Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Így működik a PS4 Share Play funkciója

A konzol héten érkező 2.0-ás frissítéssel élesedő funkcióval meghívhatjuk barátainkat a saját játékainkba.

2014.10.27. 20:14 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Ezen a héten érkezik a PlayStation 4 eddigi legjelentősebb frissítése, amellyel a firmware 2.0-ás verzióra vált. Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy nagyjából milyen újdonságokra lehet számítani, amelyek közül egyértelműen a Share Play funkció emelkedik ki legjobban. Ennek segítségével ugyanis olyan barátainkat is meghívhatjuk egy kis közös játékra, akiknek esetleg az adott játék még nincs a birtokában. Ennek több módja, illetve fokozata lesz. Az elsőben csak a képernyőnket osztjuk meg a másikkal, így az élőben követheti ténykedésünket. Ez akkor lehet hasznos, ha mondjuk egy barátunk elakadt valahol a játékban, mi pedig így első kézből adhatunk neki tippeket a hogyan továbbról. A második fokozatban már az irányítást is átadhatjuk barátunknak, aki így anélkül próbálhatja ki az adott játékot, hogy megvásárolná azt, sőt, még letöltenie sem kell hozzá semmit. Emellett a két felhasználó közül csak a hostnak (aki megosztja a játékot) kell PS Plus előfizetőnek lennie, a másiknak nem. Végül van a harmadik fokozat, amikor közösen játszhatunk egy barátunkkal a fent leírt módon. Erre akkor van mód, ha az adott játék támogatja a helyi többjátékos módot, valamint mindkét felhasználó PS Plus előfizető.
Mindezt az alábbi bő másfél perces videóban be is mutatja nekünk a Sony, akik egy rendezvényen élőben is demonstrálták a technológiát. A résztvevők beszámolója szerint a végeredmény egészen meggyőző, viszont arra is felhívták a figyelmet, hogy a vendég gépén csak 720p-s felbontáson futott a játék, valamint néha előfordultak framerate-leesések is. ■

hozzászólások (11)

balays82
balays82 2014.10.28. 21:29
Olvasgatok más fórumokat is, egyeseknek van, másoknak meg nincs. Furcsa.
fZolee
fZolee 2014.10.28. 22:17
Nekem sincs PSN, holnapra azert remelhetoleg minden mukodni fog es a PS store is kap egy upgrade-t par animalt theme-el.
balays82
balays82 2014.10.28. 22:53
Ja, nem ártana az sem. Gyorsan végignéztem az új témaszíneket, aztán visszaállítottam az alap kékre. Azt legalább már megszoktam.:-) Elvileg holnap a Youtube alkalmazást is felrakják végre.
Nayrobi
Nayrobi 2014.10.29. 07:59
Az angol storeban már fent van 3 animált téma és hamarosan még jön ugyanennyi.
fZolee
fZolee 2014.10.29. 11:15
A Rectangular-t majd letoltom ha hazaertem, de lehet maradok az alap kek temanal addig amig nem lesz valami igazan utos. :-)
ajánlott olvasnivaló