Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Total War: Three Kingdoms

Valósághű lesz a Total War: Three Kingdoms

Legalábbis a Records játékmódban mindenképp.

2019.02.21. 15:20 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Creative Assembly egyike a stratégiai műfaj legnagyobb képviselőinek, akik jelenleg (egy titokzatos FPS mellett) a Total War: Three Kingdoms utolsó simításain dolgoznak. Az ókori Kína területén játszódó stratégiai játékban fontos szerepe lesz a történetnek, illetve a fontosabb szereplők közti kapcsolatok alakulásának.

De a fejlesztők azokra is gondolnak, akik ezt a vonalat kevésbé érzik fontosnak, helyette jobban örülnének egy történelmileg hitelesebb kampánynak. Nekik készül a Records játékmód, amely a fent vázolt Romance játékmóddal ellentétben sokkal földhözragadtabb formában vezet végig a kampányon.

A teljes sztorit végig lehet majd játszani mind Romance, mind Records módban, a legnagyobb különbségek a valós idejű csaták során tűnnek majd ki. Előbbiben ugyanis a tábornokok sokkal erősebbek, már-már emberfelettiek lesznek, hiszen némelyik akár a puszta kiáltásával halálba küldheti az ellenséget. Utóbbi módban viszont teljesen hétköznapi katonák lesznek ők is, akiknek esélye sincs a túlerővel szemben. Éppen ezért egy-egy csata ebben a játékmódban sokkal nehezebb lesz, sokkal komolyabb taktikázást igényel majd, ezzel pedig akár 30%-kal is nőhet a játékidő. Az egységek például gyorsabban fáradnak el, és ezzel együtt csökken támadóerejük is, amivel plusz nyomás nehezedik a játékosok vállára döntéshozásnál – mikor fektessenek be energiát és hogyan tartsák meg előnyüket.

Cikkajánló
Total War: Three Kingdoms próbakör a gamescomon
Kipróbáltuk a Creative Assembly új játékát, és röviden elbeszélgettünk a fejlesztőkkel is.
» Olvasd el!

A Total War: Three Kingdoms premierjét nemrégiben halasztották el, így csak május 23-án kerül majd a boltokba kizárólag PC-re. ■

Total War: Three Kingdoms
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Total War: Three Kingdoms

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló