Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Dragon Age: Inquisition Dragon Age: Inquisition

Nem egyenes folytatás lesz a Dragon Age: Inquisition

Bár több régi ismerős felbukkanására is számíthatunk a játék harmadik felvonásában, a történet nem az előző epizód folytatása lesz. Új motor és nyitott világ vár a játékosokra.

2013.06.24. 16:41 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Bioware az utóbbi években két sorozattal szerzett sok millió hívet magának: a sci-fi pártiak a Mass Effect trilógiának, míg a fantasy rajongók a Dragon Age szerepjátékoknak örülhettek. Idővel utóbbi is trilógiává bővülhet, ám Shepard kalandjaival ellentétben az új rész nem függ majd össze az előzőekkel. A Dragon Age: Inquisitiont az E3-on láthattuk először, akkor az is kiderült, hogy több régi ismerős is felbukkan majd. Ennek ellenére az új rész nem tekinthető egyenes folytatásnak, legalábbis erről beszélt Frank Gibeau, az EA feje egy interjúban.
"Mindig megy a vita, hogy számozzunk, ne számozzunk, mi fog beválni, mi nem. Szeretnénk nagyon hangsúlyt fektetni az inkvizíció szóra, mivel a történet leginkább erről fog szólni. A játékmenet, a lehetőségek, a történetet érintő döntések mind attól függnek, hogyan éled át a világban zajló inkvizíciót. Szeretnénk nagyobb figyelmet a ténynek, hogy az inkvizíció egy új fejezet a Dragon Age univerzumában, azzal együtt, hogy a játékosok inkább egy egyenes folytatásra számítanak."
A Dragon Age: Inquisition tehát teljesen új történettel érkezik, a látványért pedig a legújabb Frostbite motor felel majd. A fejlesztők azért döntöttek a régi motor lecserélésén, mert túl sok időt és erőforrást vett volna igénybe, hogy az elvárásoknak megfelelő színvonalat tudjon produkálni. Az elvárások pedig nagyon magasak, hiszen egy teljesen nyitott világ vár a játékosokra.
"Az ok, amiért a Frostbite motor mellett döntöttünk, hogy alaposan megismertük. Tudjuk, hogy a saját Eclipse motorunk, ami a Dragon Age Origins és a Dragon Age 2 alatt dolgozott, egy kissé már megkopott. Ennek fejlesztése rengeteg időt és erőforrást igényelt volna. Amikor a lehetséges grafikus motorokat vettük számba, a Frostbite kitűnt a többi közül, hiszen a nagy, nyitott tereket elképesztő gyorsasággal képes megjeleníteni. Szóval úgy gondoltuk, ha vesszük ezt és felépítünk rá egy csodálatos világot tele küldetésekkel, az gyilkos kombináció lenne. Ez pedig a legfőbb célunk." - nyilatkozta Aaryn Flynn, a BioWare vezető munkatársa.
A Dragon Age: Inquisition megjelenésére 2014-ben PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation4-re, Xbox 360-ra és Xbox ONE-ra számíthatunk. ■

Dragon Age: Inquisition
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dragon Age: Inquisition

hozzászólások (3)

Sucee
Sucee 2013.06.24. 17:17
Hogy lehetne egyenes folytatás? Már DA2 sem egyenes folytatás volt, ezek után mit lehetne "egyenesen folytatni"? :) Nem is tudom, miért kellett ezt most külön kiemelni. (Plusz ott még a kettes szám sem zavart senkit.)
Bár lehet, hogy arra céloznak, hogy lesz nagyobb gondunk is a mágus-templar háborúnál, és nem az tölti majd ki a történet nagy részét.
MattMatthew
MattMatthew 2013.06.24. 18:48
Lehet, hogy még reménykedtek néhányan, hogy Hawke (netán a Warden, bár ő a Championnal ellentétben lehet halott is) fog visszatérni. Elvégre neki még járna legalább egy kieg. Talán ezzel a hírrel akarták ezeket a nézeteket cáfolni.
Sucee
Sucee 2013.06.24. 19:19
Hát, igazából az első hírek között szerepelt már, hogy új karaktert kapunk. Megnéztem az eredeti cikket (amelyikről le lett fordítva), tényleg csak arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az inkvizisön aztán durvánnagyonfaszán fontos, és hogy új történet a DA univerzumban. :D
ajánlott olvasnivaló