Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Call of Duty: Black Ops 4

Sokat ért a Call of Duty: Black Ops 4 bétája

A Blackout tesztje rengetege visszajelzést hozott a fejlesztőknek, akik most fel is fedték, ezek mentén mi fog változni a premierig.

2018.09.18. 23:14 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Call of Duty: Black Ops 4 az elmúlt hetekben két multiplayer bétán is túl van. Az első a hagyományos többjátékos mód tesztje volt, míg a második a Blackout névre keresztelt battle royale módé.

Utóbbit sokkal nagyobb érdeklődés övezte, hiszen manapság a battle royale aranykorát éljük, amikor boldog-boldogtalan ilyen játékot vagy játékmódot fejleszt. Nem marad ki ebből a buliból a Treyarch csapata sem, akik még az egyszemélyes kampányt is hajlandóak voltak feláldozni a BR oltárán. A teszt kimondottan sikeresnek mondható, legalábbis eredeti célját tekintve mindenképp. A fejlesztők ugyanis rengeteg visszajelzést kaptak a játékosoktól, amelyek alapján bőven van min csiszolniuk, és ők ezt meg is fogják tenni a premierig. A Redditen fel is vázolták, hogy mi mindenen terveznek változtatni.

Az egyik legtöbbet kritizált játékelem a hármas szintű páncél volt, amely a jelek szerint a teszt során túlzottan is jó védelmet biztosított. Így egyrészt az előfordulásuk gyakoriságát 75%-kal csökkentik (főleg lerakatokban és utánpótlás ládákban számíthatunk rájuk), másrészt hamarabb tönkre is mennek, ráadásul sokkal több sebzést adnak át a viselőjüknek. Emellett a HUD-on lesz egy indikátor, amely a páncélunk (illetve csapattársaink páncélja) állapotát jelzi.

Javítanak a hangeffekteken is, kiváltképp a léptek zaján. Ez ugyanis a bétában még meglehetősen kaotikusan működött. A teljes játékban már pontosabban fogja jelezni a közeledő irányát, illetve pontosabban adja vissza a különböző felületek keltette zajokat is. A csapattársak trappolása is halkabb lesz, főleg az Awareness perk használatakor. Ezeken túl általánosságban is finomítanak még szinte minden hangeffekten.

A tárgyak felvétele is változni fog, mivel ezt sokan túl lassúnak ítélték a béta során. Egyelőre folynak a tesztek, hogy milyen közel kell kerülni egy adott tárgyhoz, hogy felvehessük, illetve a gyors menüvel is kísérleteznek még a készítők.

Végül, de nem utolsósorban lesznek kifejezetten az Xbox One változatot érintő változtatások és javítások is, mivel a konzolon előfordultak a játékot tönkretevő hibák is.

A Call of Duty: Black Ops 4-nek megvan az esélye, hogy hosszú-hosszú évek után ismét ténylegesen felrázza a szériát. Hogy ez sikerül-e neki, az október 12-én fog kiderülni, ekkor jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Call of Duty: Black Ops 4
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Black Ops 4

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló