Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Visszatér a Singularity?

Hivatalos bejelentés még nincs, de a készítők már elcsipogták magukat.

2015.03.25. 16:48 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Raven Software negyed évszázados fennállása során számos remek játékot tett le az asztalra. Ezek közé tartozott a ’90-es években a Hexen széria, majd nekik köszönhettük a Soldier of Fortune és a Soldier of Fortune II: Double Helix játékokat is. Később több Marvel játékon is dolgoztak, valamint a MachineGames előtt ők is megpróbálkoztak a Wolfenstein széria feltámasztásával. Az utóbbi években viszont elsősorban csak bedolgoztak más stúdiók alá, több Call of Duty epizódnál is közreműködtek.
Ezeken túl 2010-ben (sok-sok év fejlesztés és megannyi halasztás után), még a Call of Duty játékok előtt megjelent eddigi utolsó saját alkotásuk, a Singularity. A játék nagyon ígéretes ötletekre épült, hiszen manipulálhattuk benne az időt, vagyis pontosabban néha ugrálhattunk bizonyos idősíkok között, valamint megváltoztathattuk bizonyos tárgyak korát. Bár alapvetően akciójátéknak készült, voltak benne erre épülő fejtörők is. A látványvilággal sem volt gond, hozta az akkoriban elvárható szintet. Sajnos hiába a sok jó ötlet, az érdekes történet és a korrekt grafika, valahogy a Singularity mégsem tudott kiemelkedni a szürke tömegből, valószínűleg pont azért, mert az ötletek zöméből nem hozták a készítők a benne rejlő lehetőségeket. Sokan ezért arra vártak, hogy majd egy esetleges folytatásban (a Raven Software-re egyébként is jellemző, hogy egy-egy játékból legalább két epizódot készít) kipótolják ezeket a hiányosságokat – csakhogy öt éve nem esett szó a folytatásról.
Egészen mostanáig, ugyanis a Raven Software Twitter oldalán felbukkant egy kép, rajta a Singularity jellegzetes időmanipuláló-szerkezetével, felette a következő szöveggel: „Visszatérünk.” Hogy ez pontosan mit jelent, egyelőre rejtély, mivel a stúdió, valamint az előző játék kiadásáért felelős Activision egyelőre semmilyen hivatalos közleményt nem adott ki, így csak találgatni lehet. Készül a folytatás? Esetleg előzménysztorin dolgoznak? De az is lehet, hogy a könnyebb utat választják és remake-t vagy HD remastered kiadást készítenek az ötéves játékból. Amíg hivatalos bejelentés nem érkezik, úgysem tudjuk meg… ■

Singularity
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Singularity

hozzászólások (6)

Christoph
Christoph 2015.03.25. 19:31
Kövezzetek meg, de én nagyon bírtam az első részt. Nem az a játék, ami megváltja a világot, nem volt annyira emlékezetes, de szórakoztató volt, jól összerakták (összelopkodták az ötleteket -főleg a Bioshockból :) ). Jöhet a folytatás!
ivanova36
ivanova36 2015.03.25. 19:48
Jól volt összerakva hja, pláne a több befejezése, ami érdekessé tette. Ami viszont nem tetszett benne hogy a spéci fegyverek amint kifogyott a lőszer, eldobta.
Creativ3Form
Creativ3Form 2015.03.26. 00:02
Jó volt, jó volt, de a vége felé én egyre jobban untam. Kissé vontatottá, önismétlővé és érdektelenné vált számomra, de a befejezés megmentette, így azért örülnék a folytatásnak.
Gobiakos
Gobiakos 2015.03.26. 08:51
+1
Pras
Pras 2015.03.26. 11:34
Ráadásul annak idején nem is emlékszem, hogy rommá hájpolták volna, így végeredményben egy kellemes csalódás volt, főleg a múltban játszódó részek.
ajánlott olvasnivaló