Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Squadron 42

Squadron 42 idén? Aligha…

A Cloud Imperium Games leghamarabb is csak jövőre, vagyis 2020-ban teszi elérhetővé a sci-fi játék egyszemélyes részét.

2019.01.03. 21:44 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Cloud Imperium Games abban a nagyon ritka kiváltságos helyzetben van, hogy még úgy is maximálisan élvezheti a rajongók támogatását, hogy eddig egyetlen kész játékot sem tettek le az asztalra. Sőt, mi több, első fejlesztésük minden idők legnagyobb közönségi finanszírozású projektje.

Igen, a Star Citizenről van szó, amelynek karrierje immár hetedik éve íródik, de a fejlesztés vége még mindig a jövő homályába vész. A csapat persze a támogatók számára már elérhetővé tette a játék különböző moduljait, de arról, hogy a Star Citizen egyetlen teljes játékká álljon össze, még mindig nem lehet beszélni.

És a jelek szerint ugyanez a helyzet a projekt másik felével, a Squadron 42-val is. A fejlesztés évekkel ezelőtt szakadt két részre, mikor az egyszemélyes, sztori alapú kampányt külön, önálló játékként fejlesztették tovább. Ez a Squadron 42, amely az első tervek szerint már 2016-ban megjelent volna… aztán 2017-ben… majd 2018-ban… De sajnos máig nem érkezett el a nap. És a fejlesztők beszámolója szerint idén már nem is fog.

A Squadron 42 bétája ugyanis leghamarabb is csak 2020-ban rajtolhat el. Ha minden a stúdió tervei szerint alakul, akkor valamikor ez év vége felé elkészül a teljes tartalom. Ezt követően bő fél évet szánnak a tesztelésre, a hibák kijavítására, az optimalizációra és az utolsó simítások elvégzésére. Ebből következik, hogy még legalább másfél évet várnunk kell, mire megismerhetjük a sztorit, amelyben olyan színészek bukkannak fel, mint Mark Hamill, Gary Oldman, Gillian Anderson vagy épp Mark Strong. ■

Squadron 42
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Squadron 42

hozzászólások (13)

Sityi
Sityi 2019.01.06. 20:10
Az csak nekem WTF, hogy ehhez Google kell, mert a játék nem írja ki a kontextushoz a megfelelő gombot? (Nekem úgy rémlik, kiírta, amikor a legutóbbi ingyenes próbán tettem vele egy kört - vagy csak megnéztem a billentyűzet-kiosztást a beállításokban. Én a hajóval nem tudtam rendesen repülni, az FPS deathmatch rész pedig vállalhatatlanul szaggatott)
Peace
Peace 2019.01.06. 21:08
Valami rámpa lenyitás az sikerült egyből, de magasan volt és nem tudtam felugrani vagy beszállni. Na mind1, olyan nagyon alfa/techdemo-nak tűnt az egész. Inkább töröltem. ;-)
GeryG
GeryG 2019.01.07. 08:43
Ha egyszer tényleg elkészül (ha lesz ilyen egyáltalán vagy ez is megmarad élete végéig félkész, még dolgozunk rajta projektnek...), lehet belőle korszakalkotó játék. Ezzel nincs is semmi gond. Azzal sem, hogy a jelenleg elérhető alfa-béta modulok még félkész állapotban vannak. Ez is rendben van.

Amit nem tartok szerencsésnek (és ez igazából minden más fejlesztésre is nyugodt szívvel ráhúzható), az a felesleges dátummegjelölgetés. Vegyük a S42-t: először 2016-ot, majd 2017-et és 2018-at jelöltek meg megjelenési dátumnak. Most meg 2020 második felét. Ne mondja nekem senki, hogy 2015-ben leültek a stúdiónál, megnézték, hogy hol tartanak, majd rávágták, hogy "ez biza jövőre kiadható lesz". Aztán rájöttek, hogy még nem... meg még nem... meg még mindig nem... Elhiszem, hogy hatalmas fába vágták a fejszéjüket, de akkor vállalják fel azt is, hogy gyerekek, ezen még 4-5 évig minimum dolgoznunk kell, szóval türelem... Tudom, sokan az ilyenre húzzák a szájukat, de ez legalább korrekt tájékoztatás, nem a rajongók felesleges hülyítése fals dátumokkal...

De mondom, ez rengeteg más projektre is ráhúzható, nem csak a Star Citizen és a Squadrdon 42 esetében igaz.
Artyom
Artyom 2019.01.07. 13:04
Gery, az első verzió az egy olyasmi játék lett volna mint a Wing Commander. Egy single player űrszimulátor. Ebből bontakozott ki az a grandiózus elképzelés, ami a mostani végcél, hogy egyrészt egy 3 részes single player űrszimulátor, és mellette meg egy végtelen homokozó sok naprendszerrel, berepülhető bolygókkal. A játéktér és a szükséges tartalom amivel fel kell tölteni az a sokezerszeresére növekedett a kezdeti tervekhez képest. Eleinte max űrhajókban lehettünk volna, utána max űrállomásokon, most meg hatalmas bolygókon lehet már szaladgálni.
GeryG
GeryG 2019.01.07. 15:55
Csak aztán nehogy sokat akarjon a szarka...
ajánlott olvasnivaló