Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

11 perc rettegés - mozgásban az Outlast

A horror szerelmesei dörzsölhetik a tenyerüket, a Red Barrels csapatának játéka feladja majd a leckét.

2013.06.21. 11:17 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tavaly októberben jelentette be a Red Barrels, hogy készül a csapat első játéka, az Outlast. A fejlesztők korábban csupa sikerjátékon dolgoztak (Prince of Persia, Assassin's Creed, Far Cry 3 stb.), így jó esély mutatkozik rá, hogy a minőségre ezúttal sem lesz panasz. A bejelentés mellé akkor egy elképesztően jól sikerült trailer társult, amelyben már láthattuk mozgás közben a játékot.
A történet egy újságíróról szól, aki elutazik egy elhagyatott szanatóriumba, ahol a pletykák szerint sötét kísérleteket folytattak az elmebetegeken, ám valami nagyon rosszul sült el. Az épületet őrültek szállták meg és végeztek mindenkivel, akit csak értek. Már az alapfelállás sem kecsegtet túl sok jóval, ezt a fent említett trailer már akkor alá is támasztotta.
Néhány nappal ezelőtt a fejlesztők bejelentették, hogy az Outlast nem csupán PC-re, de később PlayStation 4-re is elkészül. A most érkezett új, 11 perces trailer már utóbbi platformot mutatja be. Sajnos a videó minősége nem a legjobb, de azt egyértelműen le lehet szűrni belőle, hogy valóban hátborzongató kaland vár majd ránk. A grafika is ígéretesnek tűnik (bár ezt a videóból nehéz leszűrni), a korábban sokat emlegetett interakció pedig tényleg sokat dob a hangulaton. Szinte végig egy pici kamerán keresztül látjuk az eseményeket, amelyhez folyamatosan elemeket kell gyűjtenünk, különben hamar megadja magát a lámpája és az éjjellátója. Ezek nélkül pedig sokszor az orrunkig sem látunk. Ijesztgetésben nem lesz hiány, karakterünk rémületében zihálni kezd, ami már az Amnesia: The Dark Descentben is bizonyítottan képes átragadni a játékosra is. A zene pontosan azt a hátszőr felállító hangulatot kölcsönzi, ami egy ilyen játékhoz kell.
Az Outlast a tervek szerint PC-re még a nyáron, PlayStation 4-re év végén jelenik meg. ■

Outlast
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Outlast

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló