For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Mass Effect: Andromeda dialógusairól

Az új részből kimarad a paragon-renegade rendszer, a készítők el is mondták, miért.

2017.02.10. 13:05 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Mass Effect trilógia történetének vezetésében kulcsszerepet játszottak a dialógusok. Vélhetően nem lesz ez másként a Mass Effect: Andromeda esetében sem, habár a rendszer itt-ott megváltozik az elődökhöz képest. A korábbi epizódokban helyet kapott a paragon-renegade mérleg, vagyis a játékosok a párbeszédekben jó vagy rossz irányba is elvihették Shepard karakterének megítélését. Ez az új részből kimarad, helyét pedig az egyetértés és vitatkozás rendszere foglalja el. A készítők azért jutottak erre a döntésre, mert az előző rendszer alapvetően Shepard viselkedésére épült, ám ő ugyebár már nem szerepel az új játékban. Emellett a korábbi módszerrel a játékosok előre eldönthették, hogy minden párbeszéd során milyen választ adnak egy-egy kérdésre: ha ők paragon irányba akartak menni, akkor következetesen, minden mérlegelés nélkül a paragon válaszokat adták. Ehelyett az Andromedában a párbeszédek alakulása attól függ majd, hogy milyen hangsúllyal fejezzük ki magunkat, illetve az NPC, akivel diskurálunk, milyen személyiség és egyáltalán milyen szituációban beszélgetünk. A készítők így sokkal árnyaltabb, változatosabb és kiszámíthatatlanabb dialógusokat teremtenek.
A Mass Effect: Andromeda megjelenéséig még nagyjából másfél hónap van hátra, akkor PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkezik meg az év legjobban várt játéka. ■

Mass Effect: Andromeda
A legutóbbi Mass Effect: Andromeda cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.