Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ashen Rift a Kickstarteren

Érdekesnek tűnő túlélőjáték várja a támogatókat.

2014.11.23. 20:43 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Napjainkban egymást érik a különféle túlélőhorror játékok, így aki e piacon szeretne maradandót alkotni, annak valami egyedi ötlettel kell előrukkolnia. Az Ashen Rift alkotóira, a Pyroclastic Games csapatára is ez a feladat vár. A stúdiót olyan fejlesztők alapították, akik korábban többek között a Crysis 3-on és a BioShock Infinite-en is dolgoztak, így jó eséllyel képesek lehetnek megugrani a lécet.
Az Ashen Rift története szerint a Földön megjelent egy titokzatos portál, amelyen keresztül különös teremtmények árasztották el világunkat. Ezek minden élőlényt magukkal ragadnak, a portálon át lassan minden élet és energia elszáll a mi világunkból. A portált persze mi magunk, pontosabban egy titkos katonai kísérlet során az amerikai kormány szabadította az emberiségre. Ennél többet azonban senki sem tud róla és az idő is fogytán, ahogy egyre kevesebb túlélő marad. Ezek egyikét alakítjuk majd mi, ám ezúttal kifejezetten egyszemélyes módban - vagyis nem MMO készül. A főszereplőnek lesz egy társa is, méghozzá Bounder, a kutya, akivel közösen kószálnak az egykori nyugati államok területén. A történet mellett a játékmenet is elsősorban kettejük kapcsolatára épül. Utunk során (a portál felé, hogy valahogy bezárjuk azt és ezzel megmentsük a világot) számtalan váratlan fordulattal kell szembenéznünk, miközben olyan hétköznapi gondokkal is meg kell birkóznunk, mint a puszta éhség. Ráadásul a vidéket különös túlvilági lények járják, így sosem érezhetjük magunkat biztonságban.
A játék már készül egy ideje, de most a stúdió a Kickstarteren várja a játékosok adományait, méghozzá 85 000 kanadai dollár értékben. Ebből alig egy nap alatt közel 8 000 már össze is gyűlt, de még tovább negyven nap áll a játékosok rendelkezésére. Aki legalább 20 dollárral támogatja a projektet, az valamikor 2015 októbere körül meg is kapja a játékot. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló