Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

GRID Autosport GRID Autosport

Bőséges infóhalmaz a GRID Autosportról

A napokban megjelent új fejlesztői blogbejegyzésből szemezgetünk.

2014.05.18. 10:07 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Néhány héttel ezelőtt jelentette be a Codemasters, hogy folytatódik közkedvelt autós szériája, jön a GRID Autosport. A napokban egy hosszabb blogbejegyzéssel jelentkeztek a fejlesztők, amelyben a többjátékos rész számos érdekes részletéről lebbentették le a fátylat. Mi most ezek közül szemezgetünk.
A fejlesztők az egész multiplayer élményt a hosszútávú szórakozásnak és a folyamatos kihívásnak szentelik, ezért az online FPS-eket veszik alapul, ahol folyamatosan fejlődhetünk, új tartalmakat (fegyverek, perkek stb.) oldhatunk fel, így mindig van miért küzdenünk. Emellett viszont ugyanúgy készülnek egyszerű futamokkal is. A játékban öt különböző műfaj lesz: Touring, Endurance, Open-Wheel, Tuner és Street. Ezek mindegyikében külön-külön gyűjthetjük a tapasztalati pontokat annak függvényében, milyen szinten űzzük az adott műfajt. Ezekhez az XP pontokhoz jön az általános tapasztalati pont, amelyek együtt új szponzorokat, új garázs férőhelyeket nyitnak meg. A szponzorok nagyon fontosak, hiszen ők állítanak elénk különböző kihívásokat, amelyek teljesítéséért extra pénzhez juthatunk. A plusz férőhelyeket aligha kell magyarázni.
A más Codemasters játékokból ismerős RaceNet rendszer ezúttal is visszatér, némileg átalakítva. A GRID 2-ben debütált Global Challenge-k most is jelen lesznek, csak épp a fent említett műfajokra szabva: minden műfaj saját kihívást kap minden héten, melyek mellett lesz egy hatodik, "wildcard" kihívás is. Utóbbi általában egy szokatlan pálya-autó kombinációt tartalmaz. A kihívások mindig alkalmazkodnak az adott műfajhoz: például Endurance módban adott időre a lehető legnagyobb táv megtétele MI vezérelte ellenfelekkel szemben, míg Tuner módban egy drift pályát kell teljesíteni. Lesznek szabadon szerkeszthető online kupák is, amelyeknél mi szabhatjuk meg a szabályokat: milyen műfajban, milyen futamot rendezünk, milyen autók indulhatnak rajta, hány szakaszból áll az eseményünk, legyenek-e MI vezérelte ellenfelek, melyik pályán induljunk, de még azt is meghatározhatjuk, hogy kézi- vagy automataváltós autók legyenek, legyenek-e segítségek és fejlesztések, legyen-e törésmodell, vagy épp milyen kameranézetből kell versenyezni. Ugyanitt találjuk a Party módot is, ahol kifejezetten olyan játékmódokat találunk, amelyek a felhőtlen szórakozást szolgálják: lesz roncsderbi, checkpoint verseny (ahol a checkpointon áthaladva kapunk extra időt) és kieséses verseny.
A GRID Autosport megjelenéséig már nem is kell nagyon sokat várnunk, bő egy hónap múlva, június 27-én érkezik meg PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. ■

GRID Autosport
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
GRID Autosport

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló