Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Elite: Dangerous Elite: Dangerous

Konzolokra is jöhet az Elite: Dangerous

A fejlesztés elsősorban PC-re folyik, de a készítők "bolondok lennének, ha nem gondolkoznának konzolokban".

2014.07.15. 10:31 | GeryG | kategória: Játék

Tavaly év elején sikerrel zárult a Frontier Developments űrszimulátorának Kickstarter kampánya. Az Elite: Dangerous a klasszikus Elite széria legújabb felvonása lesz, amely elsősorban PC-re fog megjelenni. Az eddig látottak alapján a játék nagyon ígéretes, remek grafikával és összetett játékmenettel bír, így méltó feltámasztása lehet a még 1984-ben indult sorozatnak. A fejlesztők a napokban az Eurogamer magazinnak adtak interjút, amelyben szóba került egy esetleges konzolos kiadás is.
"Figyelnem kell, hogy mit mondok, mert nem akarom, hogy bármi is bejelentésként hasson, de bolondok lennénk, ha nem gondolkoznánk a konzolokon. Már sok-sok játékot készítettünk. Dolgoztunk Sony-exkluzív címeken. Készítettünk Microsoft-exkluzív játékokat. Mindet konzolokon. Szóval tényleg bolondok lennénk, ha most nem gondolkoznánk rajta. De jelen pillanatban arra koncentrálunk, hogy egy remek PC-s játékot tegyünk le az asztalra. Aztán elkészítjük a Maces változatot és azalatt számba vesszük a többi platformot is. Nyilvános cég vagyunk, ezért minden bejelentést meg kell terveznünk, de ez olyasmi, amit észben tartunk." - nyilatkozta David Braben, a stúdió vezetője.
A Frontier Games valóban sokat látott fejlesztőgárda, ám hasonló jellegű játékot nem sokat készítettek eddig (igaz, az Elite 25. évfordulós kiadása is hozzájuk fűződik). Korábban elsősorban tycoon játékokkal hívták fel magukra a figyelmet, új projektjük alatt is a Zoo Tycoon Xbox One-s változatának grafikus motorja dolgozik. Azért nem kell megijedni, a látványt jól prezentálja a játék E3-as bemutatója.

A játékmenet is kellően összetett lesz, hiszen rajtunk áll, hogy kalózként, fejvadászként, kereskedőként, vagy épp bérgyilkosként szeljük át a kozmoszt. Pilótánk pedig minden egyes kalandján új dolgokat tanul, hogy végül az amatőrből ő is elit harcossá váljon. A világ pedig hatalmas lesz és teljesen szabadon beutazható.
Az Elite: Dangerous egyelőre nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, de a tervek szerint még idén megérkezhet. Aki szeretne biztosra menni, az több bétacsomag közül is választhat a 40 euróstól egészen a 120 eurósig. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Konzolokra is jöhet az Elite: Dangerous
Konzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: DangerousKonzolokra is jöhet az Elite: Dangerous
Elite: Dangerous
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Elite: Dangerous

hozzászólások (1)

Lacko
Lacko 2014.07.15. 14:33
Te jóságos ég! Mennyi, de mennyi időt eljátszottunk az eredeti, ZX Spectrumos verzióval. Nem hiszem, hogy az életben (ideértve a nyugdíjas éveimet) lesz még valaha ennyi időm, amit ez a játék igényel.
Pedig nagyon szép ez a felturbózott verzió és közben tökre adja a régi érzést.
ajánlott olvasnivaló