Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Hogyan teltek a PS4 első napjai?

A hibákról szóló hírek csak elsőre tűnnek ijesztőnek, valójában nincs nagy baj. Remek eladásokat produkál a konzol.

2013.11.20. 22:25 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Múlt hét pénteken elrajtolt a Sony új konzolja, a PlayStation 4. Az első öt nap során rengeteg hír érkezett, amelyek között voltak jók és rosszak egyaránt. A jelek szerint ez a rajt sem zökkenőmentes, hiszen különféle hibákról érkeztek beszámolók, valamint az első exkluzív játékok (Knack, Killzone: Shadow Fall, Resogun) meglehetősen vegyes kritikákat kaptak. A nagyobb gondot azonban kétségkívül a hardverhibák jelentik, amelyek alaposan megkeseríthetik az első vásárlók életét. A Sony igyekszik mindenkinek azonnal kicserélni a rossz konzolt.
"Megértjük a vásárlók bosszússágát a konzol hibái miatt és a viszonteladókkal azon dolgozunk, hogy megoldjuk a hibákat és az érintett konzolokat mihamarabb kicseréljük. Az SCEA mindenkinek kicseréli az egységét, aki felhívja a támogatói vonalat. A csere azonnali, meggyorsított kiszállítással." - magyarázta egy illetékes a GameInformer magazin megkeresésére.
A hivatalos álláspont szerint azonban nem nagy a baj, az ugyanis arról számol be, hogy a hibás eszközök aránya kisebb, mint 1%. Ez kezdetben 0,4% volt, a hirtelen jött növekedést viszont a szállításnál keletkezett sérülésekkel magyarázzák. Az 1% pedig bőven az elfogadható hibahatáron belül van.
A PS4 a hibákkal együtt is jó startot vett, legalábbis eladások tekintetében. Csak az első napon egymillió példány talált gazdára, az elemzők pedig az év végéig kb. 2,5-3 milliós eladásra számítanak csak Észak-Amerikában. Ehhez jön még a november 29-i európai rajt (valamint a december 13-i harmadik hullám, amelyben hazánk is szerepel). Érdekes adat, hogy az első hétvégén csak az eBayen 10000 példányt adtak el, de további 13000 még mindig gazdára vár.
A Sony máris elérhetővé tette az első komolyabb javítást a konzol operációs rendszeréhez. Az 1.51-es frissítés elsősorban a rendszer stabilitásáért felel, a kezelőfelületen nem változtat semmit. Az automatikus frissítés opciónak köszönhetően a PlayStation 4 a mai napon magától telepítette a frissítést még akkor is, ha épp stand-by módban volt. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló