Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ready or Not

Játékmenet-bemutatót kapott a Ready or Not

A SWAT játékok szellemi örököse még nagyon messze a célegyenestől, de már most előrendelhető a garantált alfa- és bétarészvételért.

2019.03.10. 17:58 | szerző: GeryG | kategória: Játék

2017 tavaszán jelentette be a Void Entertainment, hogy készül a Ready or Not, egy taktikai akciójáték. Ilyenből az elmúlt években nagyon sok volt, olyanból viszont kevesebb, amely a klasszikus SWAT játékok hangulatát próbálták meg visszahozni. Olyanból pedig még sokkal kevesebb, amelynek ez legalább részben sikerült is. Sokan ezt várták anno a Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege-től – nagyon más lett a végeredmény. És bizonyára a műfaj kedvelői nagyon reménykedtek a Takedown: Red Sabre-ben is, amely aztán hatalmas pofára esés és csalódás lett.

De a Ready or Not a jelek szerint egészen más tészta. A fejlesztők a minap egy vadonatúj játékmenet-bemutatóval jelentkeztek, amelyet megnézve bizony tényleg a SWAT 4 jut az ember eszébe. A játékban nem az éles tűzpárbajoké lesz a főszerep, ez csupán egy végső eszköz lesz a kommandósok kezében, hogy elkapják a gonosztevőket. A játék azonban sokkal inkább erőltetni fogja a nem halálos eszközök bevetését. Így magunkkal vihetünk gumilövedékes puskát, sokkolópisztolyt, gyorskötöző-bilincset, különféle taktikai gránátokat, illetve egy kiegészítő felszereléseket is. Ilyen lesz a faltörő kos, a csőkamera, az éjjellátó szerkezet vagy épp a zárnyitó szerszám.

Rengeteg taktikai elemet bevethetünk majd, az ajtókat résnyire nyitva gránátot dobhatunk be, de alkalmazhatunk ékeket is, hogy bizonyos ajtókat bezárva egy irányba tereljük a bűnözőket. Használhatunk pajzsot is, ha pedig gyorsan kell bejutni valahová, a zártörő puskát hívhatjuk segítségül, illetve ne feledkezzünk meg a mesterlövész-támogatásról sem, hiszen ilyet is kapunk. De az ellenséget sem kell félteni, hiszen ők a túlélésre játszanak majd: az ajtókat és más bejáratokat alá is aknázhatják, szóval nem mindig lesz célszerű ajtóstól rontani a házba.

A fejlesztők ígérete szerint teljes értékű történettel rendelkező egyszemélyes kampány is vár ránk, de ez természetesen kooperatív módban is teljesíthető lesz. Emellett nem marad ki a kompetitív multiplayer mód sem. Sajnos azonban minderre még elég sokat kell várnunk. Jelen állás szerint ugyanis a Ready or Not leghamarabb is csak 2020 vége felé jelenhet meg. Aki viszont megelőlegezi neki a bizalmat, és a hivatalos oldalon előrendeli a játék standard vagy gyűjtői kiadását, az garantált helyet kap a jövő nyári bétán, valamint az idén nyárra tervezett alfateszten is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Ready or Not
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Ready or Not

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló