Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Treyarch készíti a Call of Duty: World at War 2-t?

Hosszú évek után visszatérhet a világháborús környezet.

2015.02.06. 17:13 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Amennyire elcsépeltnek számított néhány évvel ezelőtt a világháborús téma a videojátékok körében, mára annyira vált szinte fehér hollóvá. Míg korábban évente akár több tucat ilyen alkotás is készült, addig ma alig egy-kettő. Különösen igaz ez az FPS-ek műfajára, ahol előbb a modern hadviselés, majd a zombik vették át a hatalmat - hogy mára ezek is unalomig ismételt, elcsépelt, lerágott csont és hasonló, nem túl hízelgő jelzőket szedjenek magukra.
A Call of Duty, mint az FPS-ek egyik zászlóshajója (legalábbis az eladások tekintetében mindenképp) szintén a világháborús témával indította karrierjét még 2003-ban az Infinity Ward jóvoltából, majd nem sokkal később a Treyarch csapata is beszállt a buliba, hogy onnantól kezdve lényegében felváltva készítsék el az újabb epizódokat. Ezek egészen a negyedik részig szigorúan a világháborúhoz kapcsolódtak. Természetesen idén sem maradunk Call of Duty nélkül. Bár tavaly óta újabb szereplővel bővült a fejlesztők száma, az Advanced Warfare-t a Sledgehammer Gamesnek köszönhettük, idén már újra az egyik régi csapat, a Treyarch próbál meg elkápráztatni minket. Bár hivatalos bejelentésre egyelőre nem került sor, az Activision üzleti tervében már szerepel az új játék, amelyről egyre több helyen pletykálják, hogy visszatér a világháború idejébe. Ha e két információt összevetjük, nem is nehéz megtippelni, hogy készül a Call of Duty: World at War 2, az eddigi utolsó világháborús epizód folytatása. Persze ezek egyelőre csak spekulációk, de az tény, hogy egy újabb modern hadviseléses próbálkozással már nagyon kihúznák a gyufát a rajongóknál. Várjuk a fejleményeket... ■

hozzászólások (25)

jeszkar
jeszkar 2015.02.07. 20:39
Amúgy se lenne izgalmas, nézd meg az első VH. harctereit. A katonák évekig ültek egy-egy árokban egy álló fronton. Néha volt egy-egy roham, de azok soha nem voltak sikeresek. Ebből nem nagyon lehetne semmilyen formában érdekes FPS-t (pláne multist) készíteni. A második VH. sokkal hálásabb téma egy játékfejlesztőnek.
TReiker
TReiker 2015.02.07. 22:57
Polgárháborús FPS-t is elfogadnék (kicsit felpörgetve, mint a Call of Juarez) - vagy Company of Heroes szintű polgárháborús RTS-t.
Dilikutya
Dilikutya 2015.02.08. 10:05
Én nem bánnám, ha visszatérne a 2. világháború, de egy elsőnek, vagy a vietnámi háborúnak jobban örülnék, elég elhanyagolt témák FPS-ben, és régen sem nagyon született túl sok kiemelkedő alkotás. Az egyjátékos résznek nagyon jót tenne, a multinak meg édesmindegy. A játékot a multi miatt veszik, sokan talán az egyjátékos résznek neki se esnek, a multi pedig így is életidegen. Nekik lehetne pörgős I. világháborús multit is csinálni, csak a környezet és a fegyverek lennének mások, a modern CoD-ok multijának kb. ugyanannyi köze van a valós hadviseléshez. Egy harctér ma sem team deathmatch pálya.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.02.08. 10:22
Való igaz, a vietnámi háborút se sokan dolgozták még fel (a Vietcong ugrik be elsőre, az kemény játék volt), az is jó téma lenne.
AdranW
AdranW 2015.02.08. 17:43
Ja a Vietnámi témában a Vietcong 2 volt az utolsó. Első része jó volt, de a második nem jött be...
Én szerettem nagyon a Cod2-t. Valamiért az a kedvencem a mai napig, viszont lehet, hogy pihentetni kellene már ezt.
Van még ezen bőr, amit le lehetne nyúzni? Ezzel az utolsóval nem játszottam, de nem is érdekel.
a World at war pedig emlékeim szerint nem volt túl nagy szám...
ajánlott olvasnivaló