Mario Tennis Aces
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Leépítések az Activision stúdióinál

Nagyjából a dolgozók 5%-át küldik el, pedig a kiadó a várakozásokon felül teljesített az elmúlt időszakban.

2017.02.12. 10:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az Activision a napokban adta át pénzügyi jelentését a befektetőinek a legutóbbi időszakról, amelyben alapvetően pozitív mérlegről számoltak be. Habár a kiadó talán legnagyobb sorozata, a Call of Duty aktuális része (nem annyira meglepő módon) elmaradt az előzetes várakozásoktól, ezt leszámítva jó időszakon vannak túl. Jelentésükben megemlítik, hogy az idei Call of Duty (amit a séma szerint épp a Sledgehammer Games készíti) visszatér a széria gyökereihez. Egy másik ponton pedig arra tesznek utalást, hogy az egyelőre csak nyílt titok szintjén létező Destiny 2-t szeretnék világszerte még több emberhez eljuttatni, beleértve az ázsiai régiót is. Nos, ez csak azért érdekes kijelentés, mivel az érintett területen, főleg Oroszországban a PC az elsődleges játékos platform, vagyis őket csak itt tudnák érdemben elérni. Egy kis konspirálással pedig azt is mondhatjuk: a Destiny 2 PC-re is elkészül… A jelentés tehát összességében pozitív fejleményekről tanúskodik, ezért is meglepő fordulat, miszerint a kiadóhoz tartozó több stúdiónál is elbocsátásokat jelentettek be. Nagyjából a cég munkatársainak 5%-át érinti az intézkedés, a stúdiók között pedig szerepel az Infinity Ward is, ahol 20 embernek köszönték meg a munkát. Ugyanakkor érintett a pókember játékokra szakosodott, majd a Skylanders epizódok után a Call of Duty: Modern Warfare Remastereden is dolgozó Beenox is. Itt a teljes belső minőségellenőr csapatot felszámolták a hírek szerint, de még így is 150 munkatársa maradt a stúdiónak, amelyről nem tudni, hogy milyen projekten dolgozik jelenleg.
Az Activision közleményében azzal magyarázza a leépítéseket, hogy azok szükségesek a cég erőforrásainak átcsoportosításához, amellyel a digitális irányra való egyre gyorsabb átállást igyekeznek elősegíteni.
Részben ehhez kapcsolódó hír még, hogy az idén nem lesz új konzolos Skylanders játék. A kiadó év végére egy mobilos epizódot ígér, valamint dolgoznak a legutóbbi epizód, az Imaginators Nintendo Switch-portján. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló