Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty: Black Ops 4 – Blackout infók

A fejlesztők elárultak néhány érdekes részletet a battle royale móddal kapcsolatban.

2018.09.12. 10:01 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tegnapelőtt rajtolt el (egyelőre csak PS4-en) a Call of Duty: Black Ops 4 legújabb bétája, amelyben végre a legnagyobb újdonságként beharangozott Blackout játékmódot próbálhatjuk ki. Ez ugyebár a battle royale módot takarja, amellyel a klasszikus egyszemélyes kampányt kívánják pótolni a készítők.

A Treyarch a béta startja alkalmából néhány érdekes részletet fel is fedett a játékmóddal kapcsolatban. Amit már többször is hangoztattak, hogy a Blackout pályája nagyjából 1500-szor lesz nagyobb a közkedvelt Nuketown pályánál, vagyis lesz hol bóklásznunk. A móka a szokásos lesz, vagyis a meccs elején egy repülőből ugrunk (vagy rúgnak) ki, majd földet érés után kezdődhet a túlélőjáték, aminek természetesen mindenki felszerelés nélkül vág neki. A cél minél gyorsabban minél ütősebb arzenál összegyűjtése, majd ezekkel az összes többi játékos átlapátolása az örök vadászmezőkre. Hogy senki ne essen kísértésbe és bújjon el egy kavics alá, arról a pálya aktív részének folyamatos zsugorodása tesz. Eddig tehát semmi egyedi.

Ami már érdekesebb, hogy a Black Ops széria korábbi részeiben (valamint persze a mostaniban) megismert specialisták közül választhatunk majd magunknak karaktert, köztük ikonikus szereplőkkel. Ráadásul nem csak a sztori módból, hanem a zombis játékmódból is, utóbbiból akár zombit is választhatunk majd. Apropó zombik. A battle royale szigete nekik is otthont ad majd, hogy ne csak a többi játékosra kelljen odafigyelnünk, hanem rájuk is.

Ami a fegyvereket illeti, a szériára jellemző arzenálra számíthatunk, de igaz ez a kiegészítőkre is. Lesznek feloldható perkök is, illetve egy sor olyan extra holmit is felkutathatunk a szigeten, amelyek támadó, védekező vagy felderítő feladatokat látnak el. Lesznek vezethető járművek is (ami a pálya méretéből adódóan roppant hasznos), köztük ATV-k, teherautók, motorcsónakok és helikopterek is. Ezekkel olyan helyszíneket is bejárhatunk, amelyek a Black Ops széria korábbi epizódjaiból ismerősek lehetnek. Köztük a Nuketown szigettel, a vízerőművel, a pályaudvarral vagy épp a lőtérrel.

És végül, de nem utolsósorban befutott a játék hivatalos gépigénye is, amely a következőképp alakul:

Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel Core i5-2500K vagy ennek megfelelő AMD processzor
  • Memória: 8 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 660 / GTX1050 2 GB vagy AMD Radeon HD 7950
  • Merevlemez: 40 GB
  • Operációs rendszer: Windows 7 64-bit

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel Core i7-4770 vagy ennek megfelelő AMD processzor
  • Memória: 12 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 970 / GTX 1060 6 GB vagy AMD Radeon R9 390 / RX 580
  • Merevlemez: 40 GB
  • Operációs rendszer: Windows 10 64-bit

A Call of Duty: Black Ops 4 legújabb bétája tehát tegnapelőtt rajtolt el PlayStation 4-en, hozzájuk PC-n és Xbox One-on szeptember 14-én csatlakozhatnak a többiek. Végül PC-n szeptember 15-én válik nyílttá a béta. Mindhárom platformon szeptember 17-én ér véget a teszt. A játék pedig október 12-én fog megjelenni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Call of Duty: Black Ops 4
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Black Ops 4

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló