Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Elkészült a S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha

A játék rajongói 2008-ban kezdték fejleszteni az akkor még csak egyszerű modot, amely mára teljesen önálló játékká nőtte ki magát.

2014.05.04. 16:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egyik a legismertebb akciójátékoknak, ám hírnevét kétes körülmények között szerezte. Az orosz GSC csapata ugyanis akkoriban korszakalkotónak számító ötletekkel tűzdelte tele a projektet, rengeteg volt az ígéret (akkoriban még nem igazán jellemző szerepjátékos elemek, dinamikusan változó időjárás és napszakok, korrekt fizika, járművezetés stb.). A fejlesztés azonban folyamatosan húzódott, egymást érték a halasztások és csúszások, míg végül 2007-ben nagy nehézségek árán végül csak megjelent a játék. Igen ám, csakhogy a premierhez nagyon komoly kompromisszumot kellett kötnie a fejlesztőknek, az ígéretek zömét ki kellett vágniuk, így végül nem kaptunk mást, mint egy nyitott világú, már-már csúnya tucatlövöldét, egy-két jó ötlettel, de telis tele hibákkal. Egy szó, mint száz, a S.T.A.L.K.E.R. hiába volt ambiciózus, végül bukás lett (más kérdés, hogy ezt követően még két kiegészítőt kapott, de a tényleges folytatás fejlesztését végül le is állították).
A hányattatott sorsa ellenére mégis mára szinte kultjátékká nőtte ki magát, hatalmas rajongótáborral rendelkezik, a lelkes és tehetséges játékosok pedig számtalan kisebb-nagyobb kiegészítést és modifikációt készítettek hozzá. Ilyennek indult a S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha is még 2008-ban, amely akkor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az ismert kivágott játékelemeket és részeket visszaépítse a játékba. A lelkes készítők (köztük több magyarral) idővel megalapították a dezowave csapatát, akik mára teljesen önálló játékká formálták a Lost Alphát, amely rengeteg elemében megváltozott az alapjátékhoz képest. Sok saját ötletet, új fegyvereket, karaktereket és frakciókat, új helyszíneket és természetesen saját történetet is kapott. A végleges változat a napokban vált elérhetővé, futtatásához nincs szükség egyik alapjátékhoz sem. Részletes leírást a fejlesztők hivatalos oldalán olvashattok, letölteni pedig errefelé tudjátok. ■

hozzászólások (74)

Skorpio90
Skorpio90 2017.05.16. 19:52
Segítséget kérek. Ha directx7-nél magasabbat állítok be, akkor megkergül a világítás, és ilyen érdekes anomáliákat produkál a játék:LoL Már a főmenüben túl fakó és fényes a kép, játék közben meg aztán végképp élvezhetetlen. Van valami ötletetek?
ufodani
ufodani 2017.05.16. 20:48
Küldtem itt a szivecskét meg minden, de még le sem szedtem :P ( még szerencse )

Lövésem sincs, de kérdezem, h melyikkel mész? A 1.4000-val vagy a legfrissebb Lost Alpha Developer's Cut v1.4002 Big Patch-el ?
Az 1.4002-őt csak az alap 1.3000-ra lehet ( nagyon javallott ) feltenni new gammel! Ez az új tartalmazza az összes köztes patcheket.
A link alatt olvasgass ( én nem néztem bele, mert minek ), hátha.
Gondolom variáltál a Sun Rays - Sun Shadows és tsa-val.
ufodani
ufodani 2017.05.16. 20:56
És az újhoz van javított magyarítás.
Skorpio90
Skorpio90 2017.05.16. 21:04
Damn. Elméletileg mindent jól csináltam, 1.3-ra tettem az 1.4002-t, azzal nem kellene, hogy probléma legyen. Viszont ha jól olvastam, napokon belül jön egy 1.4005-ös patch is, lehet érdemes lenne rá várni :D
ufodani
ufodani 2017.05.16. 23:03
05-ös? És a köztesek? De ez úgy sem fog megállni, ez Stalker. Inkább az a gáz, h mint korábban is, mindig ( ? ) new game kell. Persze meg lehet állapodni vmelyiknél és lenyelni a mindig aktuális vmilyen szarságot, de végig lehet vinni. Viszont most nálad úgy néz ki, h KO. Akkor viszont várj sztem.
De bírnék egy új METRO-t és v egy nagy STALKERT :)
ajánlott olvasnivaló