Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Jövőre külön PlayIT lesz 16 éven felülieknek

Nyáron pedig külföldön is lesz rendezvény. Videón a Video Games Live főpróbája és az épülő kiállítás.

2016.11.25. 21:42 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

A holnapi PlayIT Show előtti délután kisebb sajtótájékoztatót tartottak a rendezvény szervezői, amelynek keretében megnézhettük, hogy épülnek a standok, belehallgathattunk a Video Games Live próbájába, valamint Csanda Gergelytől, a PlayIT főszervezőjétől megtudhattunk egyet s mást jövőbeli terveikről. Mindenekelőtt kiderültek a jövő évi időpontok: a budapesti kettő mellett négy vidéki városban lesz 2017-ben PlayIT, mégpedig a következő helyeken:

  • március 11. Győr, ETO Park
  • április 8. Debrecen, Főnix Csarnok
  • április 29. Budapest, Hungexpo
  • május 13. Pécs, Expo Center
  • június 10. Szeged, volt Baumax áruház
  • november Budapest, Hungexpo

A debreceni helyszín kb. 50 százalékkal nagyobb lesz az eddigieknél, mivel a szomszédos sportcsarnokban is lesznek programok.
Igazi újdonság lesz viszont a PlayIT Plus, amely a „rendes” PlayIT utáni este/éjszaka fog zajlani, kizárólag 16 éven felülieknek. A szervezők szerint sokakat ugyanis az tart vissza a PlayIT meglátogatásától, hogy túlzottan fiatalnak találják az ottani közönséget, és emiatt inkább ki se mennek. Nos, jövő évben már nekik se lesz kifogásuk, a nappali rendezvény zárása után ugyanis két óra átalakítás következik (esetleg lecserélik a gépeken futó játékokat, lezárják a kiállítási csarnok felesleges részeit stb.), és este 8-tól (a budapesti eseményeken 9-től) hat órán át csak a 16 év felettieket engedik be a programokra. A tervek szerint ekkor a színpadokon is egész más jellegű műsorok mennek majd, szeretnének éjjeli LAN-partyt tartani, és még számos más új elemmel bővíteni az eddigi repertoárt.
Kérdésünkre válaszolva Gergőtől megtudtuk, hogy jövőre megkezdik a nyitást külföld irányába is. Konkrétan Belgrádban lesz júniusban egy PlayIT, de az elkövetkező 2-3 évben további környező országokba is szeretnének eljutni, elsősorban a Kárpát-medencében. Így talán már a jövő év végén (vagy 2017-ben) Szlovákiában is lenne rendezvény, aztán ki tudja még, mit hoz a jövő, esetleg Kolozsváron vagy hasonló nagyvárosban folytatják majd. Nehezíti persze a szervezést, hogy van olyan környező ország, ahol hasonló rendezvényre 2 euró a belépő (kb. 600 Ft), hogy legyenek egyáltalán látogatók – ilyen árak mellett más bevételi forrásokat, például további szponzorokat kell találniuk, hogy ne negatívan zárjanak.
A jövő évtől a PlayIT szervezőgárdája, a MEEX veszi át az Esport Fest szervezését is. Egyelőre még nem tudni, hogy ennek mikor lesz az időpontja (főleg, hogy ne ütközzön a PlayIT-ekkel se), de szeretnének ezzel is több városba eljutni. Mivel a vidéki PlayIT-eket az első félévre tették át, az őszi hónapok például szabaddá váltak. Végül pedig a PlayIT Charity nevű kezdeményezésről esett szó: a szervezők ugyanis fontosnak gondolják a társadalmi szerepvállalást is, ennek keretében holnap egész napos árverés lesz, amelyen ismert youtube-osok által felajánlott tárgyakra lehet licitálni, a befolyó összeget pedig egy beteg gyerekekkel foglalkozó intézménynek adják.
A sajtótájékoztató után aztán beülhettünk a nagyszínpad elé, ahol javában zajlott a holnapi Video Games Live koncert próbája. Két éve már járt hazánkban Tommy Tallarico koncertsorozata, amelyen játékok zenéjét adják elő, nagyzenekar közreműködésével. Tommy már a próba során is hihetetlen lelkesedéssel tépte gitárjának húrjait, és a zenekar is nagyon jól játszott, így biztos, hogy a holnap esti egy felejthetetlen élmény lesz a résztvevőknek (a PlayIT pénztárainál korlátozott számban még lehet kapni rá jegyet). ■

előző
következő
Jövőre külön PlayIT lesz 16 éven felülieknek
Jövőre külön PlayIT lesz 16 éven felülieknekJövőre külön PlayIT lesz 16 éven felülieknek

hozzászólások (3)

david139
david139 2016.11.28. 09:55
Minden helyszínre/időpontra vonatkozik a PlayItPlus?
Dino
Dino 2016.11.28. 13:21
david139: A hazaiakra mindre, igen.
david139
david139 2016.11.28. 14:17
Király, köszi!
ajánlott olvasnivaló