25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Céginfo

Creative Assembly

Creative Assembly
Kép forrása: creative-assembly.com

Az angliai Horshamben 1987-ben alapított csapat kezdetben Commodore Amigáról és ZX Spectrumról portolt játékokat PC-re, majd az Electronic Arts részére készített különböző sportjátékokat. 1999-ben kezdtek bele első saját projektjükbe. Ez volt a Shogun: Total War, amellyel sikeresen megalapozták a cég jövőjét: a cég azóta is ontja magából a Total War taktikai széria újabb epizódjait. Mellette azért egy-egy más műfajú alkotást is kapunk tőlük, mint például a sokak szerint egyik legjobb Alien-játékot, az Alien: Isolationt.

A Creative Assembly székhelye jelenleg Nyugat-Sussexben van, összesen négy helyszínen, London és Brighton között. Emellett Anglia északi részén, Newcastle-ben is van stúdiójuk, valamint Bulgáriában, Szófiában. Saját motion capture stúdióval is rendelkeznek. 2013-ig Ausztráliában is volt részlegük, ott készült a Stormrise konzolos RTS.

2005-ben a Sega vásárolta fel a cég részvényeit, így azóta a japán kiadó szárnyai alatt működik a fejlesztőcsapat.

Játékok

Alien: Isolation

2014. október 7.

PC, PS3, PS4, X360, X1, Switch

» Játékadatlap: Alien: Isolation

Hyenas

2023.

PC, PS4, PS5, X1, XSX

Négy háromfős csapat küzd egymással nullgravitációs környezetben, hogy mindenféle múltbéli popkulturális ereklyéket zsákmányoljanak. A játék fejlesztését 2023. szeptember 28-án leállították.

» Játékadatlap: Hyenas

Stormrise

2009. március

PC, PS3, X360

» Játékadatlap: Stormrise