For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Resident Evil 7-et nem a P.T. ihlette

A játék producere és rendezője meséltek a fejlesztésről.

2016.07.20. 14:48 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az idei E3 egyik legnagyobb meglepetése a Resident Evil 7 bejelentése volt. Persze nem azért, mert senki se hitte volna, hogy egy ilyen hosszú múltra visszatekintő széria ne kaphatna újabb folytatást, hanem inkább azért, mert senki sem számított ilyen jellegű folytatásra. A játék ugyanis a külső (régen fix kamerás) nézetet belső nézetre cserélte és a régi akciódús zombiőrületet egy inkább pszichothrillerre emlékeztető történet és játékmenet vette át. Ezt mutatta be a játék demója is, amelyben egy ódon faházból kellett kitalálnunk, ám végül egy őrült elkap minket és végünk. E demó láttán sokaknak felderengett, hogy hasonló hangulattal már találkoztunk korábban is, méghozzá a mára elkaszált Silent Hills demójában, a P.T.-ben. Lehet, hogy a Resident Evil 7-et is ez ihlette? Erre a kérdésre is választ adott a játék producere és rendezője egy Eurogamernek adott interjúban.
„Amikor a P.T. felbukkant, nálunk már javában folyt a fejlesztés, így mi is meglepődtünk rajta.” – magyarázta Masachiki Kawata, a játék producere, akihez csatlakozott Koushi Nakanishi rendező is – „Mi már akkor belső nézettel dolgoztunk, amikor még senki sem látta a P.T.-t, szóval nem arról van szó, hogy megláttuk és ugyanolyat akartunk készíteni. Nem változtatjuk szellemtörténetté a Resident Evilt. Kezdetben minden lehetőséget mérlegeltünk, és találgattuk, mivel vihetnénk bele egy kis természetfelettit. De végül nem azon az úton indultunk el.”
A Resident Evil 7 a tervek szerint január 24-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A játékot a VR-technológiát szem előtt tartva (hehe…) készítik. ■

Resident Evil 7: Biohazard
A legutóbbi Resident Evil 7: Biohazard cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.