Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

2014 nyarán megszűnik a Games for Windows Live

A Microsoft a szolgáltatással együtt az Age of Empires Online-t is leállítja.

2013.09.08. 10:43 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Microsoft a végletekig erőltette a nem túl népszerű Games for Windows Live szolgáltatást, de a legújabb bejelentés szerint ennek jövőre vége. A szolgáltatás 2014. július 1-én végleg leáll, így az ezt használó játékok fejlesztőinek ideje új megoldások után néznie. A Capcom már jelezte is, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló játékaik már nem fogják támogatni a rendszert, ám arról nem tudtak információval szolgálni, hogy a már megjelent játékok milyen sorsra számíthatnak.
A bejelentést megelőzően a Microsoft augusztus 22-én leállította a GfWL áruházát, így már sejthető volt, hogy valami komoly dolog áll a dolgok hátterében. A redmondiak azt is közölték, hogy az Age of Empires Online szerverei is leállnak július 1-én. ■

hozzászólások (7)

SwitcX88
SwitcX88 2013.09.08. 19:13
Ha kell az achi, akkor be kellett jelentkezni. Batman játékok, Dirt részek (Showdown nem), Warhammer 40k: DoW, Resident Evil, etc. Volt egy pár nálam, rühelltem.
Fade
Fade 2013.09.08. 20:00
Ennek már akkor ideje volt, amikor kitalálták az egészet. : D
johnson19
johnson19 2013.09.09. 13:10
Egyrészt ez nagyon jó, mert egy rakás ... az egész. Másrészt meglepődve vettem tudomásul, hogy a nemrég újra feltelepített Batman: Arkham Asylum-hoz jelenleg nem érehtő el semmilyen DLC. Na most: azok, akik GFWL-en keresztül vettek ilyen-olyan játékokhoz DLC-ket, a jövőben hogy tudják majd azokat használni? Ismerve Microsoft barátunkat sehogy. A hivatalos válasz a részükről pedig valószínűleg majd kimerül valami virágnyelven megfogalmazott zagyvaságban, aminek a lényege ez lesz: hát ezt jól beszoptátok kedves felhasználók!
gregmerch
gregmerch 2013.09.09. 14:19
Nekem volt sajnos egy nem túl kellemes tapasztalatom a GFW szolgáltatással. Az XBL ugye egyesült a szoláltatás honosítása után a GFWL-val, és egyazon accounthoz tartoztak. Nekem a GFWL regisztrációm jóval megelőzte a magyarított, idehaza is végre (a Kinect kapcsán és okán) elérhetővé tett XBL rendszeren történt regisztrációmat, és egy csomó játékom (Bioshock 2, Bulletstorm, stb.) volt hozzákapcsolva, ergo nélküle el sem indultak. Egyszer csak azt tapasztaltam, hogy a régi GFWL regem nem működik, bár felismer, és persze vásárolni is tudok rajta keresztül, azonban a játékaim nemes egyszerűséggel eltűntek róla. A MS support letudta volna annyival, hogy ez az account igazából már nincs is, és bocsi a játékokért, de kivertem a balhét miatta, és az újabb ügyintéző tényleg segített. Azt mondta, ha valaha bármim nem működik emiatt, akkor neki (név szerint) szóljak. Azóta béke van, már csak az egyesített accountomat használom...
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2013.09.10. 11:37
Arra még kíváncsi leszek, hogy voltak játékok - pl. a Bulletstorm, amit emlékeim szerint nem lehetett játszani a GfWL nélkül. Azokkal mi lesz, szerverre kapcsolódáskor vmi automatikusan továbblépteti őket?

Amúgy nekem sem fog hiányozni, inkább volt egy idegesítő extra tényező a játékaim többségénél. Aktiváltam a játékot Steamen, esetleg Originen, erre amikor indítottam volna még egyszer várnom kellet, aktiválni, bebizonyítani a Microsoftnak is, hogy igen, ez én vagyok, ez az én játékom és játszani szeretném.
ajánlott olvasnivaló