Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Idén Need for Speed nélkül maradunk

Miután a Rivals sem váltotta meg a világot, az EA és a Ghost Games új döntött, ideje új irányból megközelíteni a sorozatot. Ehhez pedig több idő kell.

2014.05.07. 07:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Nagy általánosságban elmondható, hogy a mozifilmekhez hasonlóan a videojátékoknak sem szokott jót tenni, ha futószalagon készítik hozzájuk az új és új részeket. Bár az utóbbi években sikerült talpra állítani, de megsínylette ezt a FIFA sorozat is, ahogy a Call of Duty széria sem képes évről évre gyakorlatilag semmi újat felmutatni. Ugyanígy a Need for Speed játékok sem változtak szinte semmit az első Most Wanted epizód óta (leszámítva a SHIFT mellékágat, de az a második részre el is hagyta az NFS előtagot). Az EA sok mindennel próbálkozott, hogy életet leheljen a sorozatba, az elmúlt években több fejlesztőgárda is lehetőséget kapott, hogy villantson valamit, de sajnos egytől egyig kudarcot vallottak. Az EA Black Box a The Runnal megpróbálta akciófilmes irányba elvinni a játékot, az eredmény csúfos bukás lett. Az autós játékok terén nagy tapasztalattal rendelkező Criterion Games ugyan letett egy jó Hot Pursuit remake-et az asztalra, ám a Most Wanted felújítása már messze nem győzte meg a közönséget. Tavaly a kiadó úgy döntött, hogy új gárdának szavaz bizalmat, így a Need for Speed: Rivalst már a Ghost Games fejlesztette (más kérdés, hogy e csapat gerincét a Criteriontól átvezényelt arcok alkotják), ám a megannyi hangzatos ígéret után ismét csak egy csalódást keltő alkotással lettünk gazdagabbak.
A fentiek alapján látható, hogy az egykoron meghatározó sorozat komoly lejtmenetbe került, amelyből radikális változások nélkül aligha tud majd kikecmeregni. Ezt úgy tűnik, belátta végre az EA is, akik a Ghost Games csapatával közösen úgy határoztak, szakítanak az éves megjelenési modellel és bejelentették, idén nem kapunk új Need for Speed játékot.
"Jócskán benne vagyunk már a fejlesztésben, de szeretnénk megígérni, hogy figyelni fogunk rátok. Olyan játékot akarunk készíteni, amilyet ti szeretnétek. Olyat, amilyet megérdemeltek, de ez időbe telik. Ezért elhatároztuk, hogy 2014-ben nem jelenik meg új Need for Speed, így tovább dolgozhatunk, hogy 2015-re tényleg megújulhasson a sorozat." - nyilatkozta Marcus Nilsson, a Ghost Games vezetője a széria hivatalos oldalán, majd hozzátette, szeretnék bevonni a játékosokat is a fejlesztésbe - "Hatással lesztek a játékmenet jövőjére. Folyamatosan újítani fogunk, hogy tovább élvezhessük az autózás nyújtotta örömöket. Egyelőre ez minden, amit megoszthatunk veletek, de ne feledjétek, ez csak a kezdet. Izgulunk, de készen állunk, szóval gyertek és csatlakozzatok hozzánk!"
A lényeg tehát, hogy a változás szele kezd lengedezni a Need for Speed játékok háza táján, amely mindenképpen örvendetes fejlemény. Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, a sorozat rajongói is szívesen várnak plusz egy évet, ha cserébe ismét egy olyan meghatározó játékot kaphatnak, mint amilyen utoljára talán az Underground 2 volt. ■

hozzászólások (10)

balays82
balays82 2014.05.07. 14:08
A Drive Club esetében azért várjuk meg azzal a kiváló jelzővel a megjelenést, nem egy könnyű szülés az a játék, lehet akár totális siker, vagy totális bukás is.

Ami a hírt illeti, nem rázott meg különösebben. Én már évek óta pihentetem a sorozatot, a Shift 2 volt az utolsó, amivel érdemben játszottam. Azt értékelem, hogy az EA is belátta végre, ennek így nincs már semmi értelme.
fZolee
fZolee 2014.05.07. 14:16
A masodik bekezdest en is irhattam volna, szorol szora.:-)

Most ujra feltamadt a remeny, hogy meg talan valaha lesz egy kellemes nfs jatek.
Skorpio90
Skorpio90 2014.05.07. 14:26
Ez tök jó hír. A legutolsó, amivel játszottam, az a 2010-es Hot Pursiut volt, a minap meg is vettem Steam egy ezresért, mert arra még azt mondom, hogy megérdemli. Amúgy meg csak annyi lenne a dolguk a fejlesztőknek, hogy szívvel-lélekkel csináljanak meg egy részt, ami a régieket jellemezte. Tudom, nem igazán rajtuk múlik... De most komolyan, tud valaki mondani egy olyan pályát mondjuk az Undergroundtól fölfele amire azt lehet mondani, hogy jellegzetes, emlékezetes volt? Vagy ugyanezt soundtrack-ből? Bár abban az Undergroundok is erősek voltak. De most belegondolva meg mekkora bullshit ez a nyilatkozat? Szerintem annyi történt, hogy a konkurenciától fosva nem merik kiadni novemberben az aktuális részt, és plusz 1 évet dobnak rá a fejlesztésre, senki ne gondolja, hogy itt majd nagy játékosokkal összhangban fejlesztés lesz a kezdetektől, nyilván már 70%-ban kész van a játék, csak még pofozni fognak rajta egy kicsit, hogy a közepesnél egy fokkal jobb legyen.
Snapsz
Snapsz 2014.05.07. 22:55
Igen, szerintem is ez a legviccesebb az egészben, hogy kijött megannyi rész, eltelt már 10 év az Underground óta, de amúgy emlékszik bárki bármire is? :D Mert nekem előbb jutnak eszembe Rom Di Prisco zenéi, vagy a Ford GT90 az NFS II-ből, vagy a Porsche tesztvezető karrier vonal az NFS PU-ból, mint bármi, az Underground óta. Pedig időben az NFS I - V jóval régebben van.

Arra emlékszem, hogy jó sok részben lehetett Mazda RX 7-et meg Toyota Suprát pimpelni. Maradandó, mondhatom. :D Na jó, emlékszem még a néger rendőrre a Most Wantedből, aki visszatért a Carbonban is a széthekkelt Corvettjével. Meg az E46 M3 GTR is emlékmorzsa lett, de maradandó élményt egyik sem okozott nálam sem, hogy most újra elő vegyem ezeket a játékokat. Ja meg ami még nagyon beégett az emlékembe, az a semmiből engem utolérő ellenfél, legyorsul a Peugeot 206, miközben papíron én vagyok a gyorsabb, és gyakorlatilag is, a 300-zal kanyarban nitrózunk, na meg a nitrózás közben velem gyorsuló rendőr autók, akik persze utol érnek úgy, hogy kifogyott a nitróm és már kimaxoltam a sebességet. Magyarul, realism level: Need for Speed. :-D
Baracklekvár
Baracklekvár 2014.05.07. 23:44
Utolsó jó NFS a Porsche volt. Azóta szemét.
ajánlott olvasnivaló