Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Eden Star, a nyitott világú túlélő játék

A fejlesztők a Kickstarteren szeretnék bebiztosítani a nagyszabású játék befejezését.

2013.10.22. 13:55 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A független Flix Interactive a Kickstarteren indított kampányt, hogy a játékosok támogatásával befejezhesse a nyitott világú túlélő játékát, az Eden Start. A kampány során 620 000 fontot szeretnének összekalapozni.
Az Eden Star története a Föld pusztulásának peremén játszódik. Az emberiség a teljes pusztulás megelőzése érdekében távoli galaxisok gazdag világaiba küldtek hajókat, amelyek az ott kitermelt nyersanyagokat visszaszállítják a bolygónkra, ezzel helyreállítva annak pusztuló bioszféráját. A játék alapvetően egy FPS, amelynek látványáért az Unreal Engine 4 fog felelni, bár a támogatók számára elérhető techdemo még az UE3 motorral készült. A harcrendszer a fizika törvényeire épül, vagyis a csaták során tárgyakat ragadhatunk meg és vághatunk ellenfeleinkhez.

Ez azonban csak egy része a játékmenetnek, amely ennél sokkal összetettebb. Az új világban fel kell építenünk bázisunkat, amelyet folyamatosan bővítenünk és védelmeznünk kell. Eközben fel kell térképeznünk a környezetünket is. A játékban dinamikusan váltakozó nappalok és éjszakák teszik nehezebbé a dolgunkat, mivel a Pharus 7 bolygó (ahol a játék játszódik) őslakosai éjjel sokkal agresszívebbé válnak. Így, amit nappal felépítettünk, azt éjjel könnyen elveszíthetjük, ha nem készülünk fel alaposan a védekezésre.

Bár a játék eleinte csak egyszemélyes kampányt kínál majd, később küldetéseinket barátainkkal közösen is végrehajthatjuk, ahogyan a bázisok védelméhez is segítségül hívhatjuk őket. Karakterünket szabadon átszerkeszthetjük, valamint RMD rendszerünket (a karunkra erősített antigravitációs eszköz, amellyel a tárgyakat mozgathatjuk, harcolhatunk, rombolhatunk és építhetünk) is folyamatosan fejleszthetjük. A bolygón a Mirror's Edge-hez hasonló módon közlekedhetünk, vagyis kellő ügyességgel szinte bárhová felmászhatunk.

Az Eden Star egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, a fejlesztők jelenleg csak PC-re készítik el, de később nem kizárt, hogy a következő generációs konzolokra is megjelenhet. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló