Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2019

Per Aspera

Marsot terraformáló MI leszünk a Per Asperában

A fejlesztők a NASA által készített geológiai adatok alapján modellezik le a meghódításra váró vörös bolygót.

2019.06.18. 13:24 | GeryG | kategória: E3 2019

Olyan videojáték számtalan született, amelyben bolygók tucatjait hódíthattuk meg. Olyan is akadt már rengeteg, amelyben egyetlen idegen bolygón vetettük meg a lábunkat. Sőt, olyan is van, ahol a Marsot járhattuk be. Most pedig készül egy olyan, amelyben a Mars terraformálása lesz a feladatunk, méghozzá egy mesterséges intelligenciát alakítva. Ez lesz a Per Aspera.

Tulajdonképpen egy stratégiai játékról beszélünk, amelyben AMI, a szuperintelligens mesterséges értelem virtuális bőrébe bújhatunk. A feladatunk pedig nem más, mint a vörös bolygót az emberi élet számára megfelelő hellyé varázsolni. Ez persze nem egyszerű és főleg nem gyors folyamat, rengeteg teendővel jár. Ilyen a bolygó felszínén kinyerhető nyersanyagok és erőforrások kitermelése és felhasználása, hogy lassan, de biztosan egyre nagyobb telepet építhessünk fel magunk körül.

Érdekesség, hogy a játékot fejlesztő Tlön Industries stúdió a NASA által gyűjtött és összegzett geológiai adatokat is felhasználta a bolygó felszínének lemodellezéséhez. Emellett a játékban rendelkezésünkre álló és tovább fejleszthető technológiák mind valós fejlesztéseken alapulnak. Hogy egy kicsit több izgalmat csempésszenek a játékba, némi rejtélyességet is adnak hozzá. Nem mi leszünk ugyanis az első projekt a Mars terraformálására. Ahogy haladunk előre és terjeszkedünk, korábbi kudarcot vallott missziók maradványaira is bukkanhatunk, és ránk vár a feladat, hogy kiderítsük ezek bukásának okait. Bár alapvetően egyedül leszünk a bolygón, azért kapunk majd távoli segítséget, méghozzá Houstonból.

A Per Aspera az idei E3-on mutatkozott be, kizárólag PC-re készül és valamikor 2020-ban fog megjelenni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Marsot terraformáló MI leszünk a Per Asperában
Marsot terraformáló MI leszünk a Per AsperábanMarsot terraformáló MI leszünk a Per AsperábanMarsot terraformáló MI leszünk a Per AsperábanMarsot terraformáló MI leszünk a Per AsperábanMarsot terraformáló MI leszünk a Per AsperábanMarsot terraformáló MI leszünk a Per AsperábanMarsot terraformáló MI leszünk a Per Asperában
Per Aspera
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Per Aspera

hozzászólások (1)

ivanova36
ivanova36 2019.06.18. 20:07
\Összeesküvés elmélet on
Gyűjtik az adatot hogy lehet ezt megoldani, egy későbbi AI-nak mondott akármihez ami simán lehet hogy a legoptimálisabb, legkisebb kockázattal járó, leggyorsabb végigjátszás lesz. Nem ez lenne az első eset, pl Stargate Universe első rész....vagy a Last Starfighter..mind mind ezt az elméletet támasztja alá
\Összeesküvés elmélet off

Érdekesnek ígérkezik, de mintha kezdene sok "robotok önállóan településeket hoznak létre" játék előkerülni. The Colonists után ez...ember már nem is kell.
ajánlott olvasnivaló