25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Far Cry Primal trailer és gyűjtői kiadások

Két csomag közül lehet majd választani, az egyik csak digitálisan lesz beszerezhető.

Írta: GeryG 3 hozzászólás

Októberben bejelentették, azóta viszont csend honol a Far Cry Primal háza táján. A napokban azért megpezsdült kicsit az élet, ugyanis a The Game Awards 2015-ön jelen volt a Ubisoft is, ahová egy vadonatúj, közel tízperces bemutatót is magukkal vittek, valamint lelepleztek két gyűjtői csomagot is.
A video egy ellenséges törzs támadásával veszi kezdetét, majd két fejlesztő (JC és Max a Ubisoft Montrealtól és a Ubisoft Torontótól) közreműködésével bőséges ízelítőt kapunk a várható játékmenetből. A játék a kőkorszakban játszódik, mi pedig Takkar állatprémekkel takart bőrébe bújhatunk benne. Ekkoriban az emberek még messze voltak a tápláléklánc csúcsától és nagyjából az összes vadállat komoly veszélyt jelentett rá. Újdonság viszont, hogy az előző Far Cry játékokkal ellentétben a vadállatokat nem csak levadászni tudjuk majd, hanem akár meg is szelídíthetjük. Erre a videóban egy farkast mutatnak példaként, aki később számos feladattal megbízható lesz, emellett minden vadállat saját képességekkel rendelkezik majd. A farkas például ki tudja szimatolni a közelben ólálkodó ellenséget, amit morgással jelez, míg a baglyokat előre küldhetjük felderítőnek (sőt, akár bombázóként is használhatjuk…), a jaguárok pedig a lopakodás mesterei. A vadászat különösen fontos része lesz a játéknak, ebben pedig nagy segítség lesz egy oldalunkra állított vadállat. Az elejtett állatok prémje és húsa szolgálja ezúttal is hősünk eszközeinek fejlesztését, így időnk nagy részét cserkészéssel fogjuk tölteni. Újdonság lesz a hatalmas nyílt világ felfedezése. Míg a korábbi játékokban ezt zónákkal és rádiótornyokkal oldották meg, ez most értelemszerűen nem működhet. A térképet fedő ködöt minél több barangolással tudjuk feloldani, a tornyok helyett pedig máglyák lesznek, amelyek között lehetőség lesz gyors utazásra is.
A látottak alapján ötletesen ültetik át a már jól ismert Far Cry játékmenetet a kőkorszakba, ami a jelek szerint a 2016-os év slágere lehet. A Far Cry Primal mellett érdemes lesz odafigyelni a WiLD-ra is, de megemlíthetjük még a Robinson: The Journey-t és a Horizon: Zero Dawnt is (ezek ugyan nem kőkorszakban játszódnak, de hasonló hangulatuk lesz).
De visszatérve a Far Cry Primalre, a Ubisoft az új játékmenet-bemutató mellett két kiadást is leleplezett a napokban. Ezek közül a Digital Epex Editionben csak játékon belüli extrákra számíthatunk, hiszen csak letölthető formában lesz beszerezhető:

  • Legend of the Mammoth küldetéssorozat (Duel of beasts, The trapped elder és Hunt the hunter)
  • Blood Shasti Club – az Udam törzs vezérének, Ullnak egykori bunkója csontokból és fogakból (törhetetlen és felgyújthatatlan lesz)
  • négy fejlesztőcsomag, amelyek ritka nyersanyagokhoz és fejlesztési opciókhoz engednek korai hozzáférést

A másik csomag, a Collector’s Edition már dobozos kiadásban lesz megvásárolható és fent felsorolt digitális tartalmakon túl a következőket kínálja majd:

  • térkép Oros világáról
  • a játék zenéit tartalmazó album és a játék nyelvezetét tartalmazó album
  • 68 oldalas útmutató a játék egyedi nyelvezetéhez a hasznos szavak, kifejezések és mondatok szótára
  • mindez exkluzív gyűjtői fémtokba és dobozba csomagolva

A két gyűjtői kiadást már elő is lehet rendelni a hivatalos oldalon PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. További hír, hogy a PC-s kiadás a francia kiadó szokásainak megfelelően később fog megjelenni, de szerencsére ezúttal mindössze egyetlen hétről van szó. Míg a konzolos verzió február 23-án jelenik meg, addig a PC-s március 1-én.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Far Cry Primal

Far Cry Primal

Platform:

Fejlesztő: Ubisoft Montreal

Kiadó: Ubisoft

Forgalmazó: PlayON

Megjelenés:
2016. február 23. PC
n/a: PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

hadrienus
hadrienus [10]
Sosem játszottam egyik Far Cry-al sem, szerintem elég jó lesz, de ez a madárral scoutolni és a madár szemével látni teljesen elrontja az egészet. Az állatok szelidítése is lehetne kicsit hosszabb folyamat. Egyszer így odadobnék valamit egy farkasnak bekajálná aztán elharapná a torkom:D Lehetne kicsit realisztikusabb... Amúgy semmi új nincs benne.
GeryG
GeryG [2292]
Van igazság abban, amit mondasz, de ettől függetlenül ez most mégis felcsigázott. És ebben legalább tényleg van valami újdonság varázsa feeling. A Far Cry 4 tényleg semmi újat nem mutatott a 3-hoz képest, ez legalább témájában új. Egyébként is az előző részekben is mindig vadászíjjal irtottam a népet, mert az volt a legnagyobb feeling, itt most nem is lesz nagyon más opció. :D

Engem inkább az a trend bosszant (és ezzel nyilván nem vagyok egyedül), ami az utóbbi években tapasztalható egyre inkább: a nagy kiadók és tapasztalt stúdiók szinte képtelenek működőképes játékot kiadni a kezükből. Kb. az összes AAA játék béta állapotban jelenik meg. AC Unity és Syndicate, Arkham Knight, most meg a Just Cause 3, hogy csak néhány címet említsek. Ez sokkal jobban feldühít...
Artemius '89
Artemius '89 [405]
Kicsit kezd felbaxni az UbiSoft pofátlansága, amikor évről évre ugyan azt adják el más bőrbe bújtatva, miközben a saját vállukat paskolgatják, hogy mennyire ügyesek és innovatívak... persze nincsenek ezzel egyedül az iparban, csak most épp ők vannak terítéken
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)