Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cyberpunk 2077

A Cyberpunk 2077 múltja, jelene és jövője öt percben

A legújabb előzetesben a fejlesztők mesélnek a játékról, a bejelentés óta eltelt évekről, valamint a jövőről.

2019.03.10. 09:59 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Kétségtelen, hogy napjaink legnagyobb húzónevei közé a Cyberpunk 2077 is bekerült, de mondhatjuk úgy is, hogy ez most az a játék, amely régen a Duke Nukem Forever, a S.T.A.L.K.E.R. vagy a Prey volt. Vagyis az a játék, amely nagyon-nagyon régóta készül, milliók várják messiásként, és még mindig nem tudni, hogy mikor is jelenhet meg.

A Cyberpunk 2077 múltja, jelene és jövője öt percben

Ami viszont nagy különbség az előbb felsorolt három játékhoz képest, hogy a Cyberpunk 2077-nek még megvan az esélye, hogy korszakos játék legyen, ez ugyanis a fentiek közül egyiknek sem sikerült.

A CD Projekt RED a napokban egy vadonatúj bemutatóval jelentkezett, amelyben a fejlesztésről mesélnek nekünk. Szóba kerül a bejelentés óta eltelt hét év, hogy mennyire nehéz volt elzárkózniuk a rajongók elől, hiszen bőven lett volna mit mutogatniuk nekik (ők pedig bizonyára minden apró információnak nagyon örültek volna), ugyanakkor az évek során annyi minden megváltozott, hogy nem érte volna meg mutogatni a játék nagyon korai változatait.

A Cyberpunk 2077 múltja, jelene és jövője öt percben

Emellett mesélnek nekünk a játék alapjául szolgáló Cyberpunk 2020 szerepjátékról, illetve annak szoros, de nem korlátozó kapcsolatáról a videojátékkal. Már a történet is jó ötven évvel később játszódik, ráadásul egy párhuzamos idősíkon is fut, ezzel teremtve meg a lehetőséget a fejlesztőknek a szabad alkotásra. A Cyberpunk 2077 hű marad a Cyberpunk 2020 világához, de teljesen egyedi élményt kínál majd.

A videóban ízelítőt kapunk a karakterszerkesztőből is, ami szintén komoly változás a stúdió korábbi játékaihoz képest, hiszen a The Witcher trilógiában végig adott volt Geralt karaktere. Éppen ezért választották az FPS nézetet (szintén változás az előző játékhoz képest), hiszen így a játékosok sokkal inkább beleélhetik magukat a szerepbe.

A Cyberpunk 2077 múltja, jelene és jövője öt percben

A város megtervezése, méretezése is komoly kihívást jelentett a stúdiónak, hiszen gyalogosan könnyű hatalmasnak tűnő világokat teremteni, de amint autóval is lehet bennük közlekedni, máris sokkal szűkösebbnek érződik a tér. Night City viszont így is hatalmas lesz, ráadásul tele élettel.

Végül a video vége felé szó esik a tavalyi E3-as és gamescomos bemutatókról is, amelyek igazi vízválasztóknak bizonyultak. Ha ugyanis itt elbukott volna a játék, az alapjaiban rengette volna meg a teljes fejlesztést. De mint tudjuk, nem így volt, sőt. Mivel a bemutatók zárt ajtók mögött zajlottak, csak a média képviselőitől hallhattuk, hogy mennyire lenyűgöző élményeben is volt részük. Egészen addig, amíg hónapokkal később közzé nem tették a teljes, bő háromnegyed órás bemutatót. Az óta minden rajongó tudja, hogy nagyjából mire számítson a játéktól, és a stúdió nagy örömére, csak pozitív visszhang érkezett hozzájuk.

A Cyberpunk 2077 tehát már nem az a titokzatos projekt, amely sok-sok éven át volt, mostanra sokkal többet tudunk róla. De a legfontosabbat még mindig nem: hogy mikor jelenhet meg a játék. ■

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló