Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hellblade: Senua's Sacrifice

Félmillió fogyott a Hellblade: Senua's Sacrifice-ból

3 hónap alatt nyereséges lett az AAA kategóriát megcélzó indie játék.

2017.11.23. 09:06 | szerző: Dino | kategória: Játék

A Ninja Theory sikeresen teljesítette célkitűzését: indie fejlesztőkhöz hasonló munkamódszerekkel, kiadó nélkül vágtak neki a Hellblade: Senua's Sacrifice fejlesztésének három évvel ezelőtt, a csapat létszáma pedig átlagosan mindössze 20 fő volt, mégis egy AAA-kategóriásokkal vetekedő játék lett az eredmény, amely három hónap alatt nyereséget is hozott már a cégnek.

A kizárólag digitális úton terjesztett, PC-re és PlayStation 4-re elkészült Hellblade esetében már előrendelésben 75 ezer darabra jelezték igényüket a játékosok, az első héten pedig 250 ezer példány fogyott el - a nagy címekhez képest baráti, 29,99 dolláros árcédulának is köszönhetően. Három hónappal a megjelenés után már ennek a mennyiségnek a duplájával büszkélkedhet a nindzsák csapata, 500 ezer eladott példánnyal és 13 milliós bevétellel. Az eladások nagyjából egyenlő arányban oszlottak meg a két platform között.
A fejlesztők rendszeres videonaplókkal dokumentálták a fejlesztés három évét, zárásul most közzétették a 30. fejezetét ennek a sorozatnak.

Gregmerch kollégánk így írt a játékról: "A Hellblade: Senua’s Sacrifice sokkal több egy átlagos akciójátéknál, és komoly, néha valóban az elménkbe hatoló történései folytán nem is való mindenkinek. Aki azonban nekifut, az egy nem mindennapi élménnyel lehet gazdagabb."

Hellblade: Senua's Sacrifice
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Hellblade: Senua's Sacrifice

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló