Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Square Enix beszélt a Deus Ex jövőjéről

A Square Enix beszélt a Deus Ex jövőjéről

Lesz még folytatás, csak épp nem mostanában.

2017.11.30. 09:51 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bármennyire is jól sikerült a tavaly nyáron megjelent Deus Ex: Mankind Divided, az eladások végül nem hozták azt a szintet, amit a Square Enix minimálisan elvárt volna. Éppen ezért az év első felében olyan pletykák kaptak szárnyra a világhálón, melyek szerint a kiadó egész egyszerűen a fiók mélyére süllyesztette a franchise-t, és igyekszik végleg elfelejteni. Nos, a napokban a kiadó feje, Yosuke Matsuda adott interjút a gameindustry.biz magazinnak, amelyben tiszta vizet öntött a pohárba.

„Mi sosem állítottuk, hogy töröltük volna a szériát, mégis ez a hír terjed a világhálón. Mindig is az Eidos Montreal készítette a Deus Ex játékokat, de az a baj, hogy az erőforrásaink nem végtelenek. Van néhány komolyabb cím, amelyekkel dolgozunk, részben ezek alapján alakul a kínálatunk is. Persze az lenne az ideális, ha egyszerre dolgozhatnánk mindegyiken, de az a tény, hogy bizonyos játékoknak ki kell várnia a sorát. Így azért nem készül jelenleg új Deus Ex, mert épp más játékok fejlesztése zajlik.”

Ha tehát hinni lehet Matsuda szavainak (és miért ne lehetne?), akkor nem kell aggódnia a rajongóknak, csak épp türelmesnek kell lenniük. Hogy meddig, az jó kérdés. A kiadó berkeiben jelenleg valóban több projekt is fut: Life is Strange 2, Battalion 1944, Kingdom Hearts III, de akad The Avengers projekt és még le nem leplezett játék is a tarsolyukban. Ezek közül néhány jövőre bizonyára megjelenik, és így felszabadulhatnak erőforrások, amelyekből elkészülhet a következő Deus Ex epizód. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló