Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rainbow Six: Patriots - élet a halál után?

Évekkel ezelőtt bejelentették, azóta hallgatnak róla, hogy most közöljék: nulláról indul újra a projekt.

2013.12.15. 18:30 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Sokat lehetne azon vitatkozni, hogy egy játék fejlesztésének mennyire tesz jót, ha sok hónapos, esetleg éves munka után a kukába dobják az addigi koncepciót és eredményeket, hogy az egészet a nulláról kezdjék elölről. Általában már arra sem szoktak jól reagálni a játékosok, ha egy játék premierjét többször is elhalasztják, hiszen ez azt sugallja, hogy valami nincs rendben a fejlesztés körül, nem úgy haladnak a dolgok, ahogy kellene. Persze ez még nem jelenti egyenese azt, hogy a végül megjelenő alkotás ne váltaná be a hozzá fűzött reményeket, de sajnos volt már nem egy példa az ellenkezőjére. Mindenki emlékszik a Duke Nukem Forever, a S.T.A.L.K.E.R. vagy épp az Aliens: Colonial Marines kálváriájára.
A fentiekhez hasonlóan nagy rajongótáborral rendelkezik a Tom Clancy's Rainbow Six széria is, amely egyike volt a legnépszerűbb taktikai akciójátékoknak. A Vegas 1-2 ugyan már alaposan elmozdult az akció irányába, de összességében véve még jó játékok voltak, de sajnos a második rész 2008 tavaszi premierje óta eltelt öt és fél év, a sorozat viszont nem folytatódott. 2011-ben jelentette be a Ubisoft, hogy készül a Rainbow Six: Patriots, s rögtön egy nagyon hangulatos trailert is rittyentettek hozzá. Azóta viszont síri csend uralkodott a projekt körül, a legtöbb rajongó pedig mára már csak legyint, ha egyáltalán szóba kerül a játék. A napokban azonban a nyilvánosság elé állt a Ubisoft North America elnöke, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba.
"Volt egy csapatunk, nekik pedig volt egy elképzelésük. Nekiláttak, de a dolog nem működött. Így elölről kellett kezdeniük. A Ubisoftnál van egy nagy felügyeleti csoport, amely komoly befolyással bír. Ők megmondják, ha egy játék nem elég jó. A legtöbbször a fejlesztők egyetértenek a kritikával, de előfordul, hogy akkor is a nem jó irányba akarják folytatni a munkát. A Rainbowt újjá kell gyúrni. Most már alkalmazkodnia kell az új konzolokhoz, ha és amikor megjelenik. Tipikus példája, mikor megpróbálkozol valamivel, de az nem jó, ezért újra próbálkozol. Ha akkor sem jó, nem jelenhet meg. Lehet, hogy más címmel jelenik meg a játék, mert a csapat nem akar terrorelhárítókkal foglalkozni? Inkább a zsoldosok felé fordulnának? Nem kizárt." - magyarázta Laurent Detoc.
A fentieket összefoglalva tehát kijelenthető, hogy mindent, amit eddig tudhattunk a Patriotsról, gyakorlatilag elfelejthetjük. Hogy mi lesz a projekt végső sorsa, az továbbra is rejtély, hiszen lehet, hogy soha nem fog megjelenni vagy épp teljesen más címmel, más témával és szereplőkkel. A dolgok jelenlegi állása alapján viszont az biztosra vehető, hogy 2014-ben sem kapunk új Rainbow Six játékot. ■

Tom Clancy's Rainbow Six: Patriots (TÖRÖLVE)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tom Clancy's Rainbow Six: Patriots (TÖRÖLVE)

hozzászólások (1)

GustyX
GustyX 2013.12.15. 21:51
Hát, ha a GR Future Soldierből indulok ki, akkor csak jót jelent. Lehet kapunk egy minőségi TPS-t? Nem bánom, jöjjön. A címe meg hidegen hagy.

Bár most nagyon bízom egy GRFS2-ben:).
ajánlott olvasnivaló