Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Új rendezőt és írót kapott az új Tomb Raider film

A játékok után a mozis sorozatot is újraindítják.

2015.11.20. 11:23 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Angelina Jolie kétszer bújhatott bele a világ talán legismertebb női videojáték-hősének bőrébe. A két könnyen felejthető Tomb Raider mozi óta bő egy évtized eltelt, Hollywood pedig szeretné követni a videojátékok példáját, ezért újraindítják a szériát.
Az új film várhatóan 2017-ben kerülhet a mozikba, feltéve, hogy időben összeáll a stáb és minden részlet a helyére kerül. A legújabb hírek szerint már meg is találták a rendezőt, aki nem más, mint a norvég Roar Ulthaug, aki 2006-ig csak rövidfilmekkel foglalkozott, akkor viszont a Fritt vilt (Hideg préda) című horrorral vétette észre magát. Több norvég mozi után idén megpróbálkozott egy katasztrófafilmmel is (Bølgen – The Wave). A jelek szerint első angol nyelvű mozija Lara Croft kalandja lesz. Mellette a forgatókönyvíró személye is kezd körvonalazódni, a hírek szerint e feladatot egy újonc, Geneva Robertson-Dworet kapta, aki eddig még nem bizonyított, most mégis két nagy projektet is rá bíztak (a Tomb Raider mellett a Transformers 5 scriptjét is ő készíti). A film bejelentése óta nem ők az első nevek, akik felmerültek, hiszen a rendezői széket korábban már Kathryn Bigelow, Catherine Hardwicke és Mimi Leder is majdnem elfoglalta, míg a forgatókönyvet eleinte Evan Daugherty készítette volna.
Az új Tomb Raider történetéről természetesen még semmit sem lehet tudni, de a legnagyobb esély arra van, hogy követni fogják a 2013-as videojátékot, vagyis Lara Croft első kalandját fogja elmesélni. Kérdés, hogy mennyire lesznek hűek az egyébként remek játékhoz. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló