Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Battlefield 1

Battlefield 5 az első világháborúban?

Érdekes pletyka kapott szárnyra a napokban.

2016.02.27. 14:21 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Battlefield széria, mint sok más FPS-sorozat a második világháborúval kezdte meg pályafutását. Az első játék a Battlefield 1942 volt 2002-ben, amelyhez több kiegészítő is készült. Érdekes módon a 2005-ben megjelent Battlefield 2 máris elszakadt a témától (pedig akkoriban még javában dúlt a világháborús divat) és a modern hadviselés felé nyitott. Az újabb folytatásra alig egy évet kellett várni, de a jövőben játszódó Battlefield 2142 nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A következő években érkezett a Battlefield Heroes (amely visszatért a világháborúba, de inkább tekinthető mellékágnak), valamint a népszerű Bad Company eddigi két epizódja is. A Battlefield 3 2011-es premierjét nagy várakozás előzte meg, hiszen a trailerek és képek alapján soha korábban nem látott részletességű látványvilág várt a játékosokra. A játék ismét a modern hadviselést dolgozta fel, ahogy a 2013-as negyedik rész is, majd jött egy újabb váltás. A tavalyi Battlefield: Hardline szakított a sorozat hagyományaival és a hadseregtől elköszönve a kommandósok és terroristák csatáit élhettük át benne. Mivel az alapok az előző két részből származtak, sokan inkább egyszerű kiegészítőként tekintettek a játékra, mintsem teljes értékű folytatásként.
A rajongókban mostanra joggal merül fel a kérdés, hogy merre tovább. A DICE csapata a negyedik rész óta nem mondott semmit a jövőbeni terveikről. A napokban azonban egy nagyon érdekes pletyka indult útjára a világhálón, amely szerint már javában készül a Battlefield 5. Ez önmagában nem is újdonság, hiszen az EA már korábban is jelezte, hogy nem ér véget a sorozat. Az érdekesség inkább abban rejlik, hogy a hírek szerint az új játék az első világháborúban fog játszódni. A pletykát egy német online áruház indította el, mivel ők tudni vélik, hogy egy többjátékos taktikai lövöldét fogunk kapni, méghozzá PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra (na jó, ezt sem túl rizikós megjósolni). Az oldal még a pontos premierdátumot is tudja: október 26-án érkezik az új rész.
Persze mindezt érdemes fenntartásokkal kezelni egészen addig, amíg a hivatalos bejelentés meg nem történik. Erre valószínűleg legkésőbb az E3-on vagy a gamescomon sor fog kerülni. ■

Battlefield 1
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Battlefield 1

hozzászólások (13)

stero
stero 2016.03.02. 09:16
"Amerika ismét megmenti a világot"
Itt arra utalsz, hogy lesz majd egy kampány amiben a szokásos rókabőrt húzzák le?
Ki a büdös franc játszik battlefield-et a kampányáért? Megvan a 3 is meg a 4, de a kampányt még csak el sem indítottam. Francot sem érdekli, ez egy multiplayer játék ott pedig lehetsz németekkel, oroszokkal.
Trufa
Trufa 2016.03.02. 13:16
Hát igen, a piacképesség fontos, ezért sajna nem fogunk Kovács közlegény bőrében lövöldözni. Így marad az amerikai vámpírként a náci zombik irtása :D (erről jut eszembe, mit nem adnék egy jó farkasemberes játékért)

stero: te írtad, hogy szeretnél egy tisztességes VH2 játékot, de ezzel az erővel a körítés is tökmindegy, csak a játék legyen jó. Vietnam is lehetne, de azt kilőtték a BC2 Vietnammal, pedig az marha jó volt. De a BF2142 volt számomra a csúcs, az kellőképpen pörgős és élvezetes volt. Abból is kibírnék egy folytatást.
stero
stero 2016.03.02. 21:28
Személy szerint nem örülnék egy jövőbeli bf-nek mert pont ebből a célkövetős hülyeségekből van már nagyon elegem. Egy scifi témájú játékban meg nem csak soflam lenne hanem még a kés is célkövető funkcióval bírna. Vietnam is adná. El tudnám viselni ^^
A lényeg, hogy ne legyen modern (se ultramodern) warfare. Egyszerűen nem hiteles és nem adják vissza a jó kis háborús feelinget a szupermodern katonák, a csilivili perkekbe öltöztetett fegyverek. Egy jó kis koszos, rideg, vérszagú pocsolyában dagonyázó kicsikét lassabb tempójú battlefieldet el tudnék viselni ahol van pár másodpercem eldönteni, hogy most melyik taktikai manővert is válasszam. A BF4 ilyen szempontból eléggé játszhatatlan. Már-már túl gyors lett. Haverokkal nem is toljuk csak a 3-al, ott azért még egész jól el volt találva az egyensúly bár az sem épp lassú. Amondó vagyok egy battlefield ne legyen ugrálós-darálós deathatch.
GustyX
GustyX 2016.04.29. 19:49
Jövő héten bejelentés?
stero
stero 2016.04.30. 09:57
Nagyon remélem, hogy beújítanak valamivel és nem kapunk még egy modern hadviselést. Nagyon gagyi lenne :\
ajánlott olvasnivaló