Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

11 perc rettegés - mozgásban az Outlast

A horror szerelmesei dörzsölhetik a tenyerüket, a Red Barrels csapatának játéka feladja majd a leckét.

2013.06.21. 11:17 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tavaly októberben jelentette be a Red Barrels, hogy készül a csapat első játéka, az Outlast. A fejlesztők korábban csupa sikerjátékon dolgoztak (Prince of Persia, Assassin's Creed, Far Cry 3 stb.), így jó esély mutatkozik rá, hogy a minőségre ezúttal sem lesz panasz. A bejelentés mellé akkor egy elképesztően jól sikerült trailer társult, amelyben már láthattuk mozgás közben a játékot.
A történet egy újságíróról szól, aki elutazik egy elhagyatott szanatóriumba, ahol a pletykák szerint sötét kísérleteket folytattak az elmebetegeken, ám valami nagyon rosszul sült el. Az épületet őrültek szállták meg és végeztek mindenkivel, akit csak értek. Már az alapfelállás sem kecsegtet túl sok jóval, ezt a fent említett trailer már akkor alá is támasztotta.
Néhány nappal ezelőtt a fejlesztők bejelentették, hogy az Outlast nem csupán PC-re, de később PlayStation 4-re is elkészül. A most érkezett új, 11 perces trailer már utóbbi platformot mutatja be. Sajnos a videó minősége nem a legjobb, de azt egyértelműen le lehet szűrni belőle, hogy valóban hátborzongató kaland vár majd ránk. A grafika is ígéretesnek tűnik (bár ezt a videóból nehéz leszűrni), a korábban sokat emlegetett interakció pedig tényleg sokat dob a hangulaton. Szinte végig egy pici kamerán keresztül látjuk az eseményeket, amelyhez folyamatosan elemeket kell gyűjtenünk, különben hamar megadja magát a lámpája és az éjjellátója. Ezek nélkül pedig sokszor az orrunkig sem látunk. Ijesztgetésben nem lesz hiány, karakterünk rémületében zihálni kezd, ami már az Amnesia: The Dark Descentben is bizonyítottan képes átragadni a játékosra is. A zene pontosan azt a hátszőr felállító hangulatot kölcsönzi, ami egy ilyen játékhoz kell.
Az Outlast a tervek szerint PC-re még a nyáron, PlayStation 4-re év végén jelenik meg. ■

Outlast
A legutóbbi Outlast cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Augusztusban jön a Middle Earth: Shadow of War

Folytatást kap a Shadow of Mordor.

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!