Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Wolfenstein II: The New Colossus

Visszakerülhet Hitler bajsza a Wolfenstein II-be

Megváltoztatta szabályzását a németországi korhatár-besorolást végző USK.

2018.08.12. 20:38 | szerző: Dino | kategória: Játék

Németországban elég szigorú cenzúra vonatkozik a videojátékokra. Így például a Carmageddonban a gyalogosok helyett zöldvérű zombik rohangálhattak csak az utcán, és őket gázolhattuk el járgányainkkal. A szvasztika (avagy közismertebb nevén horogkereszt) pedig tiltott önkényuralmi jelképként egyenesen feketelistán van, így gyakorlatilag minden második világháborús témájú játék fejlesztőinek külön textúrákat kell használniuk a német verzióban. A brit Telegraph cikke szerint a Wolfenstein II: The New Colossus kapcsán került ismét asztalra a téma, és az USK - a játékszoftverek korhatár-besorolását is megállapító német önszabályzó testület - felülvizsgálta korábbi szabályzatát.

A történelmi filmekre ugyanis nincs hasonló előírás, azokat műalkotásnak tekintik, így a tiltás alól mentesülnek. Hasonlóan kezelik ezentúl a játékokat is: nem kapnak automatikusan engedélyt az ilyen jelek használatára, hanem egyedi elbírálás alapján döntenek, de ha történelmi, művészeti, tudományos vagy kutatási cél indokolttá teszi azt, akkor nem kell eltávolítaniuk a fejlesztőknek játékukból a jelképeket. Mint Elisabeth Secker, az USK vezetője kifejtette: "A törvény értelmezésének megváltozásával azok a játékok, amelyek kritikusan tekintenek az aktuális ügyekre, mostantól megkaphatják az USK korhatár-besorolást. [...] Az USK testülete ezt a feladatát nagy odafigyeléssel és felelősséggel fogja ellátni."

Az alábbi videóban pedig megnézheted, hogy festett Hitler a Wolfenstein II angol és német változatában. Fura, mi? A fentiek persze nem jelentik, hogy ez meg fog változni (hacsak nem készítenek egy patchet a német verzió tulajdonosainak), de a jövőben megváltozhatnak a hasonló dolgok a játékokban a német piacon. ■

Wolfenstein II: The New Colossus
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Wolfenstein II: The New Colossus

hozzászólások (1)

KobraP
KobraP 2018.08.12. 22:12
De mi van ha idősebb korára megszabadult volna a bajszától ? :thinking
ajánlott olvasnivaló