Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Batman: Arkham Knight részletek

Bővebb részletek láttak napvilágot, többek között a Batmobilról is.

2014.03.05. 14:20 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tegnap vált hivatalossá, hogy a Rocksteady visszatér és elkészítik a Batman: Arkham Knightot. A játékról azóta számos érdekes részlet látott napvilágot, most ezek közül szemezgetünk.
A denevér új kalandja kizárólag PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra fog megjelenni, a fejlesztők pedig minden erőforrásukat az egyszemélyes kampányra koncentrálják, így ezúttal sem lesz többjátékos mód. Sokan arra gondolhatnak (a Dark Knight kifejezésből kiindulva), hogy az Arkham Knight is magát Batmant takarja, ám ez nem így lesz. A fejlesztők a DC-vel szorosan együttműködve egy vadonatúj gonoszt alkotnak, akinek létrehozásában Geoff Johns segít nekik.
A sztori az Arkham City eseményei után nagyjából egy évvel játszódnak, így hősünk az ott látott páncélt viseli, amelyet azonban nagyon hamar egy sokkal modernebbre cserél. Ha már szóba került Arkham City, az új helyszín ötször lesz nagyobb nála, Gotham City központját járhatjuk be, amelyet három nagyobb szigetre osztottak (az információk forrásául szolgáló GameInformer magazin úgy jellemezte a város részletességét, mint amilyet még sosem láttak pályafutásuk során, vagyis várhatóan az állunk után kell majd kutatnunk a padlón). Várhatóan Jokernek nem lesz különösebb szerepe (tekintve, hogy meghalt), helyette a többiek fognak össze, hogy végezzenek a denevérrel (eddig Two-Face, Penguin, Scarecrow, Riddler és Harley Quinn tekinthető biztos visszatérőnek). Kiderült néhány szinkronszínész kiléte is:

  • Batman/Bruce Wayne - Kevin Conroy
  • Two-Face - Troy Baker
  • Penguin - Nolan North
  • Riddler - Wally Wingert
  • Harley Quinn - Tara Strong

Nem csupán a rosszfiúk (és lányok) oldalán lesznek visszatérők, Batman segítője, Oracle is felbukkan, aki ezúttal már nem csak rádión ad neki tippeket, személyesen is találkozhatunk vele. A látványt (amelyre a városnál már volt jelző) jól leírja, hogy egyetlen karakter több poligonból épül fel, mint az Arkham Asylum teljes környezete (!!!). Itt érdemes azt is megemlíteni, hogy minden átvezető a játék motorjával készült, vagyis nem lesz különbség köztük és a tényleges játék között. A fejlesztők még tovább tökéletesítik Batman köpenyének fizikáját is (erre már a legelső játékban sem lehetett panasza senkinek), így az már nem csak a mozgásra, de akár a szélre is reagálni fog. A játékmenetben rengeteg új elem lesz beépítve, ugyanakkor sok régi megoldás is visszatér: lesznek kihallgatások, valamint a harcrendszer sokkal változatosabban használja majd ki a környezeti adottságokat.
Nagyon fontos újítás lesz, hogy a széria történetében először a Batmobil is irányítható lesz, a Rocksteadynél pedig ez az egyik kiemelt projekt: szeretnék minden idők legjobb autós élményét nyújtani. Ezt példázza az is, hogy csak a Batmobil annyi adatot jelent, mint egy teljes Xbox 360-as játék. Ugyanakkor ez lesz az egyetlen jármű, amit vezethetünk majd, de ezt senki nem fogja negatívumként értékelni. Mint a filmekben és képregényekben is, a játékban is egyetlen gombnyomásra odahívhatjuk magunkhoz a járgányt, emellett mindenre képes lesz, amire K.I.T.T. (na jó, talán beszélni nem fog): lesz benne utánégető, lehet vele ugratni, de akár helyben meg is tud fordulni a tengelye körül. Páncéljának köszönhetően nem jelentenek neki akadályt sem a fák, sem a barikádok, de még az épületek sarkai sem. És, ahogy egy jó Batmobilhoz illik, lesz benne katapult ülés is, amelyből egyetlen szempillantás alatt képesek leszünk a levegőbe emelkedni és onnan siklóernyőnkkel haladni tovább.
Sajnos van - némileg - rossz hír is: ez lesz a Rocksteady utolsó Batman játéka. Igaz, ezt már az Arkham City esetében is elmondták (de akkor csak részben lett igazuk), most viszont úgy fogalmaztak, ezzel akarják végleg lezárni a denevér kalandját. Azt viszont nem zárták ki, hogy a Warner Bros. Interactive tovább folytatja az Arkham Origins vonalat a jövőben.
A Batman: Arkham Knight tehát minden idők legjobb Batman játékának, de akár minden idők legjobb szuperhősös játékának ígérkezik, amelynek pontos megjelenési dátuma is van már: október 14-én indul a nagy kaland PC-n PlayStation 4-en és Xbox One-n. ■

Batman: Arkham Knight
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Batman: Arkham Knight

hozzászólások (4)

medve91
medve91 2014.03.05. 15:06
Azt a betyárját a látványra akkor nem lesz panasz. engem a játéktér nagysága izgat, ha batmobilet tuunk vezetni Piszok nagynak kell lennie a játéktérnek. Ez az új gonosz dolog érdekes, kíváncsi vagyok a részletekre. troy baker Jokerként olyan szinten ütött hogy nem tudtam először megmondani hogy Mark hamil bevállalt még egy munkát vagy mi történt, nagyon kíváncsi vagyok mit fog mutatni két arcként!!
GeryG
GeryG 2014.03.05. 15:10
Nálam videojátékos szinkron terén Nolan North az abszolút alfa és omega. Amit pl. az Unchartedben művelt Nathan Drake-ként, az inkább oscarért kiált mint Caprio összes munkája együttvéve! :D
balays82
balays82 2014.03.05. 15:20
Az biztos, hogy jelenleg Nolan North és Troy Baker a két legnagyobb név a szakmában. Meg ugye itt van még Kevin Conroy is. A szinkron terén tehát biztosan nem lehet majd panaszunk, ha pedig a cikkben leírtak is mind megvalósulnak, akkor más téren sem nagyon.
medve91
medve91 2014.03.05. 16:10
Igen még Nolan North Az aki ott van a toppon:D már alig várom PS4-re az unchartedet!:D
ajánlott olvasnivaló