Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Friday the 13th

Elrajtolt a Friday the 13th: The Game Kickstarter kampánya

Beszállhatunk a kultikus sorozatot feldolgozó játék fejlesztésének költségeibe.

2015.10.13. 21:55 | GeryG | kategória: Játék

Míg az egyik horrorjáték Kickstarter kampányát váratlanul (de szerencsére jó okkal) leállították, addig elrajtolt egy másik, nem kevésbé ígéretes projekt gyűjtése. A Péntek 13 horrorsorozatot aligha kell bárkinek is bemutatni, hiszen Jason tóparti mészárlásáról még azok is hallottak, aki nem rajonganak különösebben a horror zsánerért. Ezt a témát érdekes módon még alig dolgozta fel videojáték (legalábbis az elmúlt évtizedekben), ezért is volt nagyon örömteli a hír idén januárban, mikor bejelentették, hogy készül a Friday the 13th: The Game.
A játékról azóta alig hallhattunk valamit, ám ma elrajtolt a Kickstarter kampány, ahol a Gun Media 700 000 dollárt szeretne összekalapozni. Ezért cserébe egy aszimmetrikus multiplayer játékot tennének le az asztalra, amelyben egy partiban egyszerre nyolcan vehetnének részt. Ebből egy játékos Jason Voorhees kopott hokimaszkját ölthetné magára, míg a többiek a Kristály tavi tábor fiatal vezetőit alakítanák. A cél egyértelmű: előbbinek módszeresen le kell vadásznia a táborvezetőket, utóbbiaknak pedig túl kell élnie valahogy – vagy elfutnak, vagy megpróbálnak végezni a gyilkossal.
A fejlesztők nem akármilyen segítőket gyűjtöttek maguk köré a projekthez. Eredetileg Summer Camp címmel kezdték el a fejlesztést, ám idő közben maga Sean S. Cunningham (az eredeti Péntek 13 rendezője és készítője, nem mellesleg a horrorfilmek egyik koronázatlan királya) kopogtatott az ajtajukon, hogy a játékot a híres sorozatra ültessék át. Őt később Kane Hodder (ő alakította a legtöbbször Jasont, mellette kaszkadőr és koreográfus) követte, aki szintén segíti a fejlesztők munkáját. Beszállt még Tom Savini színész és maszkmester is, aki a brutális és véres jelenetek megalkotásából veszi ki a részét. Végül említsük meg Harry Manfredini zeneszerzőt is, akinek az első film fülbemászó (chi…chi…chi…ha…ha…ha…) dallamait is köszönhettük, remélhetőleg a játékban is valami hasonlóval rukkol majd elő.
Sok más kampánnyal ellentétben a Friday the 13th: The Game készítői egyelőre csak a legalapvetőbb célkitűzést fedték fel, a többit egyelőre homály fedi. Vélhetően ezeket csak akkor leplezik le, ha a 700 000 dollár már összegyűlt. Annyit azonban meglengettek előttünk, hogy a tervek között komoly egyszemélyes kampány is szerepel. Ebben lennének küldetések Jason oldaláról és a táborvezetők oldaláról is. Mindkét esetben a filmekből ismerős jelenetekről lenne szó, amelyekkel nem bánnának kesztyűs kézzel a fejlesztők: a cél a „csak felnőtteknek” besorolású tartalom, hiszen ez a játék megérdemli ezt. Emellett akár VR-támogatást is kaphat a játék.
Érdemes tehát támogatni a projektet, mivel a tervek nagyon ambiciózusak és a stúdiót az eredeti készítők is segítik, vagyis jó kezekben van Jason bozótvágója. A gyűjtés alig egy napja kezdődött, de már át is lépte a 100 000 dolláros határt. A játék PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készülhet el. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Elrajtolt a Friday the 13th: The Game Kickstarter kampánya
Elrajtolt a Friday the 13th: The Game Kickstarter kampányaElrajtolt a Friday the 13th: The Game Kickstarter kampányaElrajtolt a Friday the 13th: The Game Kickstarter kampányaElrajtolt a Friday the 13th: The Game Kickstarter kampányaElrajtolt a Friday the 13th: The Game Kickstarter kampányaElrajtolt a Friday the 13th: The Game Kickstarter kampánya
Friday the 13th
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Friday the 13th

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló