Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Eladja szellemi tulajdonát az Interplay Entertainment

70 játékot fed le a kiárusítás, amelyet nem indokoltak meg különösebben.

2016.09.12. 12:38 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az 1983-ban, vagyis immár harminchárom évvel ezelőtt alapított Interplay Entertainment (akkor még Interplay Production), bár hivatalosan még ma is létezik és tevékenykedik, évek óta alig hallhattunk róluk. A kiadónak olyan klasszikusokat köszönhettünk, mint az eredeti Fallout játékok, az Alone in the Dark, a Baldur’s Gate sorozat, a Battle Chess játékok, a Descent széria, több Star Trek játék, a Redneck Rampage őrület és persze az MDK vagy az Earthworm Jim játékok.
A kiadó a napokban ismét hallatott magáról, amivel kicsit talán mindenkit megleptek. Hivatalos bejelentést tettek, hogy eladják az összes játékukhoz tartozó tartalmat és a teljes szellemi tulajdonukat. Ez nagyjából 70 játékot fed le.
„Az Interplay játékosok millióit szórakoztatta olyan jól ismert játékokkal, mint az Earthworm Jim, a Freespace, a Giants, a Kingpin, a Messiah, a MDK, a Run Like Hell, a Sacrifice, a Battlechess, a Clayfinger, a Dark Alliance és a Descent. Játékkészítőként rettentő büszkék vagyunk arra, hogy milyen szórakozást nyújtottak ezek a játékok az évek során. A mobiljátékok, a kiterjesztett valóság, a virtuális valóság és más megoldások előretörésével, hisszük, hogy a vásárlók készen állnak rá, hogy az Interplay karaktereit, történeteit és játékélményét soha korábban nem látott formában élvezzék. Kíváncsiak vagyunk, hogy az interaktív szórakoztatás eme egyedülálló kínálata hogyan fejlődik tovább a közönség felé világszerte.” – olvasható Eric Caen, az Interplay elnökének nyilatkozata.
A kiadó a Wedbush Securities szakértőit kérte fel, hogy segítsék őket az eladásban. Azt különösebben nem indokolták meg, hogy miért döntöttek minden szellemi tulajdonuk pénzzé tétele mellett. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló