Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Kingston újdonságok a gamescomon

Gamereknek szánt új termékek, memóriától SSD-n át headsetig.

2013.09.02. 15:25 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2013

A nagyközönségnek szánt területen, az e-sport-versenyek helyszíne mellett bérelte standját Kölnben a Kingston, ahol természetesen a gamereknek szánt termékek voltak a középpontban. Többek között láthattunk HyperX SSD-vel és memóriával, valamint három GeForce kártyával felszerelt design-PC-t, de egy vitrinben az aktuális termékeket is kiállították. Vegyük sorra, mivel is érkeztek a gamescomra a 25 éve alapított cég munkatársai!

Kingston újdonságok a gamescomon

A Kingston régóta támogat e-sport csapatokat és LAN partykat. Az előbbiek egyike a Natus Vincere (röviden Na`Vi, amúgy latin nevük jelentése: „győzelemre született”), egy főként orosz és ukrán tagokból álló, számos játékban versenyző társaság, több mint 2,5 millió dollárnyi begyűjtött versenydíjjal a háta mögött. Versenyzőikkel együttműködve választottak ki pár terméket a kínálatból, amelyeket most a csapat sárga színére festve, limitált változatban adtak ki. Az egyik ilyen újdonság a 120 GB-os és 240 GB-os HyperX 3K SSD Na`Vi kiadása, míg a másik sárgaság a HyperX Genesis memóriakészlet Na`Vi Edition változata. A 2,5 collos méretű SSD 555 MB/s olvasási és 510 MB/s írási sebességgel rendelkezik, tömege mindössze 97 gramm. A DDR3-as memóriamodul 2*4 GB-os és 2*8 GB-os készletben került a boltokba, 1600 MHz-es frekvenciával.

Kingston újdonságok a gamescomon

A kiállított termékek között ott volt a nemrég oldalunkon is bemutatott DataTraveler HyperX Predator 512 GB pendrive nagytestvére, amely dupla akkora kapacitást, nem kevesebb, mint 1 terabyte-ot kínál. Az USB 3.0 szabványú eszköz maximálisan 240 MB/s olvasási és 160 MB/s írási sebességre képes. Mint a Kingston munkatársával folytatott beszélgetés során megtudtam, jót tippeltem, hogy ezektől a termékektől nem várnak tömeges eladásokat. Inkább érdekességnek kerültek a palettába, megmutatva, hogy ilyet is lehet. Az exkluzív fém dobozban érkező pendrive 1 TB-os változata ugyanakkora, mint a fél terás pendrive, igen elegáns megjelenéssel.

Kingston újdonságok a gamescomon

A cikk végére hagytam a Kingston palettájának igazi újdonságát. A cég ugyanis egy új termékcsoportba is bevonul, igaz, egyelőre inkább óvatosan, egy másik céggel együttműködésben annak termékét bevezetve kínálatába, saját logójával ellátva. Az eredeti termék a hat évvel ezelőtt nálunk is bemutatott Steelseries Siberia továbbfejlesztett, v2-es változata, ebből került Kingston HyperX Gaming Headset néven boltokba egy kék színű, a HyperX logo X-ével díszített változat. A Siberia első változatát is szerettem, egy kiváló terméket helyezhettem a fejemre, amelyet sikeresen fejlesztettek tovább. Talán egyetlen negatívuma volt a régi változatnak a kábelre csiptetős mikrofon: összegabalyodott a kábel, külön oda kellett rá figyelni, sokkal több macera volt vele, mint a fejhallgatókhoz rögzített verziókkal. Az új modellen már a bal fülünkre eső hangszóróból húzható ki a mikrofon, amelyet használaton kívül vissza is tolhatunk (és a vezetéken lévő hangerőszabályzón még egy kapcsolót is találunk a teljes kiiktatására). A jó hangminőségről 50 mm-es hangszórók gondoskodnak, a mélyektől a magasakig egyformán kellemes hangzást biztosítva, a kényelemről pedig puha borítású fülpárnák és a fej tetején lévő rugós megtámasztás gondoskodik.

Kingston újdonságok a gamescomon

Ahogy a fentiek mutatják, a Kingstonnál továbbra is a memóriákat és flash alapú eszközöket tekintik elsődleges termékcsoportnak, de a piacot látva próbálkoznak egy-egy új területtel is, még ha nem is saját fejlesztésükkel. Mint munkatársuk elmondta, inkább óvatosan bővítenek, nem szeretnének hirtelen ezer különböző új termékcsoporttal megjelenni, így konkrét tervük sincs még, hogy mi lesz a következő. Mindenesetre kíváncsian várjuk, érkezik-e például Kingston logós egér vagy mousepad. ■

Kingston újdonságok a gamescomon

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló