Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2019

Az év végéig minden héten újabb ingyenes játékot ad az Epic Games Store

És jött egy trailer a várható főbb új megjelenésekről is.

2019.06.11. 23:18 | szerző: Dino | kategória: E3 2019

Eddig kéthetente jött újabb ingyenes játék az Epic Games Store-ba, ez azonban a nyári vásár során megváltozott, és azóta hetente cserélik az ajándékokat. És mint most kiderült, ez év végéig már így is marad, azaz minden héten más vár majd mindazokra, akik regisztráltak maguknak fiókot az Epic digitális áruházában.

Jelenleg holnapig a Kingdom New Lands az ingyenes játék, utána június 13-20. között pedig az Enter the Gungeon lesz letölthető.

Az E3 alkalmából kiadott videóban pedig az Epic Games Store-ba a közeljövőben érkező fontosabb játékokat foglalták össze. Köztük találunk számos friss bejelentést is, mint például az Auto Chess, a Chivalry 2 és a Zombie Army 4: Dead War, amelyek mindegyike kezdetben exkluzívan az Epicnél lesz elérhető. ■

hozzászólások (26)

ivanova36
ivanova36 2019.06.14. 09:21
Véleményem szerint a Steam nem nagyon fog lépni semmit az EGS miatt. Persze bármilyen változást az EGS előadhat, hogy a Steam miatta lépte meg, de ez politika.

EGS jelenleg bármennyire is szeretne konkurensként tetszelegni, nem igazán sikerül legalábbis az én szememben nem, ugyanis pont a játékos/vásárló/felhasználó az, akivel nem foglalkozik, és nem csak ő. Nem csak a Metro lett EGS exkluzív az utóbbi időben, hanem az Ubi is lefeküdt annak a nagy zsák pénznek, ahogy pl más címek is, ha hinni lehet a pletykának:
https://www.reddit.com/r/Steam/comments/bz55yy/deep_silver_responds_to_the_complain_of_a_user/

https://www.reddit.com/r/Steam/comments/c072rt/snk_ceo_says_a_pc_download_platform_wanted/

Ebben persze benne van vastagon a kiadó/fejlesztő is az EGS mellett. De továbbra is fenntartom, hogy a jelen helyzet nem egészséges verseny, jobb esetben max piacfelosztás, rossz esetben kartell lesz addig, amíg a játékos/vásárló/felhasználó nem fog jól járni.

És egyelőre nem úgy néz ki hogy jól járnánk (alapjáték 60€-t elkezdték feljebb vinni a sp dlc tengerekkel, nem titkoltan 100€+ a céljuk - elrettentő példa az Ubi Starlink Battle for Atlas játéka), amiben persze benne vannak a kiadók, fejlesztők és store-ok is, nagyon vastagon.

PC - PS4 - Switch átjárást nem említettem sehol, bár szép vágyálom.
Kezdésnek bőven elegendő lenne ha a játék általam vásárolt példányával rendelkezhetnék és szabadon vihetném abba a store-ba amelyikben én tárolni akarom a továbbiakban. De ugye jelenleg az EULA-k nem engedik ezt, még akkor sem, ha technikailag kivitelezhető, de a store-oknak nem érdeke ez, és megint csak nem érdekel senkit a felhasználó.
davkar9
davkar9 2019.06.14. 10:22
Ez nem a monopólium megtöréséről szól, hanem az áthelyezéséről. Mindezt pofátlan pénzlobogtatással és hazudozással teszik.

Steamnek igazából milyen lendületre van szüksége? Feature szinten nem tudom mi olyat lehetne még beletenni, amire az egyszeri felhasználónak szüksége lehet. Steam salek voltak pár éve a nagy durranások, de mostanra az is elvesztette a varázsát. Legalábbis én már nem érzem ugyanazt az izgalmat, mint az elején. Megveszek 0-4 címet a listáról, de az esetek többségében a kettővel későbbi akcióban is ráért volna, mert csak akkor van időm/hangulatom leülni elé. Új megjelenéseket, ha éppen, gmgről veszem, mert olcsóbb/közelebb van az itthoni bolti árhoz. Ez lenne a fontos. A felhasználó szívesen költ, ha neki megfelelő árat kap.

Az epic megcsinálhatta volna, hogy a kulcsos oldalak %-át másolja le, lefizetés helyett "kárpótlást" kínál. Persze ezzel valószínűleg az lett volna a gond, mint most az akciójukban a kivonuló stúdiókkal. Én úgy olvastam, hogy ez nem a kapzsiságukról szólt hanem, hogy ha az induló áruk alacsony, akkor későbbi sale-ek során már ahhoz kell igazítaniuk a kedvezményt. Mivel xy cím egyszerre/később mindenhol elérhető ezért ez alaposan megkavarta volna az árakat a különböző helyeken.
De ha más nem ez az x időközönkénti ingyenjáték is elég lett volna, hogy felfigyeljen rájuk az ember és elgondolkodjon, ha nem is a váltáson, de legalább, hogy lehúzza az ő kliensüket is állandóra/alkalomra. Aztán kitudja, ha kellemesebb a felület, jobbak az akciók, kevesebb a szemét, talán át is szokik oda.
Noggle
Noggle 2019.06.14. 15:37
Igazból mnidenkinek válaszolva (ömlesztve):

Ubisoft szerintem inkább uplayre akarja terelni az embereket (elképesztően sikeresen, tegyük hozzá). Mivel úgyis kell uplay account a többséghez, ki menne EGS-re megvenni, főleg hogy coin sincs ott mint ubistoreban a teljesítményekért. Ubisoftot nem is bántom emiatt, ügyesen csinálják.

Engem annyira nem zavar a több account/kliens sem, amíg úgy érzem, hogy valamiképp hasznom van belőle. Cyberpunkot természetesen majd gog-ról veszem, ezzel is támogatva a CD Projekt Red-et.

Steam tudjátok miért nem lép igazán semmit? Mert az EGS egyelőre csak vergődik, és érzi ha úgy csökken majd a játékosszám Fortinte-nál, mint az Apex-nél, akkor nagy ciki lesz.

Ja és nem. Nekem nem csak annyi számít, hogy meg legyen véve a játék, mindegy hol. Szeretem a Steam követés funkcióját, látom az összes várt játékomnál lévő bejelentéseket egy helyen. Szeretem a fórumot, szeretem a szűrőket, szeretem a teljesítményeket. Jó böngészgetni a fanartokat vagy ingame momentumokat és még sorolhatnám

Hagyjuk már ezt az EGS kiforrja magát dolgot, annyira gáz indok ez. Steamnek azért kellett fiforrnia magát, mert nem volt előtte minta, ők voltak az elsők. Ez kicsit olyan, mintha minden RTS-nél elnéznénk, hogy olyan nehézkesen kezelhető, mint a DUNE vagy Warcraft 1...majd patchelgetik később :-)
ivanova36
ivanova36 2019.06.14. 17:53
Ubi álláspontjában látok némi ellentmondást, noha igen uplay kell minden online játékukhoz.
Elkezdték a uplayt. Hellyel közzel üzemel is rendben, noha pár játéknál nincs a helyzet magaslatán (HAWX 1, Anno 2070 kiegje).
Majd elkezdték a játékaikat a Steamen is elérhetővé tenni. Mintha nem akarnák fejleszteni tovább a uplayt és keresnének egy jobb platformot. Persze lehet csak szélesebb közönséget kerestek, amit meg is értek. Majd az Originen is. Most meg exkluzivitás miatt mennek az EGS-re. EGS-t is megérteném, bár szerintem ezzel szemen köpták a steames vásárlóikat. ANNO 1800 vergődött nem keveset, majd mikor EGS exkluzivitást kötöttek, az is odavándorolt, a sokadik megjelenési dátumnak hála, holott addig Seamesként volt feltüntetve a uplay mellett.

Kis kötekedés: a DUNE nem rts volt, hanem kb point and click kaland amiben volt egység menedzsment is, és nagyon jó ingame zene. A Dune 2 volt az rts.

De mondjuk hja, a hasonlat megáll. Most kell a mai szintet hozni, nem 10+ év múlva a mait.
Ugyanez a probléma az MMO-k esetében is. Kijön egy, minimális tartalommal és persze wowverőnek kiáltják ki. És ott is a szöveg hogy majd lesz ebben is annyi tartalom, mint amennyi a wowba került 14-5 év alatt. Hja, csak ma kell ezt hozni, nem 10+ év múlva.
jawsika
jawsika 2019.06.14. 18:08
"Hagyjuk már ezt az EGS kiforrja magát dolgot, annyira gáz indok ez. Steamnek azért kellett fiforrnia magát, mert nem volt előtte minta, ők voltak az elsők. Ez kicsit olyan, mintha minden RTS-nél elnéznénk, hogy olyan nehézkesen kezelhető, mint a DUNE vagy Warcraft 1...majd patchelgetik később"

The Truth has been spoken...
ajánlott olvasnivaló