Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2017

EA Play összefoglaló

EA Play összefoglaló

Mi mindenről esett szó a tegnap esti show-n?

2017.06.11. 09:49 | szerző: GeryG | kategória: E3 2017

Most már aztán tényleg hivatalosan is nyár van, hiszen az EA Play show-val megkezdődött az E3 felvezetése. A kiadó egy ideje már nem vesz részt az E3-on, helyette saját rendezvényen jelenti be saját játékait. Így tettek tegnap este, a show-n pedig több érdekességről is szó esett. A sort a Madden NFL 18 kezdte, amely a jelek szerint a FIFA 17-ben (és más sportjátékokban) is látott sztori játékmódot fog kapni. A Longshot címet viselő történet főhőse Devin Wade lesz, aki mindent elkövet, hogy bekerüljön a legnagyobb NFL sztárok közé, de az ehhez vezető út meglehetősen rögös. A játék persze sok más újdonsággal is kecsegtet, ezekről a hivatalos oldalon olvashattok bővebben. A Madden NFL 18 augusztus 25-én fog megjelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

A tojásfocit aztán az első világháború követte, a Battlefield 1 új DLC-je, az In the Name of the Tsar új előzetesével. Ezzel nem csak a női katonák jelennek meg a játékban, de az éjszakai csaták is. Hat új pályát is kapunk, ahol az orosz huszárok vágnak rendet az ellenség sorai közt. Tizenegy új fegyver és új járművek is várhatóak. Bejelentettek egy új játékmódot is, de erről bővebben csak a gamescomon fognak mesélni. A DLC pedig valamikor szeptemberben várható.

A FIFA 18 kapcsán már tudni lehetett az elmúlt napokban, hogy Cristiano Ronald szerepel majd a borítón. De ezen kívül a legtöbbeket talán az érdekelt, hogy folytatják-e a tavalyi sztori játékmódot. Nos, a válasz: igen. Alex Hunter idén is visszatér, hisz még mindig pofátlanul fiatal, és rengeteg cím és serleg vár rá. A FIFA 18 szeptember 29-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Az EA ezt követően a néhány hete bejelentett Need for Speed Paybackkel folytatta. Nos, ez egyike lehet azon játékoknak, amely megosztja majd a játékosokat. A fejlesztők ugyanis az egész élményt elviszik egy mozis irányba. Így (elméletileg) jól kidolgozott bosszútörténetet élhetünk át benne, amelyben nem csak a száguldáson van a hangsúly, hanem egy droghálózat felszámolásán is. A show-n a Highway Heist játékmódot mutatták be, ahol egy ámokfutásba kezdett kamiont kellett utolérni és megfékezni. A látottak alapján a látványra nem sok panasz lehet (bár a törésmodell… khm…), az viszont már más kérdés, hogy az erőltett(nek tűnő) történetre mennyire van igénye a rajongóknak. A Need for Speed Payback november 10-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Az NFS-t pedig talán a show legnagyobb meglepetése követte. A Brothers – A Tale of Two Sons fejlesztője, a Hazelight új játékon dolgozik, amely az A Way Out címet kapta. A kalandjáték bivalyerős történettel rendelkezik majd, amelyet meglehetősen moziszerű formában tálalnak. A sztori két börtönlakó, Leo és Vincent különös barátságát meséli el. Bár nem ismerik egymást, össze kell fogniuk, hogy megszökhessenek és mindketten tisztába tehessék magánéletüket. Kalandjuk során rengeteg látványos akcióban lesz részünk: autós üldözések, lopakodás, verekedés és persze lövöldözés. A fejlesztők az egészet a kooperatív módra hegyezik ki, amiről pusztán annyit mondtak, hogy lesz ugyan online lehetőség is, de az igazi élményt az osztott képernyős mód adja majd. Az A Way Out valamikor 2018 elején jelenhet meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Ha az A Way Out nagy meglepetés volt, akkor a BioWare új játéka, az Anthem még nagyobb. Ez persze annyiból nem igaz, hogy utóbbiról tudtuk, hogy létezik, csak épp eddig nem tudtunk róla semmit. Nos, ma sem tudunk. Mindössze egy néhány másodperces szösszenetet mutattak belőle, amely épp arra volt elég, hogy felcsigázza a rajongókat. A bővebb leleplezésre az Xbox show-n, vagyis vélhetően a ma esti Microsoft konferencián kerül sor. De az előzetest azért nézzétek meg, érdemes!

Az NBA Live 17 csúnyát bukott tavaly, így az EA Sportsnak idén fel kell kötni a gatyát, ha javítani szeretne. Az NBA Live 18 a jelek szerint két párhuzamos irányt követ majd. Lehetünk gigasztárok az NBA klubjaiban és a legnagyobb arénákban vezethetjük győzelemre csapatunkat. De dönthetünk úgy is, hogy az utcát választjuk és a gettó repedezett, koszos kosárlabdapályáin mutatjuk meg az utcakölyköknek, hogyan kell lefordulásból zsákolni. Az NBA Live 18 valamikor az év végén jelenhet meg, de a demót már augusztusban kipróbálhatjuk majd PlayStation 4-en és Xbox One-on.

A show végét a Csillagok háborúja uralta. Habár az EA berkeiben több projekt is fut, ezúttal csak egy került rivaldafénybe. Természetesen ez a Star Wars Battlefront II volt, amelynek a többjátékos módjával foglalkoztak, sőt, még egy élő meccset is végignézhettünk. Szó esett persze a sztori módról is, amely a Jedi visszatér és az Ébredő erő között játszódik majd. A fejlesztők ígérete szerint az új játék minden téren nagyobb és jobb lesz elődjénél: háromszor annyi tartalom – több bolygó, jármű és hős. Karakterünket a legapróbb részletekig szerkeszthetjük majd.

Az EA a show-n jelentette be azt is, hogy a Xbox One-on az EA Access, míg PC-n az Origin Access egy hétig, június 18-ig ingyen próbálható ki. Mivel PlayStation 4-en nem érhető el a kiadó szolgáltatása, ezért számukra a PlayStation Store-ban tették ingyenessé a játékaikat. ■

hozzászólások (2)

GustyX
GustyX 2017.06.11. 10:26
A hírben nem szerepel, hogy az Origin Access június 18-ig ingyenesen kipróbálható.
GeryG
GeryG 2017.06.11. 10:39
Hopsz, valóban, thx. :)
ajánlott olvasnivaló