Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Project Bluestreak infók

Cliff Bleszinzki új játékával kapcsolatos rajongói kérdésekre válaszolt.

2014.07.11. 10:02 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tegnapelőtt jelentette be Twitter csatornáján a szakma elismert veteránja, Cliff Bleszinzki, hogy készül új játéka, amely egyelőre a Project Bluestreak címet viseli. A fejlesztést az újonnan alapított Bosskey Productions végzi, akik között más veteránokat is találni. Az ingyenes játék egy sci-fi környezetbe ágyazott aréna-FPS lesz, vagyis az Unreal Tournamenthez hasonlóan a többjátékos élményt helyezi előtérbe. A bejelentéskor nagyjából ennyit árultak el róla, ezért szinte azonnal záporozni kezdtek a rajongói kérdések, amelyekre Bleszinzki készséggel válaszolt is. Először is tiszta vizet öntött a pohárba a játék ingyenességét illetően.
"Bárki csatlakozhat a játékodhoz. Elkötelezett vagyok a "ne fizess a győzelemért" elv mellett. Mivel egy lövöldözős játékról van szó, nem szeretném, ha bárki is azt érezné, hogy bármit is fizetnie kell azért, hogy legyőzhesse a gazdag gyereket, aki minden cuccot megvett már." - magyarázta Bleszinzki, aki arra viszont nem tért ki, hogy akkor végül is lesz-e mikrotranzakciós rendszer a játékban vagy sem.
Ezt követően arról faggatták, hogy miért épp a nem túl ismert Nexon ajánlatát választotta a kiadás kapcsán. Elmondása szerint először ő sem hitt a fülének, mikor megkeresték, ám ezt követően kapcsolatba lépett több nyugati fejlesztővel is, akik a Nexonnal dolgoznak, ők pedig azonnal meggyőzték, hogy jó kezekbe kerül a játéka. A következő kérdés a platformokat érintette. A csapat kifejezetten a hatalmas közösség miatt választotta a PC-t, ám tisztában vannak azzal, hogy ez jelentős optimalizációs munkát von maga után. Az a céljuk, hogy a Bluestreak meseszépen mutasson a csúcskategóriás gépeken, ugyanakkor egy kenyérpirítón is elfusson, ha kell. Mivel Bleszinzki korábbi játékainál nem feltétlenül a mélyen szántó gondolatok mentén alakult a történet, jogosan merült fel a kérdés, hogy ezúttal változik-e a helyzet.
"Nagy hangsúlyt fektetünk a történetre, de nem a hagyományos értelemben. A fegyvereknek gyártói lesznek, a játékosoknak múltja és tanai, a világ pedig élettel lesz teli. Emellett szeretnénk élőszereplős rövid bejátszásokat is készíteni, hogy minél többet megtudhassanak a játékosok a játék világáról. Ha sci-fi játékon dolgozol, szükség van rá, hogy a fikció más csatornákon is működjön, hogy a játékosokat érdekelje a Plasma Rifle 3 vagy X játékos."
Végül magáról a stúdióról és az ott dolgozókról kérdezték a szakembert, aki elmondta, hogy csapatát volt Epic, Ubisoft és Activision munkatársak alkotják (és persze Arjan Brussee, a Guerrilla Games egykori alapítója). Az első év célja, hogy 15-20 új arccal bővítse a gárdát, míg hosszú távon akár 60-70 új taggal is gyarapodhat a stúdió, mindemellett rengeteg munkát külsős cégeknek osztanának ki.
Egyelőre ennyit sikerült kiszedni Cliff Bleszinzkiből, akinek szavaiból kiderült, hogy a Bluestreak még nagyon korai stádiumban jár, ennek megfelelően premierdátumról egyelőre ne is álmodjunk. ■

LawBreakers
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
LawBreakers

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló