Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Július végétől érhető el a Windows 10

Egy éven át ingyenes frissítésként tölthető le a Microsoft új operációs rendszere.

2015.06.01. 10:45 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Kevesebb mint két hónap múlva, július 29-én válik elérhetővé a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 10. Az új szoftverhez egy éven keresztül ingyen juthatnak hozzá mindazok, akik rendelkeznek jogtiszta Windows 7-tel vagy Windows 8.1-gyel. Az új OS billentyűzettel és érintőképernyővel egyaránt kényelmesen kezelhető lesz. Visszatér a Windows 8-ban száműzött (majd a 8.1-ben visszatért) Start menü, alapból része lesz a rendszernek a Windows Defender ingyenes vírusvédelmi alkalmazás, megjelenik a Cortana személyi asszisztens (igaz, kezdetben nem minden országban), amely hangfelismeréssel is segíti a felhasználókat, továbbá az Internet Explorer böngészőt egy teljesen új program váltja, a Microsoft Edge, számos új funkcióval (szabadkézi rajz, megosztás, olvasó mód stb.). A Windows 10 Xbox alkalmazásával Xbox One-ról streamelhetünk játékokat PC-nkre, egyes játékok esetén cross-platform játéklehetőségre is alkalmunk lesz, Xbox Live-os barátainkkal akár PC-n keresztül is tarthatjuk a kapcsolatot, a Game DVR funkcióval pedig játékunkból rögzíthetünk videót.
Aki esetleg türelmetlenül várja az új rendszert, az már most előre lefoglalhatja magának. ■

hozzászólások (41)

Gobiakos
Gobiakos 2015.07.29. 14:21
upgrade helyett update

Tudtam, hogy valamit elgépeltem benne. :D
fZolee
fZolee 2015.07.29. 14:22
Akinek mar van, nektek a Home vagy a Pro valtozat van feltelepitve?

Olyat olvastam tobb helyen is, hogy a Home valtozatban nem lehet kikapcsolni az auto update-t.
Ez a csak a frissites letoltesere vonatkozik vagy a telepitesere is?
Gobiakos
Gobiakos 2015.07.29. 14:26
szerk 2.0

Most néztem csak bele tüzetesebben abba a linkbe, és látom ám, hogy simán lehet vele update funkciót is csinálni, nem csak install disk-et vagy pendrive-ot. :-| >>kicsitégő<<
Sityi
Sityi 2015.07.29. 14:55
@Gobiakos:
Kevesebb a csicsa, nagyon letisztult lett a felület - egyesek szerint ronda. Az új Start menü egyfajta hibridje lett a Win8 startképernyőjének és a Win7 Start menüjének. Nem tudod úgy testreszabni, mint a 7-ben, de az élő csempék szerintem jópofák. Az Áruház meg szerencsére nem kong az ürességtől, bár a választék nagyban függ attól is, mire szeretnél appot keresni.
A beállítások kettőssége zavaró lehet (Vezérlőpult-Gépház), bár most már egyre több mindent pakolnak át innen oda. Majd kiforrja magát ez is pár hónapon belül. Voltaképp az egész rendszerrről van egy ilyen halvány benyomásom, hogy még valahogy képlékeny egy kicsit, cska ki lett adva, de nem befejezve. Mondjuk befejezve a szó klasszikus értelmében nem is lesz. Elvileg az ősszel várható egy nagyobb update, abban lesznek újdonságok.

@fZolee:
Én úgy tudom, Home változatnál nincs beleszólásod a frissítésbe: tölti és telepíti, de te mondhatod meg, mikor induljon újra. Annyi esze szerencsére van, hogy nézi, mennyire van leterhelve a gép, így nem egy Battlefield 4 meccs közben fog szüttyögni ezzel. Ez azért van, mert sok malware már javított hibákat akar kihasználni, és a home userek esetében nincs jobb ötlete a Microsoftnak arra, hogyan tudná mindenkinek egységesen kikényszeríteni legalább a biztonsági frissítések telepítését.
david139
david139 2015.07.29. 15:50
:-P
ajánlott olvasnivaló