Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ryse: Son of Rome

Ősszel jön a PC-s Ryse: Son of Rome

Az Xbox One egyik legszebb, de egyben leggyengébb nyitócíme hamarosan PC-re is megjelenik.

2014.08.07. 18:33 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Különös életutat jár be a Project Kingdom, amely tavaly novemberben Ryse: Son of Rome címmel jelent meg az Xbox One egyik nyitócímeként. A játékot a Crytek készítette, így talán nem is lepett meg senkit, hogy meseszép grafikáján kívül vajmi kevés érdemlegeset tudott felmutatni. A gladiátoros játék hamarosan új platformon bizonyíthatja, hogy érdemes tenni vele egy próbát, ugyanis a Deep Silver és a Crytek ma bejelentette, hogy ősszel PC-re is megjelenik. Előbbi kiadó a dobozos változat terjesztéséért, míg utóbbi a digitális változatért lesz felelős. A PC-s kiadás természetesen az összes eddig megjelent DLC-t is tartalmazni fogja, ráadásul tovább csiszolnak a játék egyébként is kiváló grafikáján, amely már a 4K-s felbontást is támogatni fogja. ■

előző
következő
Ősszel jön a PC-s Ryse: Son of Rome
Ősszel jön a PC-s Ryse: Son of RomeŐsszel jön a PC-s Ryse: Son of RomeŐsszel jön a PC-s Ryse: Son of RomeŐsszel jön a PC-s Ryse: Son of RomeŐsszel jön a PC-s Ryse: Son of Rome
Ryse: Son of Rome
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Ryse: Son of Rome

hozzászólások (21)

GustyX
GustyX 2014.08.08. 12:17
Láttam, ezért írtam lesznek. De így belegondolva, pl. PS4-re a lesz-ek közül egyedül az Uncharted érdekelne, másról nem tudok, míg X1-ra pl. a lentiek igen (de jönnek PC-re:D).

30 vs. 60FPS

és

<900p vs. 1080p ki ne mararadjon!:D
RAI*DEN
RAI*DEN 2014.08.08. 13:39
Ugyanarról a One-ról beszélünk? :) Nekem is brit gépem van, csak nekem a Titanfall járt hozzá bundle-ben, de, hogy a kontroller fapados hatású? Hát nem tudom. Eleinte nekem is kicsit fura volt, meg kissé újszerű, de ahogy játszottam vele, és játszok vele, már érzem a különbséget a javára bármelyik másik kontrollerrel szemben, még a verhetetlen 360 joyt is üti nálam mind kényelemben, mind használhatóságban és precizitásban :). A PS4 joy-ra sok mindent lehet mondani, csak a minőségi jelzőt nem(szétmálló gumiborítás az analóg karokon, beragadó és eltörő ravaszok, alacsony akksi üzemidő), bár meg kell hagyni, hogy a DS3-hoz képest egy brutáljó kis joy lett a DS4, olyan szinten jó és kényelmes a DS3-hoz képest, hogy már-már megkérdőjelezem, hogy tényleg a Sony érdeme-e, csak anyaghasználatban spórolnak vele kibaszottul és teszik bele a szar cuccokat.

A One dashboardja megint egy érdekes kérdés. Összességében szeretem, de lenne mit rajta változtatni, mert első találkozásokkor néhol gondban voltam, hogy mit/hogyan/merre kell csinálni, de majd fog még ez is változni, mint ahogy a 360 dashboardja is rengeteget változott az eltelt évek alatt. A PS4 kezelőfelülete is barátibb, bár nekem annyira nem tetszik. Kezelhetőnek jóval kezelhetőbb mint a PS3-as XMB ami elég vacak, de Uncharted 1-2(a 3-at direkt nem említem, mert szerintem a széria messze mélypontja...), God of War 3-Ascension, Heavy Rain stb... társai miatt elviseltem, mert ezek igen jó játékok voltak. Itt egy egállal indulnak nálam a gépek. BTW gregmerch, a Forza Horizon 2 One-ra is készül, és az X360-anas verziót egy totál másik csapat fejleszti, teljesen külön a One verziót tető alá hozó csapattól, és az elsődleges platform természetesen a One.

Exkluzívok tekintetében karcsú a felhozatal valóban. PS4 oldalán van 2 ócska(Killzone, Knack) és egy meglepő módon jó Infamous Second Son(Az 1-2 egy nagy nulla volt a műfajon belül, de a Second Son-al elöltött 2 órát nagyon élveztem, és jövőre ha veszek PS4-et tutira beszerzem). One oldalán van egy tök jó Killer Instinct(réteg bunyós játék, de tényleg nagyon jó és élvezetes), Forza 5(ami szintén kiemelkedő, a kevés pálya és autó ellenére. Bár legalább nem követi el azt a Turn10 a Forzával mint anno a Sony a GT5-el, ahol PS2-ből hoztak át nem egy modellt, szóval ezért kalapot emelek nekik és megbocsátható emiatt nekik.), és hiába jelent/jelennek meg PC-re(ettől még PS4-en nem elérhetőek), de a Titanfall mint multilövölde kibaszottul élvezetes, Ryse sem rossz, bár nem is kiemelkedő. A megjelenő címeket tekintve meg mint írták páran, nagyon jó kis címek érkeznek, bár engem a Halo pont hidegen hagy, mert sosem tetszett.

Amiért ezt a gépet választottam, annak az volt az oka, hogy mint konzol a 360 sokkal jobb gép volt számomra, és eddig a One-ra is ugyanezt érzem. A PS3-nál olyan dolgokba futottam bele, amikkel a Sony elásta magát a szememben(változatos, de semmitmondó hibaüzenetek, amiknek a megoldása 95%-ban mindig ez: Rakd DMZ-be a routered PS3-as portját, és persze ezután se fog menni az online móka. 5 routerrel tesztelve), a PSN stabilitása sokszor vacak, míg ellenben a másik oldalon nem sokszor futottam problémába. PS4-et fogok venni, majd ha kigyomlálják a kezdeti hibákat gyökerestül(korruptálódó mentések december óta jelentkeznek, és nem csak EA játékoknál ergo Sony baszik rá), valamint a DS4-nek sem árt 1-2 széria, míg nem ipari hulladékot kapok kézhez 18ezer Ft-ért DS4 néven.

DE(!!!) nem haterkedni akarok, csak eddig ezek a tapasztalataim. Nyilván elfogultnak hangzik, főleg úgy, hogy míg egyik gépem van, másik nincs, de több ismerősömnek is van PS4-e, és tőlük hallom a problémákat. A korruptálódó mentések ügyében ketten is felszólaltak, egyikük Fifa14 ügyileg, másikuk a Child of Light miatt, de netszerte olvasni a BF4-ről is, meg arról is, hogy ha egyszer előjön, van, hogy minden más játék mentéseit hazavágja, és kell a gépnek egy "hard reset", hogy helyreálljon a rend. Mindenesetre Uncharted 4-el együtt én is veszek gépet, és őszintén remélem, hogy addig kijavítják ezeket a bugyuta hibákat a gépnél, mert addig nem igazán tudnám nyugodt szívvel megvenni a gépet.
gregmerch
gregmerch 2014.08.08. 13:54
Igen, ugyanarról (ugyanazokról) a gépekről beszélünk, de biztosan nem fogunk összeveszni semmin :-). Az elsőre (főleg az előzőhöz képest) kicsit egyszerűbb anyaghasználatú X1 kontroller azóta nekem is valamivel barátságosabb. Én is kicsit elfogult vagyok a Sony felé, de nagyon szeretem az MS gépeit, játékait is. A Sony exkluzívjai valahogy jobban bejönnek, de a Forza, a Gears of War és a Halo nagyon ott vannak (meg persze a félig-meddig szintén XB exkluzív Fable is). Viszont az Uncharted, a God of War, a Gran Turismo (amelynél speciel nekem jobban tetszik a Forza, főleg a Horizon), a Sly Cooper, Jak & Daxter, Ratchet & Clank sorozatok (meg a Killzone és a számomra nem kifejezetten "bejövő" Resistance is) nagyon jó választássá teszik a PlayStationt. Nekem speciel a DS4 most a No1 kontroller, amelyet az X360 vezérlő követ. De persze ez szubjektív vélemény, nem fogunk, mint mondtam összeveszni rajta :-)!

És akkor még be sem vallottam, hogy a Nintendo volt/van/lesz mindig is a szívem csücske. Most is egy 3DS-t viszek magammal a nyaralásra - mert minimum egy kézi konzol, és egy könyv (meg jó pár CD) nélkül sehova sem megyek, maximum dolgozni :-D!
balays82
balays82 2014.08.08. 14:04
"korruptálódó mentések december óta jelentkeznek, és nem csak EA játékoknál ergo Sony baszik rá"

Ez azért talán túlás, főleg abból kiindulva, hogy bár rendszeresen jönnek a rendszerfrissítések a géphez, azok néhány kivételtől eltekintve (pl. headset és 3D Blu-ray támogatás) eddig csak a rendszer stabilitását növelték (több-kevesebb sikerrel).
Creativ3Form
Creativ3Form 2014.09.04. 16:20
Megérkezett a hivatalos gépigény:

Minimum gépigény

Windows Vista (SP1), Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer (64-bites)
Kétmagos Intel (2,8 GHz) vagy kétmagos AMD (3,2 GHz) processzor
4 GB RAM
DirectX 11-kompatibilis videokártya (1 GB )
DirectX 11
26 GB szabad hely a merevlemezen
DirectX-kompatibilis hangkártya frissített driverekkel


Ajánlott gépigény

Windows Vista (SP1), Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer (64-bites)
Négymagos Intel vagy nyolcmagos AMD processzor
8 GB RAM

DirectX 11-kompatibilis videokártya (4 GB )

DirectX 11
26 GB szabad hely a merevlemezen
DirectX-kompatibilis hangkártya frissített driverekkel


Sztem belefér a "nem is olyan vészes, sokkal rosszabbra számítottam" kategóriába. Lassan a GTA V gépigénye is kijöhetne, és nagyon szeretném azt is az imént leírt kategóriába sorolni. :-D
ajánlott olvasnivaló