Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Steamen a Nevermind korai változata

A horrorjáték támogatja a biofeedback megoldásokat, ezzel kifejezetten egyedi élményt kínál az erre fogékony játékosoknak.

2015.04.09. 09:34 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tavaly ősszel teljesítette (másodjára már) sikeres Kickstarter kampányát a Flying Mollusk stúdió játéka, a Nevermind. A játék története olyan pszichológusokról szól, akik speciális eszközökkel képesek behatolni a betegek elméjébe, ott pedig különféle rejtvények megoldásával kibogozni a múltjuk rég eltemetett titkait, ezzel segítve őket a gyógyulásban. Természetesen a pszichiátriai esetek elméjében való barangolás nem épp séta a parkban, így a legszürreálisabb helyszínekre számíthatunk.
A játék érdekessége mégsem ebben, hanem az irányításához felhasznált technológiában, a biofeedbackben keresendő. Az Intel RealSense technológiáját használva (pontosabban az erre épülő különböző eszközökre támaszkodva) a játék figyeli a játékosok szervezetének jeleit: a szívritmusuk változását, valamint mimikájukat. Utóbbiak révén akár gesztusaikkal is irányíthatják a játék bizonyos részeit.
Bár a Nevermind igazi különlegességét ez adja, az ehhez szükséges támogatott eszközök listája egyelőre elég szegényes, valamint azok is elég borsos áron szerezhetőek be. Mivel egyelőre csak a játék korai változata érhető el a Steamen, a fejlesztők ígérik, hogy a következő hónapokban további eszközök támogatására is sor kerül. Így viszont kérdéses, hogy a játékosok közül hányan élvezhetik teljes mértékben a játék kínálta szórakozást. Természetesen a készítők gondolnak a többiekre is, így a játék hagyományos módon is irányítható. A játékról bővebben a hivatalos oldalon olvashattok. ■

előző
következő
Steamen a Nevermind korai változata
Steamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változata

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló