Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Nintendo

VR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készlet

VR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készlet

Az alapkészlet mellé pedig kétféle kiegészítő is megvásárolható lesz áprilistól.

2019.03.08. 09:02 | Dino | kategória: Konzol - Nintendo

Mint sok más esetben már láthattuk, a Nintendo szeret külön utakon járni. Legutóbbi konzoljai például teljesítményben messze elmaradtak vetélytársaik masináihoz képest, mégis a Wii, majd legutóbb a Switch hatalmas sikereket könyvelhetett el. Az utóbbihoz érkezett tavaly tavasszal a kartonlapokból építkezős Nintendo Labo, amely ötletes játékaival elsősorban a fiatalabb korosztályt szólította meg (de az alkotni szerető felnőttek is jól el tudnak szórakozni vele, legalábbis ami az összerakási folyamatot illeti). Most pedig kiderült, hogy a virtuális valóság megvalósítását is a Labo segítségével képzelik el a japán cégnél.

VR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készlet

A következő – sorban negyedik – Toy-Con készlet a VR Kit nevet kapta, és egy alapcsomagból, valamint két külön megvásárolható kiegészítőpakkból áll. A Starter Set fő része gyakorlatilag nem más, mint egy cardboard – azaz egy olyan, fejünkre helyezhető doboz, amelybe ha belerakjuk a Switch hordozható részét, akkor szemünk elé kerül a kijelző, és ahogy a mobiltelefonos hasonló megoldásoknál is láthattuk, így jelenik meg szemünk előtt a virtuális valóság. Mellé egy Blaster elnevezésű „kütyü” kerül, amely leginkább rakétavetőhöz hasonlít, így várhatóan akciójátékokat játszhatunk majd vele. Az Expansion Set 1-ben egy kamera és egy elefánt található (az „orrmányába” kerül a két Joy-Con), míg a másik kiegészítő egy madarat és egy szélpedált tartalmaz. Az utóbbi a Vehicle Kitben is megtaláható pedálhoz hasonló, lábbal irányítható legyezőnek tűnik.

VR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készlet

A dobozképekből is egyértelműen látszik, hogy ezzel a termékkel is a fiatalabb, általános iskolás korosztályt célozza meg a Nintendo (7+-os korhatárt jelöltek meg rajta a virtuális valósághoz), és nem a nagy VR-eszközök konkurenciáját szeretné megteremteni. A kartonmodellek ezúttal is ötletesnek tűnnek, igaz, működés közben még nem láthattuk azokat – és a szoftverről se tettek közzé bemutatót. De egészen biztos, hogy a hozzá készülő játékokon is sok fog majd múlni.

VR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készlet

Ha úgy nézzük, a Nintendo gyakorlatilag közel negyed évszázad után újra feltalálta a Virtual Boyt, hiszen annál kellett úgy arcunkat belenyomni VR-eszközükbe, ahogy most a VR Kit kiegészítőit kell majd szemünk elé tartani. Korábbi VR-próbálkozásuk azonban hatalmas bukás volt, reméljük, ezúttal pozitívabb fogadtatásra lel az újdonság.

VR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készlet

Az április 12-én boltokba kerülő Toy-Con VR Kit Starter Set 40 dollárba fog kerülni (Európában ez várhatóan 40 eurót fog jelenteni), a kiegészítők darabja pedig 20 dollárért lesz megvásárolható. A teljes készlet egyetlen nagy csomagként is elérhető lesz, 80 dolláros áron. ■

VR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készletVR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készletVR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készletVR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készletVR-t hoz a negyedik Nintendo Labo Toy-Con készlet

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló