Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Az év végéig minden héten újabb ingyenes játékot ad az Epic Games Store [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Az év végéig minden héten újabb ingyenes játékot ad az Epic Games Store
És jött egy trailer a várható főbb új megjelenésekről is.

1824 levél
Válasz 19.06.14. 18:08 #26
jawsika
"Hagyjuk már ezt az EGS kiforrja magát dolgot, annyira gáz indok ez. Steamnek azért kellett fiforrnia magát, mert nem volt előtte minta, ők voltak az elsők. Ez kicsit olyan, mintha minden RTS-nél elnéznénk, hogy olyan nehézkesen kezelhető, mint a DUNE vagy Warcraft 1...majd patchelgetik később"

The Truth has been spoken...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
1320 levél
Válasz 19.06.14. 17:53 #25
ivanova36
Ubi álláspontjában látok némi ellentmondást, noha igen uplay kell minden online játékukhoz.
Elkezdték a uplayt. Hellyel közzel üzemel is rendben, noha pár játéknál nincs a helyzet magaslatán (HAWX 1, Anno 2070 kiegje).
Majd elkezdték a játékaikat a Steamen is elérhetővé tenni. Mintha nem akarnák fejleszteni tovább a uplayt és keresnének egy jobb platformot. Persze lehet csak szélesebb közönséget kerestek, amit meg is értek. Majd az Originen is. Most meg exkluzivitás miatt mennek az EGS-re. EGS-t is megérteném, bár szerintem ezzel szemen köpták a steames vásárlóikat. ANNO 1800 vergődött nem keveset, majd mikor EGS exkluzivitást kötöttek, az is odavándorolt, a sokadik megjelenési dátumnak hála, holott addig Seamesként volt feltüntetve a uplay mellett.

Kis kötekedés: a DUNE nem rts volt, hanem kb point and click kaland amiben volt egység menedzsment is, és nagyon jó ingame zene. A Dune 2 volt az rts.

De mondjuk hja, a hasonlat megáll. Most kell a mai szintet hozni, nem 10+ év múlva a mait.
Ugyanez a probléma az MMO-k esetében is. Kijön egy, minimális tartalommal és persze wowverőnek kiáltják ki. És ott is a szöveg hogy majd lesz ebben is annyi tartalom, mint amennyi a wowba került 14-5 év alatt. Hja, csak ma kell ezt hozni, nem 10+ év múlva.
214 levél
Válasz 19.06.14. 15:37 #24
Noggle
Igazból mnidenkinek válaszolva (ömlesztve):

Ubisoft szerintem inkább uplayre akarja terelni az embereket (elképesztően sikeresen, tegyük hozzá). Mivel úgyis kell uplay account a többséghez, ki menne EGS-re megvenni, főleg hogy coin sincs ott mint ubistoreban a teljesítményekért. Ubisoftot nem is bántom emiatt, ügyesen csinálják.

Engem annyira nem zavar a több account/kliens sem, amíg úgy érzem, hogy valamiképp hasznom van belőle. Cyberpunkot természetesen majd gog-ról veszem, ezzel is támogatva a CD Projekt Red-et.

Steam tudjátok miért nem lép igazán semmit? Mert az EGS egyelőre csak vergődik, és érzi ha úgy csökken majd a játékosszám Fortinte-nál, mint az Apex-nél, akkor nagy ciki lesz.

Ja és nem. Nekem nem csak annyi számít, hogy meg legyen véve a játék, mindegy hol. Szeretem a Steam követés funkcióját, látom az összes várt játékomnál lévő bejelentéseket egy helyen. Szeretem a fórumot, szeretem a szűrőket, szeretem a teljesítményeket. Jó böngészgetni a fanartokat vagy ingame momentumokat és még sorolhatnám

Hagyjuk már ezt az EGS kiforrja magát dolgot, annyira gáz indok ez. Steamnek azért kellett fiforrnia magát, mert nem volt előtte minta, ők voltak az elsők. Ez kicsit olyan, mintha minden RTS-nél elnéznénk, hogy olyan nehézkesen kezelhető, mint a DUNE vagy Warcraft 1...majd patchelgetik később
10075 levél
Válasz 19.06.14. 10:22 #23
davkar9
Ez nem a monopólium megtöréséről szól, hanem az áthelyezéséről. Mindezt pofátlan pénzlobogtatással és hazudozással teszik.

Steamnek igazából milyen lendületre van szüksége? Feature szinten nem tudom mi olyat lehetne még beletenni, amire az egyszeri felhasználónak szüksége lehet. Steam salek voltak pár éve a nagy durranások, de mostanra az is elvesztette a varázsát. Legalábbis én már nem érzem ugyanazt az izgalmat, mint az elején. Megveszek 0-4 címet a listáról, de az esetek többségében a kettővel későbbi akcióban is ráért volna, mert csak akkor van időm/hangulatom leülni elé. Új megjelenéseket, ha éppen, gmgről veszem, mert olcsóbb/közelebb van az itthoni bolti árhoz. Ez lenne a fontos. A felhasználó szívesen költ, ha neki megfelelő árat kap.

Az epic megcsinálhatta volna, hogy a kulcsos oldalak %-át másolja le, lefizetés helyett "kárpótlást" kínál. Persze ezzel valószínűleg az lett volna a gond, mint most az akciójukban a kivonuló stúdiókkal. Én úgy olvastam, hogy ez nem a kapzsiságukról szólt hanem, hogy ha az induló áruk alacsony, akkor későbbi sale-ek során már ahhoz kell igazítaniuk a kedvezményt. Mivel xy cím egyszerre/később mindenhol elérhető ezért ez alaposan megkavarta volna az árakat a különböző helyeken.
De ha más nem ez az x időközönkénti ingyenjáték is elég lett volna, hogy felfigyeljen rájuk az ember és elgondolkodjon, ha nem is a váltáson, de legalább, hogy lehúzza az ő kliensüket is állandóra/alkalomra. Aztán kitudja, ha kellemesebb a felület, jobbak az akciók, kevesebb a szemét, talán át is szokik oda.
Simple. Eternal. Beige.
1320 levél
Válasz 19.06.14. 09:21 #22
ivanova36
Véleményem szerint a Steam nem nagyon fog lépni semmit az EGS miatt. Persze bármilyen változást az EGS előadhat, hogy a Steam miatta lépte meg, de ez politika.

EGS jelenleg bármennyire is szeretne konkurensként tetszelegni, nem igazán sikerül legalábbis az én szememben nem, ugyanis pont a játékos/vásárló/felhasználó az, akivel nem foglalkozik, és nem csak ő. Nem csak a Metro lett EGS exkluzív az utóbbi időben, hanem az Ubi is lefeküdt annak a nagy zsák pénznek, ahogy pl más címek is, ha hinni lehet a pletykának:
https://www.reddit.com/r/Steam/comments/bz55yy/deep_silver_responds_to_the_complain_of_a_user/

https://www.reddit.com/r/Steam/comments/c072rt/snk_ceo_says_a_pc_download_platform_wanted/

Ebben persze benne van vastagon a kiadó/fejlesztő is az EGS mellett. De továbbra is fenntartom, hogy a jelen helyzet nem egészséges verseny, jobb esetben max piacfelosztás, rossz esetben kartell lesz addig, amíg a játékos/vásárló/felhasználó nem fog jól járni.

És egyelőre nem úgy néz ki hogy jól járnánk (alapjáték 60€-t elkezdték feljebb vinni a sp dlc tengerekkel, nem titkoltan 100€+ a céljuk - elrettentő példa az Ubi Starlink Battle for Atlas játéka), amiben persze benne vannak a kiadók, fejlesztők és store-ok is, nagyon vastagon.

PC - PS4 - Switch átjárást nem említettem sehol, bár szép vágyálom.
Kezdésnek bőven elegendő lenne ha a játék általam vásárolt példányával rendelkezhetnék és szabadon vihetném abba a store-ba amelyikben én tárolni akarom a továbbiakban. De ugye jelenleg az EULA-k nem engedik ezt, még akkor sem, ha technikailag kivitelezhető, de a store-oknak nem érdeke ez, és megint csak nem érdekel senkit a felhasználó.
1428 levél
Válasz 19.06.14. 08:41 #21
Sityi
@davkar9: Azért a storefrontot ne mossuk már össze ennyire a klienssel. Amúgy mi a jobb: egy monopólium, ahol a monopol helyzetben lévő cég bármit megtehet - vagy az, hogy végre valakinek reális sansza van ezt a monopolhelyzetet megtörni és végre versenyhelyzet lenne hosszú évek után? Nem egy, nem két ember sírt már azért, hogy régebben a Steam is jobban megerőltette magát a nagyobb vásárokkor. Az Epic felvette a kesztyűt - hogy mi módon, az lehet véleményes, de én nem látok benne semmi kivetnivalót: pedálozhatna a Steam is hasonlóképpen, ha izgatná a dolog. Egyedül a Metro Exodusszal értek egyet, az tényleg nem volt szép húzás - de az is elsősorban a kiadón múlt: egy zsák pénzbe került a becsülete. Tudni kell néha nemet is mondani... És azt se feledd, hogy a Steam kliens is sok-sok év alatt jutott oda, ahol most tart - márpedig ha harcolni akar valaki, akkor azt el kell valamikor kezdeni, nem lehet örökké várni. És ki tudja, lehet, hogy a Valve pont az EGS miatt fog végre belehúzni és újra lendületbe jönni.
A preorder akcióban pedig a kiadóknak semmit nem kellett volna tenniük - az Epic állt 10 Eurót a számlából. Ők a pénzükhöz jutnak, a játékosok jól járnak - ezzel a megvonással szerintem meg pont a kapzsiságukat mutatták meg (miért nem mindegy nekik, hogy honnan jön a pénz, ha egyszer úgyis megkapják?)

@ivanova36: Ideális esetben ha linkelni lehetne az összes profilomat mindennel, akkor játszhatnék bármivel, bármikor, platformtól függetlenül - és de szép lenne... Otthon PC-n vagy PS4-en, útközben Switchen (már ami multiplatform, a többi exkluzív maradna a saját területén), szép lenne és jóidő. De ilyen sose lesz, az okokat felesleges sorolni. A problémádra elvileg már most megoldás a már ajánlott Playnite, és elvileg majd lesz a GOG Galaxy 2.0 - így elég lesz egy helyen megnézni, megvan-e már, aztán lehet elővenni vagy visszarakni a pénztárcát.
1320 levél
Válasz 19.06.13. 16:17 #20
ivanova36
" Amúgy ezeknél az online játékoknál nekem mintha az rémlene, hogy van egy accountod náluk, amit utána össze tudsz kapcsolni bármivel. Vagy ez nem feltétlen van így minden esetben? " - sajnos nem minden esetben. Az említett két játék esetében pont nem sikerült ezt megoldani. Ugyanis külön accountként kezeli a Steamen használt belépést és a játék saját launcheréből használtat, módosítani nem lehet.
WoWs és AW esetében ez számomra annyiból is problémás, hogy mindkettőt a saját launcherében kezdtem és arra az accocra kaptam a promo cuccokat, és a gameplay nagy részét is azokon az accocon töltöttem. Most újra kezdhetném steamen az egészet, persze a meglévő pluszok nélkül...

Tény, hogy a steamen napi szinten megjelenő játékok nagy része szintén kétes minőség, időnként már inkább mennyiség csak és nem minőség. Ez persze nem mentesíti a többi vegyes storet semmi alól, inkabb a steamnek mínusz pont.

Nyomott én sem vagyok, de néha ha látok egy jó akciót végig kell lapoznom a klienseket hogy nem vettem-e meg már valahol az adott címet. Persze vannak egyértelműen eldönthető problémák, pl warcraft 1-2, GoGon kívül nem láttam máshol eddig, de a Homeworld 1-2 remaster esetébem már utána kellet tnéznem hogy akkor steamen van meg vagy GoG-on, mielőtt megvenném újra. Vagy pl Subnautica: tudom hogy megvan, de kapható az Arc, Steam, EGB -ben is...na most melyikben is vettem meg két évvel ezelőtt...

És megint csak mi, felhasználók szívunk.

Árcsökkenés mellett talán kivitelezhető lenne, ha a megvásárolt játékokat, lehetne költöztetni tetszőleges storeba, feltéve ha ott van belőle árusított példány. Így aki akar, átköltözhetne az egész pereputtyával az EGS-re vagy Steamre vagy GoG-ba. Tudom ez is scifi, mint a Mass Effect.
1926 levél
Válasz 19.06.13. 16:15 #19
warcat
az előbbiek mellett meg már vagy 4. kickstarter pénzzel és -ből összedobott játék ment az Epic Store only módba miközben az eredetileg őket finanszírozóknak beígérték a Steames elérést.
10075 levél
Válasz 19.06.13. 15:53 #18
davkar9
Ja, hát a kereső is induláskor már benne volt, ugye? Egy online storeba mi szükség van erre... Többszöri vásárlásnál letilt, mert egy leárazásnál végül is nem költenek az emberek. Ha ugyanolyan funkciókkal vágtak volna bele a steam "legyőzésébe", akkor elfogadnám ezt az egész "versenyhelyzetet". De most adott egy félkész szar és az öltönyösök ígéretei – ebből pedig már kurvára elegem van. Emiatt tartunk a teljes árú bétateszteknél, gaas modelleknél meg az összes többi kutyafaszánál.

A szűréssel egyetértek, valóban kellene, de kicsit nehéz helyzetben is vannak a pc (a másik) világ miatt. Alkotó szabadság korlátozása, hasonlók. Persze vannak pofátlanul trollkodó címek, amiknél egyértelmű, hogy a művész nem kifejezni akart. Végső soron azonban ezek nem zavaróak, simán ki lehet kerülni őket. 30 ezer rókalányos anime játékkal is csak akciókban szoktam összefutni, amikor a napi badgért végigfutom a discovery queuet.

Epic akcióból kivonulás teljesen érthető, én sem akarnám a frissen/megjelenés előtt álló játékomat máris ~20%os akcióban látni.

Mellesleg ez az egész %-os móka (amiről, mint "szent cél", kiderült lószart se ér) is elég vicces. Indie címeknél meg is érteném, ahol az a +18% és az epic zsák pénze segítheti a túlélést/fejlesztést, na de az olyan óriások, mint az ubi? Ahol a sok pénz már nem elég, hanem a még több kell? Ezek elmehetnek a picsába, nem tudom őket sajnálni. Igaz pont az ubi esetében tettem/teszek magasról a steam eladásokra/elérhetőségre, hiszen a boltban vett dobozos úgyis egyből hozzájuk települt, kulcsos oldalról is közvetlenül oda szóló kódot aktiválok.

Tényleg az van amit ivanova ír, a pénzemberek lemeccselik ezeket, addig a felhasználó meg szívjon csak. A pénztárcás szavazásnak szeretném azt hinni, hogy tényleg van ereje, BF5 és anthemnél mintha használt volna. Epic esetében trükkösebb a dolog. Egyrészt a jó steames eladásokkal lehetne mutatni, hogy márpedig illett volna egyszerre kiadni mindenhova, mert az embereket érdekli és a steames 70% még mindig több mint a steames 0. Ugyanakkor viszont egy beintést is megérdemelnének a lábukat széttevő fejlesztők (élükön az ilyen phoenix pointosokkal és a többi backereknek steam/szabadon választható platformot ígérő tetvek), hogy dugják csak a pöcsükbe a terméküket és legyenek boldogok a bribe moneyval. Nem tudom melyik lenne a jobb.
Simple. Eternal. Beige.
1428 levél
Válasz 19.06.13. 14:53 #17
Sityi
@davkar9: De miért is olyan fos az EGS? A játékot le tudja tölteni, tudja futtatni, tudja patchelni. Az alap dolgokat ellátja, nem? Akkor szedjük le a keresztvizet a Steamről is (mondjuk ezt már jó pár cikkemben megtettem): rettenet rosszul menedzselik a boltot. Átláthatatlan, kezelhetetlen mennyiségű borzalmat engedtek fel már rá (pár keresőszó: Sex with Stalin, Putin vs ISIS, Dinner Date, Lift It, WTF...). Ezt kellene rendberakni, nem pedig az X+1. Unity asset flippet is felengedni rá. És akkor ezek után az EGS a kapzsi? Ők legalább jó játékokat adnak ajándékba. A mostani nyári vásárukon is 10€-t bevállaltak minden 14.99€ vagy drágább játék árából. Az meg azokat a kiadókat minősíti valahol, akiknek ez így nem tetszett, és a vásár idejére felfüggesztették a játékuk terjesztését (pl. Borderlands 3).

@ivanova36: A sok kliens tényleg nem jó, annyira nyomott nem vagyok, hogy ezt ne lássam. Sőt, alapvetően én is szeretném egy helyen tudni a dolgaimat, de ez már évek óta lehetetlen az EA renitenskedése miatt. Vásárlóként a pénztárcánkkal szavazhatnánk, de vajon össze lehetne netszerte elég embert csődíteni ahhoz, hogy ennek a gyakorlatnak vége legyen? Kötve hiszem, hiszen akkor már az EGS is bebukott volna. Józanul végiggondolva egy átlag játékos gépén a következő kliensek vannak:
- Steam (megkerülhetetlen, ha PC gamingről van szó)
- Origin (az EA játékoknak)
- Uplay (a Ubisoft megköveteli a saját játékainak, még ha máshonnan is indulnának)
- Battle.net (Overwatch, újabb CoD-ok miatt)
A GOG Galaxy nálam ugyan fent van, de nem kötelező - viszont még mindig kényelmesebb, mint egyesével letöltögetni a GOG oldaláról az egyes játékok telepítőkészletét.
Amúgy ha valakit zavar ez a sok kliens, ott a Playnite, azzal összevonhat nagyon sok mindent. És jön a GOG Galaxy 2.0, ami szintén ezt ígéri: egy kliensből látsszon az összes játékunk minden platformról.
Amúgy ezeknél az online játékoknál nekem mintha az rémlene, hogy van egy accountod náluk, amit utána össze tudsz kapcsolni bármivel. Vagy ez nem feltétlen van így minden esetben?
1320 levél
Válasz 19.06.13. 14:17 #16
ivanova36
Az egész storeos mizériával szerintem csak egy a gond: a felhasználó/vásárló nem érdekel senkit.

Anno a steam kezdte a klienst, igen. Utáltuk? Meglehet. Ubi, origin és battle net nem volt vetélytársa egészen addig, amíg csak a saját cuccaikat árulták ott. Nem szerettük őket ezért, de megértettük valahol. Most mennyi store van?:
steam, uplay, origin, gog, arc, battlenet, discord, egs...és még pár saját games, mint my.com, wargaming, ncsoft, stb...

Storeok között nincs átjárási lehetőség, hiába van pl World of Warships, vagy Armored Warfare is a Steamen, jó eséllyel nem ott kezdted őket, és átvinni sem lehet az accocdat, hogy legalább azok legyenek egy helyen.

Konkrétan most hogy lesz a nyári vásár a steamen, végig kell lapozni az összes meglévő store-t és megnézni hogy mi hol van meg...macerás. Ok persze nagyobb gondok is vannak ennél, de ez generált probléma. Igen, nekem baj hogy nincsenek kezelhető mennyiségű helyen a játékaim.

Legyen verseny. De amíg a friss játék mindenütt 60€, pont nem csábít semmi arra hogy máshol vegyem meg. Exkluzivitás már más tészta. De ott sem az ár miatt veszi meg az ember a játékot az adott helyen, hanem mert csak ott jelenik meg.

Így én azt érzem hogy míg a storeok gyilkolják egymást, meg a fejlesztők kegyeit keresik, 10-18-20-30%-okkal, addig a vásárlót/felhasználót nem érdekli senki, ő csak a szükséges rossz akivel csak a baj van. Kb mint a user az AD-ban.


Más kérdés, hogy mint store jelenleg mindegyik csak a steam mögött kullog. Az kiforrott 10+ év alatt és még az olyan nagy storeok mint uplay vagy origin sem éri el. EGS meg bőven kevesebb nála. Persze majd fejlődik és bekerül olyan sosemlátottcsakittcsakmostfeature, mint a kosár, típus szerinti keresés, vagy szűrések, de ezeknek alapnak kellene lennie, ha a steammel akar versenyezni. Most kell ezt nyújtania, és nem 10+ év múlva. De. Ha most kb lekínaimásolnák a steamet akkor is hátrányban lenne: választék (60+ játékhoz nem kell nagy szűrés hogy kezelhető legyen) és felhasználói létszám miatt.


EGS egyszerűen szerezhetne sok vásárlót: adják az új címeket 45-50€-ért, a még default 60€ helyett, exkluzivitás nélkül és a különbséget meg az exkluzivitás költségéből fedezzék.
10075 levél
Válasz 19.06.13. 14:00 #15
davkar9
Ha az autópályás hasonlathoz ragaszkodunk, akkor ez úgy néz ki, hogy xy autóval csak az epic által felvásárolt sávban közlekedhetsz, ami tele van kátyúval és legjobb esetben is max 40-nel mehetsz.

Monopol helyzetet hagyjuk már... Ha az epic csinálja, ráadásul ilyen pofátlan pénzlobogtató módszerrel, akkor rendben van? Ez az egész "versenyhelyzet" csak a steam "szabotálásáról" szól. Hosszútávon mondjuk vicces lesz ez az egész, mert a sok fortnite pénz előbb-utóbb el fog fogyni, míg a steamnek ez idő alatt csak annyi a dolga, hogy kényelmesen hátradőljön.
Simple. Eternal. Beige.
5209 levél
Válasz 19.06.13. 13:42 #14
Gump
MS store-nál nincs szarabb.
3663 levél
Válasz 19.06.13. 13:01 #13
gregmerch
Volt már fizetett X-időre/játékra szóló konzol-exkluzivitás a világtörténelemben, nem is egy. Gondolok itt pl. a GTA sorozat PS/Sony kizárólagosságára, ami úgy szűnt meg hirtelen, hogy aztán meg a GTA 4 két "egész estés" kiegészítője meg pont XB/MS kizárólagos volt egy évig. De mondhatnám a RotTR egyéves XB/MS exkluzivitását, vagy az eddig Sony-ra fejlesztő Quantic Dream hirtelen pálfordulását (de sok más példát is). Szóval a konzolosok is tudják, milyen, ha valami nem, vagy egy jó ideig nem érhető el a gépükre, mert ez a (jól megfizetett) megállapodás született. Egyébként kb. annyi értelme van a (szemét, nem szemét, kőkemény üzleten alapuló) platform/felület kizárólagosságok miatti bojkottnak, mint amikor valaki nem vesz megye matricát, mert ütközik az elveivel és az erkölcsi értékrendjével. Érthető valahol, nem is korrekt, de nem fog a helyzet megváltozni (ha meg igen, akkor nem feltétlen a tiltakozások miatt), ellenben az egyszeri ember (felhasználó/autós/tiltakozó) fosztja meg magát valamitől, vagy nehezíti meg a saját életét. De ez abszolút szubjektív vélemény, én sem értek egyet sok mindennel, de a gémereket egy közösségnek tekintem platformra való tekintet nélkül, és a játék a fontos nekem is, mint ahogy azt jó barátom, Sityi is leírta már a maga szemszögéből. Az EGS egy nagyon kezdetleges Steam, de anno a Steam-et is utáltuk rendesen, aztán kinőtte magát. Továbbra is azt vallom, hogy kell az egészséges verseny (nem összekeverendő a tisztességessel - alapból persze olyanra céloztam) mindenhol, mert a monopol helyzet semmire nincs jó hatással... Uff, én beszéltem!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
10075 levél
Válasz 19.06.13. 12:16 #12
davkar9
Mert egy igénytelen szar az epic store. Ubi, Origin más kategória, mert ők elsősorban a saját játékaikat kínálják. Ha az epic is a saját játékaihoz nyitotta volna, el lehetne fogadni. Ha egy működőképes klienssel indított volna és tényleg a 30% elleni küzdelem lenne a célja, akkor el lehetne gondolkodni a támogatásán. Ha az exkluzív dealek az epic érdemei miatt (jobb %, stb) történnének, azt is el lehetne fogadni. De a gamepassban felbukkanó metro exodus és későbbi epic exluzív címek alapján nyilvánvalóan látszik, hogy ezek a dealek arról szólnak, hogy "csak a steamen ne jelenjen meg", ami rohad undorító dolog. Ez nem verseny, ez sima lefizetés.

MS store is elég fapados, de inkább fogok itt venni/befizetni a gamepassra ha valami olyan játék válik epic exkluzívvá, aminél nem lehet kivárni (nincs olyan cím) a +1 évet. Sőt, előbb fogok konzolt venni mint, hogy ezeknek a férgeknek a kliensével foglalkozzak, nem hogy még pénzt is hagyjak náluk.

De amúgy szívből kívánom, hogy ezek a gecik konzolon is megvessék a lábukat, aztán ha xy cím nem elérhető az xbox/ps storeban 'mert csak', akkor majd talán érteni fogod, hogy mégis mi a baj ezzel az egésszel.
Simple. Eternal. Beige.
2318 levél
Válasz 19.06.13. 12:11 #11
Shadowguard
Nem a +1 kliensen van a hangsúly, legalábbis nekem nem az a bajom vele (attól eltekintve, hogy ha rajtam múlna egy sem lenne a gépen). Ami szerintem gond:
- Exkluzív címek: ha bejelentéskor megmondják, hogy valami egy évre (vagy akár végleges) csak EGS akkor azt mondom, egye fene, legyen. De amit az Exodus kapcsán leműveltek az nagyon gáz. Főleg a dobozos előrendelések az átragasztott matricával. Vagy a Phoenix Point amire összekalapozták a pénzt, olyan feltétellel, hogy Steam/GOG aztán kiderült, hogy mégse (mondjuk ott korrektek voltak, visszaadták a pénzt aki kérte).
- Kicsit kiforratlan az a store. Én nem használom, de... Van már kosár? Vagy az még csak a roadmap-en szerepel?
- Mintha lett volna valami balhé, hogy lopja a steames adatokat is...

Az ingyen játékokon kívül nem igazán tudnék semmi pozitívumot felhozni mellette. Persze, nagyon rendesek, hogy többet hagynak a stúdiónál, de én ebből nem látok semmit.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
3046 levél
Válasz 19.06.13. 11:19 #10
RAI*DEN
Szerintem is tök mindegy. A PC-seket leginkább az zavarja, hogy nincs minden egy helyen, meg ennek leplezésére mindenféle okkal előjönnek még pluszban. Az egész klienses baromságot anno a Valve kezdte el a Steammel, és most, hogy lett még egy piaci szereplő mindenki hőzöng. Van is egy jó kép erről a steam vs egs-ről: klikk
1428 levél
Válasz 19.06.13. 10:54 #9
Sityi
Mi ez a nagy utálat az EGS kapcsán amúgy? Lehet én vagyok rosszul összerakva, de engem egy dolog érdekel: maga a játék. Hogy emögött most épp milyen kliens töfög, az nagyjából hidegen hagy...
10075 levél
Válasz 19.06.12. 17:02 #8
davkar9
Na ezért baszódhat meg Tim Sweeny a hadjáratával a +18%-ért... Ez az egész epic exkluzivitás csak arról szól, hogy egy zsák pénzért cserébe ne kerüljön fel adott játék steamre. Morálisan egyértelmű, hogy mennyire undorító, jogilag is kíváncsi lennék, hogy mennyire törvényes az ilyesmi. Mondjuk az ilyen férgek biztosan ismerik a kiskapukat.

Viszont ez a gamepass elég szimpatikus! 300 ft nevetséges összeg egy ilyen kínálatért (kapásból vagy 4 címet szúrtam ki, aminél leárazásra várok), teljes áron is el lehet majd ezen gondolkodni. Főleg ha más epic only címek is (/egyből) felkerülnek majd.
Simple. Eternal. Beige.
1926 levél
Válasz 19.06.12. 15:44 #7
warcat
Gépre telepíted az eddig biztosan sokat használt beépített Windows boltból
Void Bastardsra esetleg nézz rá, minőségi persze lehet nem a te stílusod
23248 levél
Válasz 19.06.12. 15:19 #6
Peace
Exodus-t én végigvittem PS-en. Nézegettem a 16 oldalnyi elérhető játékot, de nem igazán érdekel egyik sem. Csak erről az 1 dollárról nem tudtam. Az az októberi megjelenés viszont megfontolandó. És ez stream, mint a PS Now vagy feltelepíted magát a játékot a gépre?
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
1926 levél
Válasz 19.06.12. 15:04 #5
warcat
https://www.microsoft.com/hu-hu/p/xbox-game-pass-for-pc-beta/cfq7ttc0kgq8

Itt van akit érdekel, 1 dollár (nekünk 300 forint) a próba egy hónapra, majd amíg tart a béta, 1390 Ft/hó. Béta után duplája lesz. (4.99$->9.99$ helyi megfelelője)

Csak ne felejtsd el lemondani, én a Metro Exodus + Void Bastardsot tervezem kitolni addig, de ott a lista, 100+ játék

Legfrissebb Win10 kell viszont hozzá, ez eltarthat egy ideig aki nem tart még .1903-nál
23248 levél
Válasz 19.06.12. 13:57 #4
Peace
"1 dolláros PC Gamepass-al kitolható a Metro Exodus..." Az úgy elég komoly!!!

The Outer Worlds miatt akkor igencsak megfontolandó.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
1926 levél
Válasz 19.06.12. 13:53 #3
warcat
Szintén, nagyon vicces viszont, hogy épp a Microsoft kezdte el helyrerakni őket

Sose gondoltam volna, az 1 dolláros PC Gamepass-al kitolható a Metro Exodus és októberben elérhető lesz The Outer Worlds is az Obsidiantól ilyen módon (korábban be lett jelentve Epic Store exkluzívnak).
1824 levél
Válasz 19.06.12. 12:36 #2
jawsika
Ugyanez.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
214 levél
Válasz 19.06.12. 10:07 #1
Noggle
Felőlem akár naponta, vagy óránként is adhatnak ingyen játékot én egy fillért nem fogok náluk költeni.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.