta a hivatalos borítóját is, kizárólag PlayStation 3-ra jelenik meg. ■

Beyond: Two Souls
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Beyond: Two Souls

hozzászólások (3)

medve91
medve91 2013.04.20. 14:27
Ezt biztos megveszem, jó történet gyönyörű látvány, jó karakterek! Remélem a Dark Souls 2 is Karácsony tályékán fog jönni!
EnforcerHUN
EnforcerHUN 2013.04.20. 16:21
Egyetlen problémám van a játékkal: "Only on Playstation".
EvolutioN
EvolutioN 2013.04.21. 17:35
A kínai NES hamisítványom óta nem volt konzolom. Amint kijön a PS4 és a 3-nak lemegy jelentősen az ára, szerintem beruházok egyre és bepótolom a kimaradt címeket, amik nagyon érdekelnek. Ebbe a csoportba tartoznak a Quantic Dream játékai is. Nagyon sajnálom, hogy a Fahrenheit után PS exkluzivitásba váltottak át.
ajánlott olvasnivaló