25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2018

A Shadow Tactics fejlesztői dolgoznak a Desperados III-on

Jövő nyárra várható a vadnyugati Commandos újabb epizódja.

Írta: Dino 8 hozzászólás

17 évvel ezelőtt jelent meg a legjobban talán vadnyugati Commandosként jellemezhető Desperados: Wanted Dead or Alive, amely pozitív kritikákat, majd öt évvel később egy mérsékeltebb eredményeket elérő folytatást kapott. Az elmúlt időszakban számos nagy játékszéria jogait begyűjtő THQ Nordic a gamescom során jelentette be, hogy az ő gondozásukban folytatást kap a széria, és jövő év nyarán megjelenik a Desperados III.

A fejlesztést a Mimimi Productionsre bízták, akiknek a nevét leginkább a két évvel ezelőtti Shadow Tactics: Blades of the Shogunról ismerhettük meg (GeryG kollégánk végig is játszotta YouTube-csatornánkon). A csapat az első részt tekintette fő ihletforrásnak, így számos játékmechanikai elemet onnan láthatunk majd viszont.

A sztori az 1870-es években játszódik, Mexikóban. Itt kell különböző küldetéseket teljesítenünk John Cooperrel és társaival, és természetesen minden feladatot többféle módon is végrehajthatunk. A taktikai tervezést segíti, hogy láthatjuk ellenségeink látóterét, így tudjuk megfelelően időzíteni cselekedeteinket - vagy időben elbújni egy közeli bokorban, mielőtt észrevennének. Ha valakit el szeretnénk csalni a helyéről, elég füttyentenünk egyet, és ha ügyesek voltunk, belesétálhat például az előzőleg általunk odatelepített medvecsapdába (ami elég durva halálnem volt a látottak alapján...).

A jövő nyárra tervezett megjelenéskor PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra kerül boltokba a Desperados III.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Desperados III
  • Desperados III
  • Desperados III
  • Desperados III
  • Desperados III
  • Desperados III

Desperados III

Platform:

Fejlesztő: Mimimi Productions

Kiadó: THQ Nordic

Megjelenés: 2020. június 16.

Minimális rendszerigény: 3 GHz-es kétmagos processzor (Intel i3-530/AMD Athlon II X3 460), 8 GB RAM, GeForce GTX 560/Radeon HD 5850, 2 GB videomemóriával, 20 GB tárhely, 64-bites Windows 7

Ajánlott konfiguráció: 3 GHz-es négymagos processzor (Intel i5-750/AMD Athlon X4 740), 12 GB RAM, GeForce GTX 760/Radeon HD 7870, 3 GB videomemóriával, 20 GB tárhely, 64-bites Windows 10

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

TBone142
TBone142 [416]
Ezekről a cserékről annyit, hogy annak idején én a Desperados német nyelvű demo-jával játszottam, mikor megjelent, és azután az angol nyelvű teljes verzióval. Bár nem tudok németül, de az angol szinkron ahhoz képest egy rakás szar volt. Elég gáznak éreztem, de szerencsére a játékmenet mindenért kárpótolt. :)

Szerk.: a Robin Hood is nagyon jó lett szerintem. Én akkor már nem nagyon rajongtam az ilyesmi játékokért, így nem próbáltam ki, de öcsém végigjátszotta és én majdnem végig néztem az egészet közben. :)
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin [5109]
Nekem ebből a műfajból a Desperados első része az abszolút kedvenc (meg a Shadow Tactics: Blades of the Shogun). A másik részbe és a kiegészítőbe is belekóstoltam annak idején, de nem nyerte el a tetszésem. Az első rész viszont király.

Ami érdekes, hogy a az első rész Steames verziója felújított, olyan szinten, hogy kicserélték a szereplők fizimiskáját is, amit nem értek, hogy miért csináltak. A GoG-on meg a régi változat található meg.

A Commandosból a harmadik már nem tetszett, igazából csak a pörgős akcióra lett helyezve a hangsúly, nem pedig a műfaj taktikus, lopakodós oldalára.
Barthezz
Barthezz [53961]
A felsoroltakon kívül nem is készült más ilyen stílusú játék, nem is értem, miért. Nekem a Robin Hood maradt ki, azt akkoriban nagyon lehúzták a kritikák, így ki sem próbáltam.

A Commandos 2 nagyon jó volt, de megértem, ha a grandiózussága miatt kihagytad. Brutál nagy térképek voltak, egy-egy pályát sokszor egy héten keresztül csináltam, mire a végére értem. A Commandos 3 pedig ennek ellentettje volt, összecsapott, nyúlfarknyi mini térképek, villámgyorsan a végére lehetett érni és a teljes 3D-ben forgatható belső tereken kívül csak visszalépés történt minden téren. Viszont a mozgó vonatos pálya nagyon jó és ötletes volt benne, ha mást nem, azt a pályát megéri végigtolnod belőle (a demoban épp ez a pálya van, így azonnal kijátszható, feltéve, ha még letölthető valahonnan a demo és nem akad össze a Windows 10-el).
GeryG
GeryG [2289]
Erről a Helldoradóról nem is hallottam még, de most majd utánanézek. :)

Anno a Commandos alapmű volt, viszont a második rész nekem már túl "sok" volt, a harmadik meg kimaradt - bár arról sok jót nem is olvastam. A Desperados is nagy kedvenc volt, annak idején kitaláltam, hogy írok egy regényt róla... :D fiatal voltam és bohó... Plusz volt még egy Robin Hoodos játék is, ami szintén ezt a játékmenetet vitte, a címe nem ugrik be.

Viszont nagyon más játékról nem tudok, ami ebbe a műfajba illene közvetlenül... ami fura, hiszen majdnem minden játék nagyon sikeres volt...
Barthezz
Barthezz [53961]
Ez az! Commandos 4-re tippeltem volna, vagy Shadow Tactics 2-re, de ez is tökéletes hír! ^^

Desperados 1 nagy klasszikus, a 2. részét is végigtoltam, de a rengeteg bug miatt nagyon nehéz volt az előrehaladás, az ugyanazon helyszínek miatt pedig elég repetitívvé is vált, valamint a TPS nézet és játékmenet komolytalan volt benne. A Helldorado már kimaradt (ami tulajdonképp a Desperados 2 mission disc-je volt, csak elhagyták az eredeti címet), az állítólag már a lehetetlenség határát súrolta nehézségben és nem nagyon ajánlotta egyik játékteszt sem.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (8 db)