Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Elkészült a S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha

A játék rajongói 2008-ban kezdték fejleszteni az akkor még csak egyszerű modot, amely mára teljesen önálló játékká nőtte ki magát.

2014.05.04. 16:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egyik a legismertebb akciójátékoknak, ám hírnevét kétes körülmények között szerezte. Az orosz GSC csapata ugyanis akkoriban korszakalkotónak számító ötletekkel tűzdelte tele a projektet, rengeteg volt az ígéret (akkoriban még nem igazán jellemző szerepjátékos elemek, dinamikusan változó időjárás és napszakok, korrekt fizika, járművezetés stb.). A fejlesztés azonban folyamatosan húzódott, egymást érték a halasztások és csúszások, míg végül 2007-ben nagy nehézségek árán végül csak megjelent a játék. Igen ám, csakhogy a premierhez nagyon komoly kompromisszumot kellett kötnie a fejlesztőknek, az ígéretek zömét ki kellett vágniuk, így végül nem kaptunk mást, mint egy nyitott világú, már-már csúnya tucatlövöldét, egy-két jó ötlettel, de telis tele hibákkal. Egy szó, mint száz, a S.T.A.L.K.E.R. hiába volt ambiciózus, végül bukás lett (más kérdés, hogy ezt követően még két kiegészítőt kapott, de a tényleges folytatás fejlesztését végül le is állították).
A hányattatott sorsa ellenére mégis mára szinte kultjátékká nőtte ki magát, hatalmas rajongótáborral rendelkezik, a lelkes és tehetséges játékosok pedig számtalan kisebb-nagyobb kiegészítést és modifikációt készítettek hozzá. Ilyennek indult a S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha is még 2008-ban, amely akkor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az ismert kivágott játékelemeket és részeket visszaépítse a játékba. A lelkes készítők (köztük több magyarral) idővel megalapították a dezowave csapatát, akik mára teljesen önálló játékká formálták a Lost Alphát, amely rengeteg elemében megváltozott az alapjátékhoz képest. Sok saját ötletet, új fegyvereket, karaktereket és frakciókat, új helyszíneket és természetesen saját történetet is kapott. A végleges változat a napokban vált elérhetővé, futtatásához nincs szükség egyik alapjátékhoz sem. Részletes leírást a fejlesztők hivatalos oldalán olvashattok, letölteni pedig errefelé tudjátok. ■

hozzászólások (67)

kl1ma.
kl1ma. 2014.08.14. 18:35
Gamedata/ levels könyvtár nem létezik!
ufodani
ufodani 2014.08.14. 18:49
És mit szeretnél? Segítséget? Csak mert ezt nem olvastam...

Nem kell levels. És megpróbálom szájbarágósan :
1. Leszeded ezt a textures.zip-et.
2. Úgy ahogy van, az egészet (ne foglakozz vele, h 3 elemet tartalmaz)kibontod ide:
-> Lost Alpha -> gamedata -> textures. A gamedata-en belül belül van 1 config és 1 textures. A bontásnál csak jelöld ki a textures-t és ne menj beljebb, ahol már van 1 ui. Ha jól csinálod, akkor a bontás után a textures-en belül látni fogsz ugyanúgy 1 ui, és most már 1 prop mappát. Na ez tartalmazza a linkelt 3 cuccot, ami kell a továbblépéshez. Ennyi.
kl1ma.
kl1ma. 2014.08.14. 18:56
Megoldás tökéletes, megy a játék tovább. Nagyon szépen köszönöm:-)
ufodani
ufodani 2014.08.14. 18:58
Zsír.
Attak
Attak 2015.11.12. 13:54
Nem tudom,nyomja-e még vki ezt a játékot,de olyan szinten fagyogat nálam,hogy ki se tudok lépni belőle...vkinek vmi ötlete?
további hírek

Augusztusban jön a Middle Earth: Shadow of War

Folytatást kap a Shadow of Mordor.

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!