25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2018

A THQ Nordic gamescomos felhozatala

A Biomutant akció-RPG-től a Desperados III stratégiai játékig.

Írta: Dino 1 hozzászólás

A THQ Nordic gamescomos felhozatala

Rendhagyó módját választotta a THQ Nordic annak, hogy az összegyűlt újságírók elé tárja aktuális játékait. A 15-20 fő befogadására alkalmas teremben ugyanis senki nem várt minket, mindössze egy óriási televíziót találtunk. A kiírt kezdési időpontban pedig elindult egy video, és ezt nézhettük közel háromnegyed órán keresztül. Persze a formátum inkább csak szokatlan volt, tartalomban igazából nem kaptunk mást, mintha maguk a fejlesztők élőben mondták volna el ugyanezt – maximum kérdezhettünk volna tőlük. De ők meg bizonyára az exkluzív interjúkat adták közben...

A THQ Nordic standja a business centerben
A THQ Nordic standja a business centerben

A bemutatót a Townsmen VR nyitotta, amelynek főszereplője aztán vissza-visszatért a későbbiekben is, kis humort csempészve a képernyőre más játékok kapcsán is. Egy középkori városépítős játékot ismerhettünk meg, amely már most is elérhető Early Accessben Steamen, Oculus Riftre és HTC Vive-ra. Két páncélos kezet láthatunk a játékban a térkép felett, ezzel mozgunk, építkezünk és tehetünk meg minden mást – például segíthetünk az embereknek, ide-oda pakolhatjuk őket. Ha valakit odarakunk egy fához, favágó lesz belőle, ha pedig valaki nem szimpatikus, pár felhő összegyúrásával vihart támaszthatunk fölé. Mókás játék ez, annyi szent: ha valaki szereti a Settlers és Populous játékokat, és rendelkezik VR-headsettel, tuti jól elszórakozhat vele.

Townsmen VR
Townsmen VR

A sort a Biomutant folytatta, egy igazán színes világban játszódó, színes karaktereket felvonultató akciójáték, különböző érdekes lénnyel. Másnap reggel volt szerencsém röviden kipróbálni is a játékot, és egy ígéretes ugrabugrálós akció-RPG-t ismerhettem meg a rendelkezésre álló 15-20 percben. A svéd Experiment 101 csapat játéka egy alapos karakterszerkesztővel indít, itt még a szőrünk színét is megadhatjuk, hogy aztán állatkánkkal vágjunk neki a pályáknak. Mutációk és biomechanikus alkatrészek várnak ránk mindenfelé, amelyekkel tuningolhatjuk szereplőnket, felkészülve egy-egy főellenfél legyőzésére – sajnos nekem ez már nem sikerült, és mennem kellett tovább egy másik bemutatóra, a látottak mindenesetre bíztatóak voltak, jövőre egy kellemes alkotásra számíthatunk a srácoktól és lányoktól.

Biomutant
Biomutant

Szintén játszható már korai hozzáférésben a német Black Forest Games (többek közt nekik köszönhető a Giana Sisters feltámasztása) túlélőjátéka, a Fade to Silence. Főszereplőnk Ash, akinek egy havas-jeges világban kell megtalálni a szükséges élelmet, életben tartani a meleget adó tüzet, menedéket keresni a hóviharok ellen és így tovább. Kutyák vontatta szánra is pattanhatunk, ha pedig követőket szerzünk magunk mellé, az építkezést rájuk is bízhatjuk.

Fade to Silence
Fade to Silence

Igazából önmagában a Wreckfest se újdonság, a FlatOut sorozatot megalapozó Bugbear autós játéka PC-re már megjelent nyáron. Konzolokra azonban csak novemberben fog megérkezni, konkrétan PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Wreckfest
Wreckfest

A Desperados III-ról már írtunk pár nappal ezelőtt. A Shadow Tactics fejlesztőinek játéka a széria első epizódját veszi alapul, így a vadnyugati témák és a stratégiai játékok rajongóinak valószínűleg azonnal felkerült a kívánságlistájára.

Desperados III
Desperados III

Végül egy másik harmadik epizód, a Darksiders III került sorra, amelyben az apokalipszis négy lovasa közül a harmadik, Fury lesz a főszereplő. Ostorával csap szét az ellenség sorai között, de ez akár másfajta fegyverré is változhat. A játék amúgy a Souls szériához hasonlító hack-and-slash lesz, hatalmas bossokkal, akik a hét főbűnhöz kapcsolódnak.

Darksiders III
Darksiders III

A prezentációtól függetlenül, a gamescom alkalmából pedig egy extra bejelentés is történt: a THQ Nordic megállapodott a Feld Entertainmenttel a Monster Jam licenc használatáról. A nagykerekű autókat (monster truckokat, másnéven bigfootokat) felvonultató látványos show-ból az MX vs ATV játékokat fejlesztő Rainbow Studios fog játékot készíteni.

A Grave Digger monster truck
A Grave Digger monster truck

Licencek, IP-k hatalmas tárházát halmozta fel az évek során a THQ Nordic (akik ugyebár jelenlegi nevüket is egy ilyen IP-felvásárlásnak köszönhetik, hiszen eredetileg Nordic Games néven kezdték meg pályafutásukat), olyan (részben egykori) kiadók tulajdonaiból építkezve, mint a JoWooD, a DreamCatcher, a NovaLogic, vagy a közelmúltban a Deep Silver/Koch Media. Az összefoglaló sajtóbemutatón pedig láthattuk, hogy aktívan építenek is a megszerzett licencekre, emellett pedig egyéb fejlesztések is folynak a hatókörükbe tartozó stúdiókban, így lépésenként haladva akár a nagyobb kiadók közé is feltornázhatják magukat az elkövetkező évek során.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

ufodani
ufodani [17696]
Wreckfest-tel zúzok, nálam rendben van attól eltekintve, h minden "boxban" ugyanazok a pályák.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)