Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Dying Light infók

Kapunk kooperatív módot, de a többjátékos módban akár zombiként is befuthatunk karriert. Szóba került a nyitott világ, a free-running és még sok egyéb érdekesség is.

2013.10.13. 13:21 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Techland továbbra is a zombikban látja a siker kulcsát, és a Dying Light valóban ígéretes alkotásnak tűnik. A fejlesztők az eddig látottak alapján jól ötvözték a Dead Island és a Mirror's Edge legfontosabb jellemzőit. A napokban a Strategy Informer készített egy interjút Tymon Smektala producerrel, aki sok érdekes információt árult el a játékkal kapcsolatban. Kapunk kooperatív módot is (bár ez a kifejezetten a Dead Island öröksége), amelyben egyszerre négyen játszhatunk, bármikor ki- és be lehet kapcsolódni a játékba. A többjátékos mód egyik legérdekesebb része azonban a Be The Zombie mód lehet. A fejlesztők egyelőre várnak még ennek részletes bemutatásával, egyelőre csak annyit lehet tudni róla, amennyit az augusztusi bejelentésekor elárultak a fejlesztők.
Az interjú során szóba került a nyitott világ is. Nagyjából 95%-a lesz szabadon bejárható, a legtöbb épületben körülnézhetünk, lesznek felderítésre váró barlangok, de akár a tenger fenekére is lemerülhetünk, ahol szintén értékes dolgokra bukkanhatunk. A világ nagyjából négyszerese lesz a Dead Island szigeteinek, ám nem csupán terjedelmében lesz nagyobb, hanem magasságában is. Szerencsére kapunk gyors utazási opciót is, hogy a nagy távolságok megtétele ne nyomja rá bélyegét a játékmenetre.
A város épületei között akrobatikus mutatványokkal közlekedhetünk, amelyre különösen büszkék a Techlandnél. A fejlesztők szerint az FPS-ek következő generációjának már szerves része lehet a free-running, erre utal a Titanfall is. Smektala elmondása szerint míg a Respawn Entertainment játékában a falon közlekedés csak egy kiegészítő eleme az élménynek, addig a Dying Lightban az egész játékmenet alapját képezi. Sokkal nagyobb szabadságot kapunk mint az említett játékban, sőt odáig merészkedett, hogy kijelentette: a Dying Lightban jobb lesz a házakon ugrálni mint az Assassin's Creed játékokban. Minden, amit az AC sorozatban megtehetünk, azt a Dying Lightban is megtehetjük, kivéve a jellegzetes ugrásokat. Ha a Techland játékában olyan magasból leugrunk, biztos halál vár ránk.
A parkour mellett legalább ennyire fontos lesz a nappalok és éjszakák váltakozása, amely a játékmenetet és a követendő taktikát is alapjaiban befolyásolja. Éjszaka sokkal veszélyesebb lesz szabadon mozogni a városban, így célszerűbb lesz árnyékról árnyékra lopakodni. Éjjel a zombik is sokkal veszélyesebbek lesznek, könnyedén bekerítenek, sőt, csapatokban vadásznak ránk. Persze le is ülhetünk egy félreeső sikátorban és megvárhatjuk a hajnalt, de a fejlesztők ígérete szerint erre senkinek nem lesz ingere, mivel az éjszakai játékmód egészen új élményt nyújt, amit érdemes lesz megismerni. Egyelőre a nappalok és éjszakák váltakozása még nem végleges, a tervek szerint nagyjából két óra alatt telik el egy teljes nap a játékban.
A Dying Light fő történetét nagyjából 12-15 óra alatt ki lehet majd végezni, ám a világ teljes felfedezése legalább 50 óra játékidőt vesz igénybe. A fő történet mellett természetesen számtalan mellékküldetés is vár ránk, valamint a kooperatív móka is kibővíti a játékidőt.
A megjelenés egyelőre még odébb van, valamikor 2014-ben kerülhet rá sor PC mellett PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. ■

Dying Light
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dying Light

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló