Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Far Cry 5

Far Cry 5 trailercunami

Ismerkedjünk meg az ügyeletes gonosztevőkkel és az ellenük felvonuló zsoldosseregünkkel!

2018.03.05. 18:31 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft az elmúlt hetekben lassan beindította az utolsó nagy marketing hadjáratát, amely a Far Cry 5 premierjét vezeti fel. Ennek egyik része, hogy szinte naponta mutattak be újabb és újabb előzeteseket. Mi most két minisorozatra koncentrálunk, amelyek a legfontosabb szereplőket mutatta be. Először a jófiúk oldalán ismerkedhetünk meg néhány zsoldossal, akik a küldetéseinkben fognak nekünk segédkezni. Majd ezt követően azt is megmutatják nekünk, hogy kik is lesznek az ellenségeink az Eden’s Gate szekta kötelékében. Kezdjük!

Ki mással is kezdhetnénk a társaink bemutatását, mint Boomerrel, a kutyával. Ő nem csak felderítőnek tökéletes választás, de bátran szembeszáll egy-két katonával és vadállattal is. És, amilyen jó fej kutya, néha még az elkapott szektatag fegyverét is visszahozza nekünk egy kis simogatás reményében.

Adelaide Drubman a következő, aki egy kis reptér tulajdonosa. És ilyen formában, ha szükségünk van rá, bármikor odarepül hozzánk egy helikopterrel segíteni.

Egy másik hölgy is a segítségünkre lesz, ő Grace Armstrong. Az Afganisztánt is megjárt veterán katona történetesen mesterlövész, abból is az egyik legjobb. Éppen ezért az egyik legjobb biztosíték a harcban, ráadásul az ellenség retteg tőle.

Hurköt nem feltétlenül az eszéért szeretjük. Viszont elég kemény gyerek ahhoz, hogy mindenhová egy rakétavetővel menjen – amit imád elsütni, így gépesített ellenség esetén hasznos segítség lesz.

Ismét egy hölgy következik, méghozzá a veszélyes fajtából. Jess Black mesterien bánik a vadászíjjal, teljesen mindegy, hogy vadról vagy szektatagokról van szó. Annyira otthonosan mozog a vadonban, hogy az állatok rá se bagóznak, cserébe az ellenség képtelen kiszúrni őt – időben…

Nick Rye a következő, aki szintén a felhők közül támad, csak épp helikopter helyett egy hidroplánnal. Nem csak gépágyúival hozza a frászt a szektára, de bárkit le is bombáz egy árva kérdés nélkül. Mert otthon úton van a gyerek, és jó lenne, ha nyugis környéken nőhetne fel.

És végül, de persze nem utolsó sorban itt van Sharky Boshaw is. Kicsit piromán a srác, de azért jó fej. Ha pedig elfogyott a nafta, előkapja flintáját és azzal puhítja az ellent.

Nos, most szusszanhatunk egyet, mielőtt jönnek a rossz arcok. Ha ez megvolt, akkor kezdjük a sort Joseph Seed három tábornokával, akik egyben a tesói is. Az első legyen John Seed, az ügyvéd. Emberünk megszállottan hisz benne, hogy testvéreivel a nagyobb jó ügyét szolgálja, még ha ez gyakran kínzással is jár. A fájdalom is egy része a megtisztulásnak, ugyebár… emellett ő felel Hope megye teljes felvásárlásáért is.

Jacob Seed, a katona a következő. Szerinte az emberiség gyenge, és csak ők képesek visszaterelni a jó útra. Ha tetszik, ha nem. Az sem baj, ha ez néhányak életébe kerül, hiszen a nagyobb áldozatokkal jár.

A legcukibb a négy tesó közül kétségtelenül Faith. És egyben az egyik legveszélyesebb is. Megrögzött hazudozó a lelkem, aki mesteri szintre emelte az emberek befolyásolását. Épp ezért ő az, aki még velünk is elhiteti, hogy Joseph Seed jó fej.

És, ha már ennyit beszéltünk róla, akkor ismerkedjünk meg a fő-főgonosszal, Joseph Seeddel is! Ő az Eden’s Gate alfája és omegája, akit egy kisebb seregnyi rendőr sem tudott rács mögé juttatni. Ezzel veszi kezdetét a mi kalandunk is.

Ők lennének tehát a Far Cry 5 fontosabb szereplői egyik és másik oldalon. Persze rajtuk kívül mi is ott leszünk, és mi leszünk mindközül a legfontosabbak. Mert csak rajtunk múlik, hogy végül elkapjuk-e a szekta vezéreit vagy mi is beállunk a sorba és ezzel veszni hagyjuk Hope megyét.

A Far Cry 5 március 27-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Far Cry 5
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Far Cry 5

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló